«Γειτονιές στο Πιάτο»: Βόλτα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Μαγειρική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας δεν είναι απλά μια λεωφόρος που συνδέει 2 μεγάλους δρόμους της πρωτεύουσας. Είναι ένα ζωντανό οικοσύστημα, ένα σημείο συνάντησης άλλα και σημείο διασταύρωσης αντιθέσεων. Αυτές τις αντιθέσεις, γαστρονομικές και όχι μόνο, καλείται να ανακαλύψει αυτή την Κυριακή 09/04 στις 17.45 ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο».

Η περιήγηση ξεκινάει από ένα εμβληματικό παραδοσιακό καφενείο της περιοχής, το «Τηνιακό». Ήταν το 2016 όταν, μετά από περίπου 80 χρόνια ιστορίας, το εν λόγω μαγαζί κατέβασε ρολά. Παλιοί θαμώνες του Τηνιακού, που πέρασαν τα φοιτητικά τους χρόνια στα τραπεζάκια του, αποφάσισαν να το ανοίξουν ξανά διατηρώντας τα καλά στοιχεία του. Comfort πιάτα, οικονομικές τιμές και χαρούμενη ατμόσφαιρα. Εδώ ο Γιάννης θα μοιραστεί με τον Δημήτρη κάποιες από τις «τηνιακές» ιστορίες. 

Στην άλλη άκρη της Αλεξάνδρας, ο Δημήτρης βρίσκει τον «Τσίφτη»! Ένα γαστροκουτούκι που άνοιξαν 3 φίλοι, σχετικά πρόσφατα. Η φιλοσοφία τους είναι, ελληνικά πιάτα με ένα γευστικό… twist. Πιάτα με καλή πρώτη ύλη και γεύσεις με τις οποίες έχουμε όλοι μεγαλώσει.

Επόμενη στάση το «48 Urban Garden», το 48 είναι ένα μαγαζί που έχει η ιδιοκτήτρια γκαλερί Ιλεάνα Τούντα με συνέταιρο το γιο της, Θανάση Φλόκα. Μέσα σε ένα ιδιαίτερο βιομηχανικό κτίριο, με έναν μεγάλο αστικό κήπο και ένα food truck παρκαρισμένο μέσα στον ισόγειο χώρο της gallery, το μέρος σε κερδίζει τόσο με την ατμόσφαιρα όσο και με το φαγητό του.

Τέλος, μια βόλτα στην Λ. Αλεξάνδρας δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς ένα πέρασμα από τα γνωστά σε όλους «κεφτεδάκια» της Αλεξάνδρας. Άνοιξε το 1962 και παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο από τότε, χωρίς να αλλάξει ούτε ένα πιάτο από το μενού. Κεφτεδάκια, μπακαλιάρος, συκώτι και ντολμαδάκια.

Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει δύο απολαυστικές συνταγές: πίτα με μανιτάρια και πέστο από αβοκάντο και λιγκουίνι βουτύρου με μανιτάρια. 

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *