COSMOTE TV: Η «Μηχανή του Χρόνου» επιστρέφει με τις άγνωστες πτυχές της βιομηχανικής ιστορίας του Πειραιά

BLACK Cosmote History HD COSMOTE TV Streaming Ντοκιμαντέρ

Η «Μηχανή του Χρόνου», η εκπομπή που αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του παρελθόντος και φέρνει στο φως γεγονότα και προσωπικότητες που διαμόρφωσαν την ιστορική μας συνέχεια, επιστρέφει στην COSMOTE TV. Η δημοφιλής εκπομπή με τον Χρίστο Βασιλόπουλο θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16/10 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, με ένα επεισόδιο αφιερωμένο στη βιομηχανική ιστορία του Πειραιά, η οποία άλλαξε την ελληνική οικονομία κατά τον 19ο και 20ο αιώνα.

Στο επίκεντρο του πρώτου επεισοδίου βρίσκονται τα Λιπάσματα Δραπετσώνας, η Κλωστοϋφαντουργία Ρετσίνα και η Πλινθοκεραμοποιία Δηλαβέρη, εργοστάσια που επηρέασαν τις εξελίξεις στο κλάδο της βιομηχανίας και έδωσαν τεράστια ώθηση στην γεωργία, την οικοδομή και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ποια ήταν η δράση του πρωτοπόρου επιχειρηματία και χημικού Νίκου Κανελλόπουλου, ο οποίος στις αρχές του 20ου αιώνα δημιούργησε το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων στη χώρα; Πώς η κλωστοϋφαντουργία των αδερφών Ρετσίνα κατάφερε να ντύσει με φθηνά και ανθεκτικά υφάσματα τον ελληνικό λαό; Πώς τα κατασκευαστικά υλικά της Πλινθοκεραμοποιίας Δηλαβέρη επηρέασαν τον τρόπο κατασκευής των κτιρίων; Σε αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα θα επιχειρήσει να απαντήσει η «Μηχανή του Χρόνου».

Η «Μηχανή του Χρόνου» θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 21.00 και σε επανάληψη κάθε Κυριακή στις 17.00, στο COSMOTE HISTORY HD. Όλα τα επεισόδιά της διατίθενται και στον δωρεάν on demand κατάλογο της COSMOTE TV, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *