“Spectacular Earth”: Μία συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση-Σάββατο και Κυριακή στις 12.40, στον ΣΚΑΪ

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Picture Shows: Lightning strikes, Arizona

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του BBC, τεσσάρων επεισοδίων, μας φέρνει πιο κοντά από ποτέ στα πιο εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα, προκειμένου να ανακαλύψουμε τις δυνάμεις που «δουλεύουν μαζί» για να φέρουν μπροστά στα μάτια μας απίστευτο θέαμα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μπορούμε για πρώτη φορά να δούμε όπως ποτέ πριν τα πιο φαντασμαγορικά «show» της φύσης.

Τι θα δούμε στα τέσσερα επεισόδια της σειράς:

Σάββατο 15 Ιουλίου, Episode 1 – Lightning

Στην Αριζόνα, ο κεραυνός έρχεται από τόσο ψηλά στον ουρανό και περνά από τόσο καθαρή ατμόσφαιρα, που μπορεί να δημιουργήσει το πιο «ηλεκτρισμένο» show φωτός στη Γη. Στη Νότια Αφρική, τα σύννεφα δημιουργούν το δικό τους μοναδικό θέαμα, ενώ στις Άλπεις η πιο εντυπωσιακή παρουσίαση είναι πάνω από τους παγωμένους καταρράκτες.

Κυριακή 16 Ιουλίου, Episode 2 – Megawave

Στη Ναζαρέ της Πορτογαλίας έχουν καταγραφεί τα μεγαλύτερα κύματα της Γης. Για να καταλάβουμε τι δημιουργεί αυτά τα μεγαθήρια, θα βουτήξουμε κάτω από την επιφάνεια για να «περπατήσουμε» στο βυθό, και έπειτα θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Νότια Αφρική για να δούμε άλλο ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο.

Σάββατο 22 Ιουλίου, Episode 3 – Volcano

Ζούμε σ’ έναν πλανήτη ηφαιστειακό. Από τα ατέλειωτα ποτάμια λάβας στη Χαβάη μέχρι τις εντυπωσιακές εκρήξεις της Αίτνας στην Ιταλία, τα ηφαίστεια υπάρχουν εδώ και εκατομμύρια χρόνια και αλλάζουν διαρκώς το πρόσωπο της γης. Σε αυτό το επεισόδιο, ατρόμητοι επιστήμονες εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας θα επιχειρήσουν να καταγράψουν τις πιο δυνατές ηφαιστειακές εκρήξεις, πλησιάζοντας περισσότερο από ποτέ στο επίκεντρο της «δράσης».

Κυριακή 23 Ιουλίου, Episode 4 – Aurora

Το Βόρειο Σέλας είναι ένα από τα όμορφα και εντυπωσιακά φυσικά φαινόμενα του πλανήτη μας. Γιγάντια κύματα πολύχρωμου φωτός απλώνονται στον ουρανό για εκατοντάδες χιλιόμετρα και μαγεύουν εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια την ανθρωπότητα. Σε αυτό το επεισόδιο, μια ομάδα ειδικών θα επιχειρήσει να καταγράψει αυτό το φαντασμαγορικό σόου φωτός με μεγαλύτερη λεπτομέρεια από ποτέ. Μάλιστα, θα χρησιμοποιήσει τη βοήθεια αστροναυτών από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για να κινηματογραφήσει το Βόρειο Σέλας από το διάστημα.

SPECTACULAR EARTH

Μία συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ σε Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση

Από το Σάββατο 15 Ιουλίου

Σάββατο και Κυριακή στις 12.40, στον ΣΚΑΪ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *