“Φαντάσματα” στην Cosmote TV

COSMOTE TV

Ghosts (Comedy, Fantasy) 2021 USA ViacomCBS / (CBS Network)

[COSMOTE SERIES HD / Fri 08/10 / weekly @ 21:45 / 24hrs after USA]

Το GHOSTS μας μεταφέρει στο πολύχρωμο σύμπαν της Samantha (Rose McIver) και του Jay (Utkarsh Ambudkar), μια χαρούμενη ανεξάρτητη δημοσιογράφο και έναν ανερχόμενο σεφ αντίστοιχα, που σε μια παρορμητική απόφαση της στιγμής, επενδύουν όλη τους την περιουσία για να μετατρέψουν ένα τεράστιο εξοχικό κτήμα που κληρονόμησαν σε bed & breakfast, για να ανακαλύψουν κατόπιν εορτής ότι κατοικείται από πνεύματα παλαιότερων ενοίκων που  τώρα το αποκαλούν σπίτι και δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν! Η βρετανική εκδοχή της σειράς προβλήθηκε από το BBC και έτυχε υψηλής αποδοχής από κοινό και κριτικούς, ενώ βρέθηκε και υποψήφια για δυο βραβεία BAFTA καλύτερης κωμικής σειράς και καλύτερου σεναρίου σε τηλεοπτική κωμωδία. Στην COSMOTE TV θα δούμε την φιλόδοξη αμερικάνικη εκδοχή.   

Τα φαντάσματα αποτελούνται, μεταξύ άλλων, από έναν τραγουδιστή της εποχής της ποτοαπαγόρευσης, έναν μισθοφόρο του 1700, ένα χίπη της δεκαετίας του ’60, έναν αρχηγό προσκόπων από τα 80’ς, έναν εμμονικό εξερευνητή Βίκινγκ, έναν φιλόδοξο τραπεζίτη της δεκαετίας του ’90, έναν σαρκαστικό Ινδιάνο του 1500 και μια socialite του 1800, που τυγχάνει και η πρόγονος της Σαμάνθα.

Όταν μετά από ένα ατύχημα η Σαμάνθα πέσει σε κώμα, θα ανακαλύψει, μόλις ξυπνήσει, πως μπορεί να βλέπει και ν’ ακούει τα φαντάσματα. Η Φράνσις Μάκλβερ που υποδύεται τη Σαμάνθα είναι ηθοποιός από τη Νέα Ζηλανδία, με εμπειρία σε μεταφυσική χιουμοριστική σειρά (iZombie). Έχει εμφανιστεί στο Masters of Sex και στο Lovely Bones του Πίτερ Τζάκσον.

Τον ρόλο του Τζέι παίζει ο Αμερικανός ηθοποιός, ράπερ και τραγουδιστής Άτκαρς Αμπντάντκαρ (Pitch Perfect).

Το σημείο του σεναρίου όπου τα φαντάσματα προσπαθούν να διώξουν τους νεοφερμένους, εφευρίσκοντας διάφορα τεχνάσματα, παραπέμπει στο Beetlejuice του Τιμ Μπάρτον.

Ένα από τα φαντάσματα υποδύεται η Ρεμπέκα Γουάιζκι, γνωστή καρατερίστα, με μεγάλη πείρα από τηλεοπτικές σειρές. Ενδεικτικά, έχει εμφανιστεί στα Sopranos, Desperate Housewives, American Horror Story, 90210 και Law & Order: Special Victims Unit, με πιο καθοριστικό ρόλο εκείνον της socialite Έβελιν Πάουερ στο Devious Maids του 2013.

Στην παραγωγή εμπλέκεται και ο Μάθιου Μπέιντον, ένας από τους δημιουργούς του πρωτότυπου σόου. Ο Μπέιντον, που στο βρετανικό GHOSTS παίζει κι ένα από τα φαντάσματα, είναι ηθοποιός, σεναριογράφος, κωμικός, τραγουδιστής και μέλος της ομάδας Horrible Histories troupe. Στη μεγάλη οθόνη, ο Μπέιντον έχει εμφανιστεί στο Hereafter με τον Ματ Ντέιμον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *