Δέκα άγνωστες ιστορίες για τα νεοκλασικά της Αθήνας στην ειδική έκδοση της εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου»

BLACK Cosmote History HD COSMOTE TV Ντοκιμαντέρ

  • Ελεύθερη θέαση για όλους στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube

Η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο επιστρέφει με ακόμα μία «ειδική έκδοση» για νααποκαλύψει δέκα άγνωστες ιστορίες με θέμα τα νεοκλασικά σπίτια της Αθήνας. Το ειδικό επεισόδιο της εκπομπής, θα διατεθεί ελεύθερα για όλους μέσα από στο επίσημο κανάλι της COSMOTE TV στο YouTube, την Τετάρτη 15/3 (από τις 10:00).

Αρχίζοντας αντίστροφα από το 1834, όταν η Αθήνα έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, η εκπομπή περιγράφει το πώς η πόλη χτίστηκε από το μηδέν, στα πρότυπα των νεοκλασικών μεγαλουπόλεων της Ευρώπης. Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, τα περισσότερα από τα νεοκλασικά αυτά κατεδαφίστηκαν μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια, δίνοντας τη θέση τους στις πολυκατοικίες.

Γιατί τα μεγαλοπρεπή μέγαρα του 19ου αιώνα αντικαταστάθηκαν από το τσιμέντο και πώς έγινε αυτή η μετάβαση; Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα γύρω από τα νεοκλασικά κτίρια της πρωτεύουσας θα τεθούν στο «μικροσκόπιο» της «Μηχανής του Χρόνου».

Μετά την προβολή του στο YouTube, το ειδικό επεισόδιο της «Μηχανής του Χρόνου» θα διατεθεί και στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS). Παράλληλα, θα παραμείνει διαθέσιμο και μέσα από το επίσημο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *