Το ντοκιμαντέρ “Frozen Planet 2” του BBC στον ΣΚΑΪ

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μετά από το εκπληκτικό Frozen Planet -στο οποίο ο ΣΚΑΪ ήταν συμπαραγωγός και μεταδόθηκε το 2013-, το BBC επανέρχεται με τον νέο κύκλο της βραβευμένης σειράς ντοκιμαντέρ. Το Frozen Planet II έρχεται στην οθόνη του ΣΚΑΪ, σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση και για 6 επεισόδια, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να “ζήσουν το θαύμα” των παγωμένων βασιλείων του πλανήτη μας καθώς βρίσκονται στο χείλος μιας μεγάλης αλλαγής.

Picture Shows: A Harp seal pup, still in its white downy coat, waits for its mother on a floating pack of ice, at its nursing grounds off the East coast of Greenland.

Το Frozen Planet έδωσε στους θεατές του BBC μια άνευ προηγουμένου εικόνα για τη ζωή στους Πόλους. Χρόνια αργότερα, το Frozen Planet II -σε αφήγηση του Sir David Attenborough- επιστρέφει στην Αρκτική και την Ανταρκτική για να παρατηρήσει τα εκπληκτικά είδη που ευδοκιμούν εκεί. Πηγαίνοντας πιο μακριά από τον πρώτο κύκλο της σειράς, τα νέα επεισόδια παρακολουθούν την άγρια ζωή στις πιο κρύες περιοχές του κόσμου: τα ψηλά βουνά, τις παγωμένες ερήμους, τα χιονισμένα δάση και τους παγωμένους ωκεανούς. Μέρη τόσο απαιτητικά για την επιβίωση που μόνο μια ηρωική ομάδα ζώων μπορεί να ζήσει εδώ. Πολικές αρκούδες, πιγκουίνοι, πίθηκοι του χιονιού, τίγρεις της Σιβηρίας: κάθε είδος πρέπει να ξεπεράσει ιδιαίτερες προκλήσεις για να μπορέσει να επιβιώσει σε αυτό το ακραίο περιβάλλον

Picture Shows: Artwork created from multiple composite elements. Series iconic image. Mother polar bear with cub with Northern Lights (aurora borealis) over icebergs Cleared for merchandise.
Το Frozen Planet II πραγματοποιήθηκε από την παγκοσμίου φήμης Μονάδα Φυσικής Ιστορίας των BBC Studios, σε συμπαραγωγή των BBC America, Open University, Migu Video, ZDF και France Televisions. Η σειρά περιελάμβανε περισσότερες από 2.000 ημέρες γυρισμάτων στο πεδίο για τρία χρόνια, σε 18 διαφορετικές χώρες, σε όλες τις ηπείρους, στην Ανταρκτική αλλά και το διάστημα. Χρησιμοποιώντας κάμερες τελευταίας τεχνολογίας, η σειρά είναι γυρισμένη σε εξαιρετικά υψηλή ευκρίνεια, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες στους τηλεθεατές. Η Camila Cabello και ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Hans Zimmer ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ηχογραφήσουν το τραγούδι που ακούγεται στη σειρά με τίτλο «Take me back Home». 

Τι θα δούμε αναλυτικά:

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Επεισόδιο 1 – Frozen Worlds

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς μας ταξιδεύει στις πιο παγωμένες γωνιές του πλανήτη για να μας εξηγήσει γιατί η θερμοκρασία είναι τόσο χαμηλή και πώς καταφέρνουν να επιβιώνουν τα ζώα που ζουν εκεί. Στην Ανταρκτική θα συναντήσουμε Αυτοκρατορικούς Πιγκουίνους και πανέξυπνες φάλαινες δολοφόνους, ενώ στις στέπες της Μογγολίας θα γνωρίσουμε την πιο μοναχική αγριόγατα των βουνών. Ακόμα βορειότερα από τη στέπα, στο μεγαλύτερο δάσος της γης, θα γνωρίσουμε τη γιγάντια Τίγρη της Σιβηρίας. Το ταξίδι θα τελειώσει στον απόλυτο Βορρά της Αρκτικής, όπου ζουν οι πολικές αρκούδες και οι πιο ασυνήθιστες φώκιες του πλανήτη.

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Επεισόδιο 2 – Frozen Oceans

Το ταξίδι συνεχίζεται στη θάλασσα, για να γνωρίσουμε τα ζώα που επιβιώνουν πάνω και κάτω από τους πάγους του Αρκτικού Ωκεανού. Εδώ, στα βάθη του χειμώνα οι πολικές αρκούδες έχουν άφθονη τροφή και μπορούν να αφιερώσουν τον χρόνο τους και στο παιχνίδι. Η άνοιξη έχει τις δικές της προκλήσεις καθώς οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν, ενώ το καλοκαίρι φέρνει μαζί του μια πληθώρα επισκεπτών που έρχονται από τα βάθη του ωκεανού για να τραφούν και να αναπαραχθούν.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Επεισόδιο 3 – Frozen Peaks

Σε αυτό το επεισόδιο, ταξιδεύουμε στις πιο υψηλές κορυφές του πλανήτη. Κάθε ένα από αυτά τα παγωμένα «νησιά στον ουρανό» φιλοξενεί ένα ξεχωριστό οικοσύστημα με τους δικούς του κανόνες επιβίωσης. Χάρη στις ειδικές κάμερες του BBC θα «βουτήξουμε» κυριολεκτικά μέσα σε μια χιονοστιβάδα. Στην Ιαπωνία, θα δούμε τους μακάκους που καταφέρνουν να ζουν κυριολεκτικά μέσα στο χιόνι, και στη Νέα Ζηλανδία θα γνωρίσουμε έναν πανέξυπνο παπαγάλο που εκμεταλλεύεται τους κινδύνους των βουνών προς όφελός του.

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Επεισόδιο 4 – Frozen South

Ταξιδεύουμε στο πιο αφιλόξενο περιβάλλον του πλανήτη, την Ανταρκτική: μια ολόκληρη ήπειρο καλυμμένη από πάγο και χιόνι. Εδώ, τα περισσότερα ζώα περνούν όλη τη ζωή τους στα παράλια. Σε μερικές περιπτώσεις κατορθώνουν να δημιουργήσουν τεράστιους πληθυσμούς, όπως οι Βασιλικοί Πιγκουίνοι του νησιού της Νότιας Γεωργίας. Σε άλλες, όπως στην περίπτωση του άλμπατρος, η μοναξιά και η έλλειψη θηλυκών πτηνών οδηγεί στη δημιουργία ζευγαριών που αποτελούνται μόνο από αρσενικά μέλη. Όσο προχωρούμε στην ενδοχώρα, το τοπίο μοιάζει όλο και πιο ερημικό. Κάτω από την επιφάνεια του πάγου όμως, βρίσκεται ένας ολόκληρος κρυμμένος κόσμος με οροσειρές, ηφαίστεια, ερήμους, ακόμα και υπόγειες λίμνες γλυκού νερού. Οι εκπλήξεις της Ανταρκτικής δεν τελειώνουν ποτέ.

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Picture Shows: An Emperor Penguin chick leaps into the Southern Ocean for the first time.

Επεισόδιο 5 – Frozen Lands

Επιστρέφουμε στο Βορρά για να περιηγηθούμε στο μεγαλύτερο χερσαίο βιότοπο της γης, την τάιγκα και την τούνδρα. Εδώ οι κανόνες της επιβίωσης γράφονται από την εναλλαγή των εποχών. Ο χειμώνας είναι τόσο βαρύς, που οι λύκοι αναγκάζονται να δημιουργήσουν σούπερ αγέλες των 25 μελών, προκειμένου να τα καταφέρουν με το μοναδικό θήραμα που υπάρχει αυτή την εποχή: τον τεράστιο βίσωνα. Καθώς η άνοιξη μεταμορφώνει το τοπίο, τα μωρά χελωνάκια που περίμεναν εδώ και μήνες την άνοδο της θερμοκρασίας ξυπνούν από τον λήθαργο όπου βρίσκονταν και «επιστρέφουν» στη ζωή. Το καλοκαίρι, πάλι, κάνει ολοφάνερα τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής, καθώς περιοχές που ήταν πάντα καλυμμένες από πάγο τώρα «ξεπαγώνουν» για πρώτη φορά.

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Επεισόδιο 6 – Our Frozen Planet

Είναι ολοφάνερο πως τα «παγωμένα βασίλεια» του πλανήτη σήμερα αλλάζουν με ρυθμό πιο γρήγορο από ποτέ. Στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς, θα γνωρίσουμε τους ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη μελέτη αυτών των αλλαγών και των επιπτώσεών τους. Μέσα από τη δική τους ματιά, θα καταλάβουμε πως οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν βαθιά όχι μόνο τους ανθρώπους και τα ζώα που ζουν στις συγκεκριμένες περιοχές, αλλά και τη ζωή σε ολόκληρο τον πλανήτη μας.

FROZEN PLANET II

Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ

σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, στον ΣΚΑΪ

Δευτέρα 11 με Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 23.00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *