Έρχεται το “UNDERWONDER” στο Cosmote History HD

Cosmote History HD COSMOTE TV Ντοκιμαντέρ

Με μία ξεχωριστή ειδική προβολή, παρουσία των συντελεστών, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου η επίσημη παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ “UNDERWONDER”, σε παραγωγή της COSMOTE TV.

Το “UNDERWONDER” είναι μία τετραμερής σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία αποκαλύπτει υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας μέσα από τη σπηλαιοκατάδυση. Στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης, προβλήθηκε το πρώτο επεισόδιο της σειράς, το οποίο εστιάζει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, που αποτελεί ένα παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο.

To ντοκιμαντέρ προλόγισε η υπεύθυνη παραγωγών της COSMOTE TV, Φαίη Τσιτσιπή, «Πρόκειται για μια πιο φρέσκια και πιο ιδιαίτερη ματιά της COSMOTE TV απέναντι στο ντοκιμαντέρ, με επίκεντρο την Ελλάδα και την ιστορία μας. Η ομάδα του ντοκιμαντέρ μάς έδωσε ένα φανταστικό αποτέλεσμα, το οποίο αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, και σήμερα ξεκινάμε με το πρώτο και τη λίμνη Βουλιαγμένη. Έχουμε άλλα τρία επεισόδια που θα είναι διαθέσιμα στην COSMOTE TV, τα οποία έχουμε προγραμματισμένα για τον Μάιο. Θα είναι ένα ταξίδι στον Διρό, στην Αμφιτρίτη και στην Κρήτη».

Στην πρωτοποριακή σειρά παραγωγής της COSMOTE TV, τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Κώστας Καρύδας, τη μουσική ο Δημήτρης Κοντόπουλος και την εκτέλεση παραγωγής το MAD TV/DAM Productions.

Παρόντες στην επίσημη παρουσίαση ήταν οι σπηλαιοδύτες που συμμετείχαν στις καταδύσεις, οι συντελεστές, καθώς και από την πλευρά της COSMOTE TV, η Γιώτα Καλαφάτη – Τμήμα COSMOTE HISTORY και η Φαίη Τσιτσιπή – Senior Manager, Market Insights & Content Production COSMOTE TV.

Στο τέλος της προβολής, οι συντελεστές μίλησαν για το ντοκιμαντέρ αλλά και τη συνολική εμπειρία τους. Όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Κώστας Καρύδας, «Θέλουμε να σας μεταφέρουμε στον υποβρύχιο κόσμο μέσα από τα μάτια των σπηλαιοδυτών, να ζήσετε την εμπειρία της σπηλαιοκατάδυσης και να δείτε κόσμους που δεν φαντάζεστε ότι υπάρχουν – κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια μας. Η συνεργασία και η ομαδικότητα είναι κυρίαρχα θέματα της σειράς. Με αυτά επιτυγχάνονται στόχοι που αρχικά μπορεί να μοιάζουν αδύνατοι. Τα υποβρύχια σπήλαια είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη που μπορεί να βρεθεί ο άνθρωπος».

Το ντοκιμαντέρ

Το “UNDERWONDER” αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό οπτικής ομορφιάς, μαζί με άγνωστα στοιχεία και πληροφορίες που αποκαλύπτουν τη γεωλογική ιστορία της Ελλάδας, όπως αποτυπώνεται μέσω της υποθαλάσσιας εξερεύνησης.

Η οπτικοποίηση πραγματοποιείται μέσα από το πρίσμα της επιστημονικής ανάλυσης του Δρ. Γεωλογίας-Σπηλαιολογίας, Βασίλη Γιαννόπουλου, αλλά και της ανθρώπινης εμπειρίας, καθώς μία ομάδα δυτών με επικεφαλής τον σπηλαιοδύτη Γιώργο Βανδώρο, μοιράζονται τις ιστορίες τους και δοκιμάζουν τα όριά τους, ενώ εξερευνούν μερικά από τα πιο επικίνδυνα και, ταυτόχρονα, εντυπωσιακά περιβάλλοντα. Η ομάδα των δυτών επισκέπτονται υποβρύχιες σπηλιές και βιώνουν ακραίες συνθήκες. Δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και ανακαλύπτουν συναρπαστικά τοπία, κρυμμένα εκατοντάδες μέτρα κάτω από το νερό.

Μέσα από τα μοναδικά υποβρύχια πλάνα της σπηλαιοδύτριας και κινηματογραφίστριας Καρολίν Νεγρίν, αλλά και τα εντυπωσιακά 3d effects και animations, απεικονίζεται η θέση και η μορφή των σπηλαίων, αλλά και οι συνθήκες που επικρατούσαν στην κάθε περιοχή, σε αντιπαραβολή με το «σήμερα» και τα σύγχρονα δεδομένα.

H τηλεοπτική πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ έχει προγραμματιστεί ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα (5/5) στις 21:00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

UNDERWONDER – CREDITS

ΠΑΡΑΓΩΓΗ COSMOTE TV

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

MAD TV / DAM PRODUCTIONS

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΣΕΝΑΡΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΠΛΑΝΑ

CAROLIN NEGRIN

EXECUTIVE PRODUCER

ΦΑΙΗ ΤΣΙΤΣΙΠΗ

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ & PRODUCTION COORDINATOR

ΜΑΡΙΑ ΛΗΔΑ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ COSMOTE TV

ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

PRODUCTION DESIGN

ΝΑΤΑΛΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΔΥΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΔΩΡΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΡΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΕΝΤΣ

ΚΑΡΟΛΙΝ ΝΕΓΡΙΝ

Το ντοκιμαντέρ UNDERWONDER πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των εταιρειών MOTOR OIL και BLUE STAR FERRIES.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *