“Ο δρόμος του μεταξιού” στο Viasat History

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αποκλειστικά από την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του Viasat History «Ο δρόμος του μεταξιού» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 20:55. Στα τρία επεισόδια της σειράς παρακολουθούμε τον ιστορικό, αρχαιολόγο και παρουσιαστή, Δρ. Σαμ Ουίλις, να αποκαλύπτει πώς ο «δρόμος του μεταξιού» ήταν ο πρώτος οικουμενικός δρόμος, τόπος συνάντησης ανθρώπων, ιδεών, πολιτισμών και θρησκειών. Αυτή η δίχως προηγούμενη διεπαφή διαμόρφωσε τελικά την ίδια την ανθρωπότητα. Ακολουθούμε την ιστορική αυτή διαδρομή που ξεκινά από την Ασία και φτάνει έως τη Μεσόγειο και διατρέχει την Κίνα, την Ινδία, το Ιράν, την Αραβική χερσόνησο, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Στο πρώτο επεισόδιο ο Δρ. Σαμ Ουίλις διανύει περισσότερα από 3.000 χλμ. και ακολουθεί τα βήματα των απεσταλμένων της αρχαίας Κίνας, χωρίς τους οποίους δεν θα είχε υπάρξει ποτέ ο δρόμος του μεταξιού. Μαθαίνει για τη θεά που ανακάλυψε το μετάξι, αλλά και για το γεγονός ότι τίποτα δεν μπορούσε να εμποδίσει τις εμπορικές συναλλαγές κατά μήκος του -ούτε καν ο θάνατος. Στο δεύτερο επεισόδιο βρίσκεται στην κεντρική Ασία, στην καρδιά του δρόμου του μεταξιού, μια περιοχή που γνώρισε πολλούς κατακτητές και εκτεταμένες μετακινήσεις πληθυσμών. Στο τελευταίο μέρος του ταξιδιού του, ο Δρ. Ουίλις ταξιδεύει στο νότια τμήμα του δρόμου του μεταξιού δια μέσου των ερήμων που βρίσκονταν στην επικράτεια της αρχαίας Περσίας.

«Ο δρόμος του μεταξιού» είναι η αποκαλυπτική ιστορία του εμπορικού δρόμου που άλλαξε τον κόσμο και προβάλλεται αποκλειστικά στο Viasat History από την Κυριακή 10/10 στις 20:55 και για τις δύο επόμενες Κυριακές την ίδια ώρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *