“Καυτός” ο Αύγουστος στο Cinobo

BLACK CINOBO SCANNER Streaming Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


Το καυτό Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα, η μεγάλη επιστροφή του Ντάριο Αρτζέντο και οι πρωτοποριακοί ήχοι της Λένας Πλάτωνος μας συντροφεύουν αυτόν το μήνα, μαζί με την πιο καλοκαιρινή συλλογή, στην πλατφόρμα του Cinobo.


Ο μήνας που περιμένει όλη η χώρα, βρίσκει το Cinobo με τέσσερις ταινίες σε Α’ αποκλειστική προβολή: Στο Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα η εικόνα της άκρως ερωτικής και ταιριαστά ασπρόμαυρης πόλης, αφήνεται στα έμπειρα χέρια του Ζακ Οντιάρ και στη φρέσκια ματιά της Σελίν Σιαμά.

Ο μετρ του ιταλικού τρόμου, Ντάριο Αρτζέντο, επιστρέφει και μας θυμίζει τις ένδοξες μέρες του παρελθόντος του, με τα Μαύρα Γυαλιά. Η πολυβραβευμένη και αγαπημένη των κριτικών Νύχτα των Βασιλιάδων μάς ταξιδεύει σε μια φυλακή της Αφρικής και αφηγείται με μαγικό τρόπο τη σημασία της τέχνης της αφήγησης. Τέλος, οι γυναίκες του αραβικού κόσμου στο Σινεμά Σαμπάγια συναντιούνται μπροστά από την κάμερα, σε μια μοναδική μίξη ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.

Το ελληνικό σινεμά εκπροσωπείται αυτό τον μήνα από δύο ντοκιμαντέρ: Στο Σώμα της του Ζαχαρία Μαυροειδή (Ξεναγός, Απόστρατος) με θέμα ένα πολύ ιδιαίτερο έθιμο στο νησί της Θηρασιάς, απέναντι από την κοσμοπολίτικη Σαντορίνη, και το λπ του Χρήστου Πέτρου, αφιερωμένο στην ιέρεια της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, Λένα Πλάτωνος. Ξεχωρίζουμε επίσης την Εξέλιξη, το οπτικό ποίημα της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς που ήρθε χρόνια μετά την πρώτη της ταινία, Αθωότητα, κι έκανε θραύση στα φεστιβάλ του κόσμου, την Παρθένο του Αυγούστου, όπου μια γυναίκα αναζητά τη φυσική και μεταφυσική επανεκκίνηση της ζωής της στην έρημη Μαδρίτη, τον πρώτο μεγάλο ρόλο του ηθοποιού Ριζ Άχμεντ στους σαρωτικούς Τέσσερις Λέοντες, καθώς και την τελευταία και αυτοβιογραφική ταινία της Ανιές Βαρντά, Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά.

Το πρόγραμμα του μήνα συμπληρώνεται με την πλέον καλοκαιρινή συλλογή: Splash. «Ήθελα να ωθήσω την απραξία σε βαθμό που δεν είχα πετύχει ποτέ στη ζωή μου» λέει ο ήρωας της Συλλέκτριας περιγράφοντας τους στόχους των διακοπών του που μόλις αρχίζουν. Και για πολύ κόσμο οι διακοπές ξεκινούν με αυτές τις προθέσεις, στη θέα μιας υπέροχης παραλίας ή μιας ιδιωτικής πισίνας, μέχρι που καλοκαιρινοί έρωτες, μπλεξίματα και παρεξηγήσεις αλλάζουν τα σχέδια. Το Cinobo μπαίνει σε mood διακοπών με μια συλλογή γεμάτη από απέραντο γαλάζιο και τα αναπόφευκτα κύματα που μας φέρνουν σε επαφή με το απρόοπτο. Το splash που μας ταρακουνά.

Συλλογή

Splash
Το Cinobo μπαίνει σε mood διακοπών με μια συλλογή 9 ταινιών γεμάτων από απέραντο γαλάζιο και τα αναπόφευκτα κύματα που μας φέρνουν σε επαφή με το απρόοπτο: Θα Μείνει Μεταξύ Μας, Ιούλιος – Αύγουστος, Chevalier, Έρωτας με την Πρώτη Μπουνιά, Ibiza, Suntan, Η Πολίν στην Πλαζ, Η Συλλέκτρια, Κάτω από τον Ήλιο.
Από τις 3 Αυγούστου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

Στο Σώμα Της (Across her Body)
Ζαχαρίας Μαυροειδής

Το «αμόλυντο» σώμα της Παναγίας, το ερημωμένο της αγροτικής Θηρασιάς στη σκιά της Σαντορίνης και το φθαρτό σώμα των γυναικών, από τον σκηνοθέτη των ταινιών Ξεναγός και Απόστρατος.

Την 1η Αυγούστου στο Cinobo

Η Νύχτα των Βασιλιάδων (Night of the Kings)

Φιλίπ Λακότ

Επιβλητικό σινεμά ανάμεσα στην παράδοση και τη φαντασία, που υπογραμμίζει το πώς οι αφηγήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ίδιας μας της ύπαρξης – ακόμα και στις πιο σκληρές συνθήκες.

Στις 2 Αυγούστου στο Cinobo

Η Παρθένος του Αυγούστου (August Virgin)

Χονάς Τρουέμπα

Όταν αυτό που αναζητούμε από τις διακοπές μας είναι η ηρεμία. Στην παράδοση της αποτύπωσης του θέρους από τον Ρομέρ, μια γυναίκα επανεκκινεί τη ζωή της στην άδεια καλοκαιρινή Μαδρίτη.

Στις 4 Αυγούστου στο Cinobo

Four Lions (Τέσσερις Λέοντες)
Κρίστοφερ Μόρις

Από τις καλύτερες κωμωδίες του αιώνα, απαγορεύτηκε σε μουσουλμανικές χώρες βάζοντας στόχο τον ισλαμικό φονταμενταλισμο, με ήρωες που θα ζήλευαν οι Κοέν. Πρώτος μεγάλος ρόλος του Ριζ Άχμεντ.

Στις 5 Αυγούστου στο Cinobo

Σινεμά Σαμπάγια (Cinema Sabaya)

Όριτ Φουκς Ρότεμ

Η σημασία και τα δεινά του να είσαι γυναίκα σε εμπόλεμη ζώνη, σε μια εξερεύνηση της δύναμης της κινηματογραφικής κάμερας να εισχωρεί στην ψυχοσύνθεση όσων βρίσκονται μπροστά και πίσω της.

Στις 9 Αυγούστου στο Cinobo       

Ο Γιατρός Έχει Τρεχάματα (Let Yourself Go)

Φραντσέσκο Αμάτο

Απολαυστική ιταλική κωμωδία για τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή, με επιρροές από το screwball και τον Γούντι Άλεν και έναν όπως πάντα μοναδικό Τόνι Σερβίλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στις 11 Αυγούστου στο Cinobo     

Πόσο μ’ Αγαπάς; (How Much Do You Love Me?)
Μπερτράν Μπλιέ

Πολλά μπορεί να ονειρευτεί κάποιος κερδίζοντας το λόττο, ακόμη και Μόνικα Μπελούτσι επί πληρωμή! Νεόπλουτοι εναντίον γκάνγκστερς, με τον διακαή πόθο των ανδρών σε μια χιουμοριστική εκδοχή.

Στις 12 Αυγούστου στο Cinobo

Εντός Ορίων (Insyriated)

Φιλίπ Βαν Λιού
Βραβεία κοινού σε Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και Βερολίνου για ένα αγωνιώδες και κλειστοφοβικό πολεμικό δράμα, με την υποδειγματική ερμηνεία της Χιάμ Αμπάς (Γάζα, Αγάπη μου, Succession).

Στις 18 Αυγούστου στο Cinobo

Εξέλιξη (Evolution)

Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς

Οπτικό ποίημα βγαλμένο από τον κόσμο των παραμυθιών αλλά και το σινεμά του Κρόνενμπεργκ, χρόνια μετά τη μοναδική Αθωότητα, έκανε θραύση στις Νύχτες Πρεμιέρας και στα φεστιβάλ του κόσμου.

Στις 19 Αυγούστου στο Cinobo

λπ (lambda pi)

Χρήστος Πέτρου

Μοναδική για τα εγχώρια καλλιτεχνικά δεδομένα και καταλυτικά επιδραστική σε διαδοχικές γενιές μουσικών, η Λένα Πλάτωνος αποκτά επιτέλους το ντοκιμαντέρ που της αξίζει.

Στις 22 Αυγούστου στο Cinobo

Μαύρα Γυαλιά (Dark Glasses)

Ντάριο Αρτζέντο

Ένας μανιακός δολοφόνος με μαύρα γάντια, ένας σκύλος με λυσσασμένες διαθέσεις, κι η Άζια Αρτζέντο σε αδιέξοδο κυνηγητό. Κάτω από στρώματα synth μουσικής, ο θρύλος του giallo επιστρέφει.

Στις 23 Αυγούστου στο Cinobo

Το Πραξικόπημα (The Announcement)

Μαχμούτ Φαζίλ Κοσκούν

Βραβευμένη στη Βενετία καυστική πολιτική σάτιρα, με επιρροές από Ρόι Άντερσον και Άκι Καουρισμάκι, που στηλιτεύει εύστοχα το διαχρονικά ασταθές πολιτικό κλίμα της γειτονικής Τουρκίας.

Στις 25 Αυγούστου στο Cinobo

Μια Ευτυχισμένη Γυναίκα (The Escape)

Ντόμινικ Σάβατζ

Εντυπωσιακό και πλήρως αυτοσχεδιαστικό δράμα με την Τζέμα Άρτερτον σε μια συγκλονιστική ερμηνεία, να επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στο στίγμα της ψυχικής ασθένειας.

Στις 26 Αυγούστου στο Cinobo

Η Ανιές με τα Λόγια της Βαρντά (Varda by Agnes)

Ανιές Βαρντά

Η τελευταία ταινία της Βαρντά είναι ένα συγκινητικό ταξίδι στη ζωή και το έργο της, με οδηγό την ίδια. Ένας από τους σημαντικότερους αποχαιρετισμούς που έχει δει το ευρωπαϊκό σινεμά.

Στις 29 Αυγούστου στο Cinobo

Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα (Paris, 13th District)

Ζακ Οντιάρ

Ο σκηνοθέτης των ταινιών Σώμα με Σώμα και Dheepan σε συνεργασία με τη Σελίν Σιαμά (Το Πορτρέτο μιας Γυναίκας που Φλέγεται) φτιάχνουν ένα φρέσκο και ερωτικό πορτρέτο των νέων στο Παρίσι.

Στις 30 Αυγούστου στο Cinobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *