Πέντε βραβευμένες ταινίες του φετινού Φεστιβάλ Καννών στο Cinobo

CINOBO Ταινίες

Μετά τις βραβεύσεις τους στο 75ο Φεστιβάλ Καννών, οι ταινίες Decision to Leave, Holy Spider, Boy From Heaven, Metronom και Corsage έρχονται στην Ελλάδα από το Cinobo.

Οι τρεις πρώτες ταινίες ξεχώρισαν στο Διαγωνιστικό Τμήμα και στις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ με πρόεδρο τον Βενσάν Λιντόν και απέσπασαν τα εξής βραβεία: Βραβείο Σκηνοθεσίας στον νοτιοκορεάτη Παρκ Τσαν-γουκ για την ταινία Decision to Leave. Βραβείο Σεναρίου στον Ταρίκ Σαλέχ για την ταινία Boy From Heaven σε σκηνοθεσία του ίδιου. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την ιρανή Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι στην ταινία Holy Spider του Αλί Αμπάσι.

Επιπρόσθετα, στο τμήμα του φεστιβαλ Ένα Κάποιο Βλέμμα, το Βραβείο Σκηνοθεσίας πήγε στο Metronom του Αλεξάντρου Μπελκ και το Βραβείο Ερμηνείας στη Βίκι Κριπς για την εντυπωσιακή ενσάρκωση της Αυτοκράτειρας Σίσσυ στο Corsage της Μαρί Κρόιτζερ.

Το Cinobo εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα κυκλοφορίας των πέντε ταινιών στην Ελλάδα και ανυπομονεί να τις παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό σε επιλεγμένες αίθουσες μέσα στη χειμερινή σεζόν, κι έπειτα στην πλατφόρμα. Στην πλατφόρμα του Cinobo είναι ήδη διαθέσιμες προηγούμενες ταινίες των τριών σκηνοθετών του Διαγωνιστικού Τμήματος: Κάιρο Εμπιστευτικό του Ταρίκ Σαλέχ, Σύνορο του Αλί Αμπάσι και Η Υπηρέτρια του Παρκ Τσαν-γουκ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *