Φεβρουάριος στο Cinobo

CINOBO SCANNER Σειρές Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Φεβρουάριος στο Cinobo έρχεται με ένα μεγάλο αφιέρωμα: Χόρρορ. Ο κινηματογραφικός τρόμος μέσα από κλασικές ταινίες του είδους αλλά και σύγχρονες αγαπημένες δημιουργίες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο genre, όπως Το Ορφανοτροφείο και Οι Μάρτυρες.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες ταινίες βραβευμένες στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, από τις 2 Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά σε μία πλατφόρμα, το Cinobo παρουσιάζει άλλη μια μεγάλη αποκλειστικότητα: τους 7 Χρυσούς Φοίνικες των τελευταίων 7 Φεστιβάλ Καννών. Οι ταινίες που από το 2014 έως το ‘21 απέσπασαν το πρώτο βραβείο του μεγαλύτερου κινηματογραφικού φεστιβάλ παγκοσμίως.

Ο ελληνικός κινηματογράφος εκπροσωπείται από τρεις ταινίες που ξεχώρισαν στις αίθουσες τα τελευταία χρόνια: Σε αποκλειστική Α’ προβολή, το Ντάνιελ ‘16 του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, ο οποίος επιστρέφει στο Cinobo μετά τον πολυαγαπημένο Μανάβη, καθώς και η βασισμένη σε μυθιστόρημα της Ευγενίας Φακίνου Πράσινη Θάλασσα της Αγγελικής Αντωνίου με τους εξαιρετικούς Αγγελική Παπούλια και Γιάννη Τσορτέκη. Τέλος, το υπαρξιακό και αγωνιώδες δράμα Ακίνητο Ποτάμι του Άγγελου Φραντζή, με την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου.

Τον Φεβρουάριο σε Α’ αποκλειστική προβολή στο Cinobo και η περσινή αγαπημένη ταινία των κριτικών, Αζόρ: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη, το εκπληκτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Ελβετού Αντρέας Φοντάνα για το σκοτεινό ταξίδι προς τη διαφθορά, ενώ για τους φαν του ‘τρομερού παιδιού’ του γερμανικού σινεμά, έρχεται η ταινία μυθοπλασίας Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ που αφηγείται τη ζωή τού αντισυμβατικού σκηνοθέτη με τρόπο που θα ταίριαζε στον ίδιο.

Αυτό τον μήνα στο Cinobo και το απολαυστικό 10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά για οικογενειακά γέλια, η αντισυμβατική ρομαντική κομεντί Σφυρίζοντας για τον Έρωτα με τον Κρις -Captain America- Έβανς, αλλά και αλλά και το αριστουργηματικό  ντοκιμαντέρ Η Κόλαση του Ανρί-Ζορζ Κλουζό, για μια ταινία-μύθο με τους Ρόμι Σνάιντερ και Σερζ Ρετζιανί, που τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *