Τo 15ο Grand Prix της Σιγκαπούρης στον ΑΝΤ1 και τον ΑΝΤ1+

BLACK ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ

Τα φώτα της Formula 1 ανάβουν στη Σιγκαπούρη, όπου θα πραγματοποιηθεί ο 15ος αγώνας του πρωταθλήματος, που θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, στις 15:00 από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

GP SINGAPORE F1/2022 – DOMENICA 02/10/2022 credit: @Scuderia Ferrari Press Office

Η Formula 1 άφησε την Ευρώπη και ταξιδεύει ανατολικά, με πρώτο σταθμό το 2ο μεγαλύτερο λιμάνι του πλανήτη, τη Σιγκαπούρη. Πρόκειται για έναν μοναδικό αγώνα, που έγινε για πρώτη φορά το 2008 και άφησε ιστορία ως ο πρώτος νυχτερινός. Νικητής τότε ήταν ο Αλόνσο, τα γεγονότα, όμως, εκείνης της βραδιάς ακόμη βαραίνουν τη Formula 1. Από τότε έχουν γίνει άλλοι 12 αγώνες εκεί, καθώς το 2020 και το 2021 δεν έγινε Grand Prix λόγω της πανδημίας. Πολυνίκης στη συγκεκριμένη διαδρομή είναι ο Φέτελ με 5 νίκες, ενώ από τους οδηγούς που θα πάρουν εκκίνηση αυτή την Κυριακή περισσότερες νίκες έχει ο Χάμιλτον με 4. Ο Αλόνσο έχει κερδίσει 2 φορές, ενώ πέρυσι κέρδισε ο Πέρεζ.  Η παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας πρέπει να θεωρείται βέβαιη στους στενούς δρόμους του λιμανιού, όπου δεν έχει υπάρξει αγώνας ως σήμερα χωρίς αυτοκίνητο ασφαλείας. Από άποψη φυσικής κατάστασης είναι μια απαιτητική πρόκληση για τους οδηγούς καθώς τα επίπεδα υγρασίας μπορεί να είναι τόσο ψηλά που δυσκολεύουν την αναπνοή, πόσο μάλλον την έντονη αθλητική δραστηριότητα για σχεδόν δυο ώρες.

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης παραδοσιακά αγγίζει το χρονικό όριο, καθώς έχουν υπάρξει φορές που ολοκληρώθηκαν τα 120 min πριν τον προβλεπόμενο αριθμό γύρων. Φέτος, έχει αλλάξει η χάραξη της πίστας και οι στροφές έχουν μειωθεί από 23 σε 19, κάτι το οποίο πιθανόν να οδηγήσει σε μικρότερης χρονικής διάρκειας αγώνα. Στη διάθεση όλων των ομάδων θα βρίσκονται οι πιο μαλακές γόμες της γκάμας C3, C4, C5.

Στην εκπομπή «Formula 1 Show»,  που ξεκινά στις 14:00, μια ώρα πριν την απευθείας μετάδοση του αγώνα από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+, οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1 στη Σιγκαπούρη, Μαρία Θωμά και Πάνος Σεϊτανίδης θα μας μεταφέρουν το κλίμα από τη Marina Bay με απευθείας συνδέσεις και ρεπορτάζ από τα pit. Στη Σιγκαπούρη βρίσκεται για τον τελικό του F1 in Schools και η πρώτη αμιγώς γυναικεία ελληνική ομάδα και θα υπάρξει πλήρες ρεπορτάζ από τον αγώνα των μαθητριών. Στην παρουσίαση της εκπομπής «Formula 1 Show» θα πλαισιώσουν τον Τάκη Πουρναράκη οι Κώστας Λεώνης και Τζώρτζης Μαρκογιάννης. Στις μεταδόσεις θα βρίσκονται οι Μαρία Ανδρεάδη, Γιώργος Ανανίδας, Κώστας Λεώνης και Τάκης Πουρναράκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *