Αφιέρωμα στην Ελληνική Επανάσταση στον ΣΚΑΪ

Ντοκιμαντέρ Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ΣΚΑΪ τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης ανήμερα της 25ης Μαρτίου με δύο μεγάλες παραγωγές ιστορικών ντοκιμαντέρ που αναδεικνύουν το μεγαλείο του απελευθερωτικού Αγώνα ενάντια στον Οθωμανικό ζυγό.

Στις 15.10, το «1821», η σειρά ντοκιμαντέρ σε μία συγκλονιστική τηλεταινία, που διηγείται την ιστορία της Επανάστασης του 1821, από τις αρχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως τη δημιουργία του ελληνικού κράτους και την άφιξη του Όθωνα. Με αφηγητή τον Μηνά Χατζησάββα και ιστορικούς συμβούλους τους καθηγητές Θάνο Βερέμη και Ιάκωβο Μιχαηλίδη, το ντοκιμαντέρ συνοψίζει τα σημαντικότερα γεγονότα και επικεντρώνεται στις κορυφαίες στιγμές της επανάστασης που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη και επηρέασαν καθοριστικά την έκβαση του πολέμου, όπως η Σφαγή της Χίου, η Μάχη του Πέτα, η Έξοδος του Μεσολογγίου και η Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Στις 18.45, «1821, Οι Ήρωες». Μια σειρά ντοκιμαντέρ με τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης που παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια των ηρώων της.

Η ζωή και η ιστορία ενός από τα πιο αγαπημένα και εμβληματικά πρόσωπα της επανάστασης, του Γεώργιου Καραϊσκάκη, τον οποίο ενσαρκώνει ο Αργύρης Πανταζάρας.

Αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, στις 21.00, η σειρά «1821, Οι Ήρωες» «συναντά»τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη τον οποίο υποδύεται ο Λεωνίδας Κακούρης.

Αμέσως μετά, η γυναίκα που ξεχώρισε με την προσφορά της και τις θυσίες της στον αγώνα της επανάστασης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα σε ένα ακόμα αφιέρωμα της σειράς ντοκιμαντέρ «1821, Οι Ήρωες». Τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα συναντά υποκριτικά η Θεοφανία Παπαθωμά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *