«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στα «Νεοκλασικά»

Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κάθε Παρασκευή πρεμιέρα στις 21:00 στον Alpha για δύο απολαυστικές ώρες συντροφιά με κλασικές ιστορίες… αλλιώς!

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 4 Μαρτίου στις 21:00, με την αξέχαστη, κλασική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης», που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό τη θεατρική περίοδο 1955-56 από το θίασο Ντίνου Ηλιόπουλου – Μίμη Φωτόπουλου.

Θα συναντήσουμε ξανά τον Θόδωρο, εν έτει 2022. Ο Θόδωρος έχει έναν ευτυχισμένο γάμο με τη Φώφη και ένα γιο που σπουδάζει στην Αγγλία, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια περνά κρίση ηλικίας και έχει ξεμυαλιστεί με την κατά πολύ νεότερή του Ρένα. Προκειμένου να δικαιολογεί τις συνεχείς απουσίες από την οικογενειακή εστία έχει επινοήσει ένα «φανταστικό» φίλο, τον Λευτεράκη.

Και δε φτάνει μόνο αυτό, αλλά υποχρεώνει τον υπάλληλό του Λάζαρο, που φιλοδοξεί να γίνει ηθοποιός, να υποδυθεί τηλεφωνικά τον Λευτεράκη για να διαλύσει τις υποψίες της γυναίκας του. Τι θα συμβεί, όμως, όταν ο «φανταστικός» Λευτεράκης κάνει την εμφάνισή του ένα βράδυ στο σπίτι του και αρχίζει να διηγείται απολαυστικές ιστορίες με τις σκανταλιές που έκαναν ως παιδιά και να παρουσιάζει φωτογραφίες ακόμη και αστυνομική ταυτότητα;

Ο Θόδωρος αναστατώνεται και αρχίζει να αμφιβάλει για την πνευματική του κατάσταση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί μέχρι το γραφείο του ψυχιάτρου για να ζητήσει βοήθεια.  

Τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει το επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο Χάρης Ρώμας- Άννα Χατζησοφιά υπό την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Θοδωρή Αθερίδη. Πρωταγωνιστούν οι: Θοδωρής Αθερίδης, Φαίη Ξυλά, Λευτέρης Ελευθερίου, Ευαγγελία Συριοπούλου Ζωή Ναλμπάντη, Αντώνης Κρόμπας, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Καλομοιράκης. Στο ρόλο του ψυχίατρου ο Χάρης Ρώμας, γκεστ σταρ η Δήμητρα Ματσούκα.

Κάθε Παρασκευή ο Alpha προτείνει κλασικές, αγαπημένες, ελληνικές κωμωδίες μιας άλλης εποχής που έρχονται στο σήμερα. Κάθε ιστορία ενώνει το χθες με το σήμερα με ένα μοναδικό τρόπο. Τα κείμενα μεγάλων μορφών του θεάτρου, Σακελλάριος, Γιαννακόπουλος, Πρετεντέρης, Γιαλαμάς, ξαναγεννιούνται από τη γραφίδα νέων ταλαντούχων δημιουργών.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *