Με 3 ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη το ERTFLIX

BLACK ERTFLIX SCANNER Streaming

Τρεις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη που οριοθετούν μία πορεία 20 ετών του Ελληνοκύπριου σκηνοθέτη, φέρνει το ERTFLIX στην κατηγορία «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος».

Πρόκειται για φιλμ που αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό, διέπρεψαν σε ξένα φεστιβάλ κι έγιναν ορόσημο του σύγχρονου εγχώριου κινηματογράφου με τις ανεπανάληπτες ατάκες τους. Στις ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη «παρελαύνουν» όλοι οι αγαπημένοι του ηθοποιοί και συνεργάτες. Ονόματα όπως ο Βαγγέλης Μουρίκης, η Αγγελική Παπούλια, ο Στάθης Σταμουλακάτος, ο Ερρίκος Λίτσης, η Βίκυ Παπαδοπούλου, ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο Γιάννης Τσορτέκης και πολλοί άλλοι ακόμα.

«Η μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς» (2020)

Επαρχία, καλοκαίρι, σήμερα. Μία μικρή πόλη χαμένη στον κάμπο. Αφόρητη ζέστη και αφόρητη πλήξη. Μία συζυγική απιστία κι ένα εκατομμύριο ευρώ που κάνει φτερά, ανάβουν τα αίματα. Ο κόσμος και ο υπόκοσμος συναντιούνται, τα όργανα αρχίζουν να βαράνε κι από κει και πέρα ο χαμός. Έρωτες και καψούρες, πάθη και προδοσίες, συμβόλαια θανάτου, γιοι και μανάδες, σκυλάδικα και black metal, κροκόδειλοι, γλάροι, γουρούνια, χαρακτήρες με μεγάλα «εγώ» και τρύπιες καρδιές. Όταν το ερωτικό πάθος διασταυρώνεται με την απληστία για το χρήμα, τα πτώματα αρχίζουν να στοιβάζονται το ένα μετά το άλλο και η «ωραία κοιμωμένη» Όλγα δεν θα μάθει ποτέ από τι πραγματικά έχει γλιτώσει.

«Μαχαιροβγάλτης» (2010)

Ο Νίκος περνάει τεμπέλικα τις μέρες του στην επαρχία, χωρίς παρόν και χωρίς μέλλον. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο θείος του τον παροτρύνει να εγκαταλείψει το χωριό και να πάει στην Αθήνα. Του προσφέρει διαμονή, διατροφή και μία εύκολη δουλειά. Ο Νίκος δέχεται, για να βρεθεί άξαφνα μπλεγμένος σε μια παράξενη κατ’ οίκον εργασία. Στην απομόνωση ενός «γκρίζου» προαστίου της πόλης, με μόνη παρέα τον θείο και τη θεία του, οι ισορροπίες ανάμεσα στους τρεις αρχίζουν ν’ αλλάζουν.

«Σπιρτόκουτο» (2003)

Το οικογενειακό μακελειό με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη, ιδιοκτήτη καφετέριας, δεν αργεί να ξεσπάσει, και μέσα σε μία μέρα, όλα τινάζονται στον αέρα. Το διαμέρισμα στον Κορυδαλλό μετατρέπεται σε πεδίο μάχης, η βία χτυπάει κόκκινο, τα πρόσωπα μπαινοβγαίνουν στο «Σπιρτόκουτο» με την υψηλή θερμοκρασία της απόγνωσής τους. Η σύζυγος, Μαρία, τα παιδιά-λουλούδια, το υπόλοιπο συγγενολόι, όλοι εναντίον όλων, και στη μέση ο φωνακλάς πάτερ φαμίλιας. Καθώς έρχεται η νύχτα, η «αγία ελληνική οικογένεια» καταρρέει. Ο δεύτερος γύρος αρχίζει, η κτηνωδία σερβίρεται σε ακόμα μεγαλύτερες δόσεις και η πτώση του Δημήτρη μοιάζει να μην έχει τέλος.

Θα βρείτε τις τρεις ταινίες στην κατηγορία «Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος» στο ERTFLIX που μπορείτε να δείτε εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *