“Σινεμά Σαμπάγια”-Από 9 Αυγούστου σε αποκλειστική Α’ προβολή στο cinobo.com

BLACK CINOBO

Συγκινητική και ανθρώπινη ταινία για τη σημασία και τα δεινά του να είσαι γυναίκα στην εμπόλεμη ζώνη. Μια εξερεύνηση της δύναμης της κινηματογραφικής κάμερας να γκρεμίζει τα διαχωριστικά τείχη και να εισχωρεί βαθιά στην ψυχοσύνθεση όσων βρίσκονται μπροστά και πίσω από αυτή.

Σύνοψη

Οκτώ γυναίκες, Ισραηλινές και Παλαιστίνιες, παίρνουν μέρος σε ένα κινηματογραφικό εργαστήριο. Σε κάθε διαδοχικό γύρισμα, οι πεποιθήσεις τους ανατρέπονται κι έρχονται σταδιακά πιο κοντά.

Λίγα λόγια για την ταινία

Σε αυτήν την ειλικρινή ωδή στην ενοποιητική δύναμη της τέχνης, οκτώ γυναίκες εγγράφονται σε ένα εργαστήρι κινηματογράφου, ελπίζοντας να μάθουν βασικές τεχνικές από τη νεαρή σκηνοθέτιδα Ρόνα. Καθώς οι άγνωστες μεταξύ τους γυναίκες, αραβικής και εβραϊκής καταγωγής, μοιράζονται τα ανεπεξέργαστα πλάνα που γυρίζουν κάθε εβδομάδα, βρίσκονται αντιμέτωπες όχι μόνο με τις τεράστιες διαφορές τους αλλά και με απρόσμενα σημεία σύνδεσης. Καθώς έρχονται πιο κοντά, οι μαθήτριες αναπτύσσουν μια ισχυρή, υποστηρικτική κοινότητα, ακόμη κι όταν αρχίζουν να γίνονται καχύποπτες σχετικά με τα κίνητρα της Ρόνα. Βασισμένο στις εμπειρίες της σκηνοθέτιδος Όριτ Φουκς Ρότεμ από παρόμοια εργαστήρια στο Ισραήλ, το Σινεμά Σαμπάγια είναι μια αλουστράριστη και αληθινά συναρπαστική εξερεύνηση της χαράς του να μαθαίνεις να βλέπεις και να σε βλέπουν αληθινά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *