Στο Cinobo τον Μάρτιο

BLACK CINOBO Ταινίες


Η μεγαλύτερη online συλλογή των Όσκαρ, το μοντέρνο χιούμορ του Ζακ Τατί, η Ιερή Αράχνη του Αλί Αμπάσι, το βραβείο κοινού του φετινού MyFFF και ο θρυλικός Τρίτος Άνθρωπος του Κάρολ Ριντ, έρχονται μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα του Cinobo.


Μάρτιος σημαίνει Όσκαρ, και το Cinobo παρουσιάζει και φέτος τη μεγαλύτερη online συλλογή οσκαρικών ταινιών. 80 ταινίες που έφτασαν μέχρι τα βραβεία της Ακαδημίας από τα 40s ως το σήμερα, μεταξύ των οποίων και υποβολές για το φετινό βραβείο Διεθνούς ταινίας.

Σε Α’ αποκλειστική προβολή έρχεται στο Cinobo η αληθινή ιστορία ενός serial killer στην Ιερή Αράχνη του Αλί Αμπάσι, πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ με βραβείο στις Κάννες. Η Τρύπα του Μικελάντζελο Φραμαρτίνο, μια μυστικιστική κινηματογραφική εμπειρία, σύμφωνα με τον Μπονγκ Τζουν-Χο. Το βασισμένο σε αληθινά γεγονότα Μια Γυναίκα: Ο Κώδικας της Σιωπής του Φραντσέσκο Κοστάμπιλε, ιστορία γυναικείας χειραφέτησης μέσα στην ιταλική μαφία. Και το ευαίσθητο ντεμπούτο Ο Κόσμος Μετά από μας του Λουντά Μπεν Σαλά-Καζανά, το οποίο ξεχώρισε αποσπώντας το Βραβείο Κοινού στο 13ο My French Film Festival που ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Ακόμη, το Cinobo συνεχίζει τα αφιερώματα στους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του σινεμά και παρουσιάζει 6 ταινίες που συνθέτουν τη φιλμογραφία ενός υπέροχου πρωτοπόρου και ανανεωτή της κωμωδίας, που σπάνια προβάλλεται στο σύνολό της. Ο Ζακ Τατί και ο Κύριος Ιλό του τα βάζουν με τον μοντέρνο κόσμο και παραδίδουν μαθήματα μοντέρνου και διαχρονικού χιούμορ.

Ανάμεσα στις υπόλοιπες ταινίες του μήνα, ξεχωρίζει το Claire Darling της Ζουλί Μπερτουτσελί με την Κατρίν Ντενέβ σε έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους ρόλους της, η κλασική κωμωδία των 90s από τον Ρομπέρτο Μπενίνι, Το Τέρας, το αρχετυπικό φιλμ νουάρ, Ο Τρίτος Άνθρωπος του Κάρολ Ριντ, αλλά και σε αποκλειστικότητα η ταινία που πριν 18 χρόνια μας σύστησε τον έλληνα σκηνοθέτη που έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο: η Κινέττα του Γιώργου Λάνθιμου.

Συλλογές

Αφιέρωμα Όσκαρ
Κλασικές και σύγχρονες ταινίες που συγκίνησαν την Ακαδημία, αγαπήθηκαν από το κοινό και κέρδισαν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, ως τις φετινές προτάσεις χωρών από όλο τον κόσμο για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας, στη μεγαλύτερη συλλογή οσκαρικών ταινιών.
Από την 1η Μαρτίου στο Cinobo

Φιλμογραφία Ζακ Τατί
Αν υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων που ανανέωσαν την κωμωδία στον κινηματογράφο, ο Ζακ Τατί βρίσκεται σίγουρα μέσα σε αυτή. Ευφυής, ευγενής, εύστοχος και μελαγχολικός, μας κάνει μαθήματα μοντέρνου χιούμορ μέσω της φιγούρας του κυρίου Ιλό.
Θα ακολουθήσει αναλυτικό Δελτίο Τύπου.Από τις 13 Μαρτίου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

Ο Τρίτος Άνθρωπος (Third Man)

Κάρολ Ριντ

Εμβληματικό νουάρ, σημείο αναφοράς στην ιστορία του κινηματογράφου. Με φόντο τη μεταπολεμική Βιέννη, με ένα μυστήριο που διαρκώς πυκνώνει, και τον Όρσον Γουέλς σε μια αξέχαστη εμφάνιση.

Στις 2 Μαρτίου στο Cinobo

Claire Darling

Ζουλί Μπερτουτσελί

Ζήσε κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία, λέει ο λαός. Τι θα σημαίνει όμως αυτό για την Κλαιρ Ντάρλινγκ; Από τις κορυφαίες σύγχρονες ερμηνείες της Κατρίν Ντενέβ, με φόντο τη γαλλική επαρχία.

Στις 3 Μαρτίου στο Cinobo

Ο Κόσμος Μετά από μας (The World After Us)

Λουντά Μπεν Σαλά-Καζανά

Ευαίσθητο ντεμπούτο με ακαταμάχητους πρωταγωνιστές και θέμα έναν επίδοξο συγγραφέα του οποίου ο επισφαλής τρόπος ζωής αποκαλύπτει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που υπέστη μια ολόκληρη γενιά.

Στις 7 Μαρτίου στο Cinobo

Παγιδευμένοι (Shorta)

Φρέντερικ Λούις Χβιντ, Άντερς Όλχολμ

Ο Τζον Κάρπεντερ συναντά την Ημέρα Εκπαίδευσης σε ένα στιβαρό, ακαταμάχητο αστυνομικό θρίλερ από τη Σκανδιναβία που βάζει στο επίκεντρο την αστυνομική βία και τις φυλετικές διακρίσεις.

Στις 9 Μαρτίου στο Cinobo

Ένα Γλυκό Κορίτσι (A Gentle Creature)

Σεργκέι Λόζνιτσα

Ο βετεράνος στο είδος του ντοκιμαντέρ σκηνοθέτης, καταφέρνει και στη μυθοπλασία να δημιουργεί κόσμους σοκαριστικά αληθινούς, εδώ με έμπνευση από το ομώνυμο διήγημα του Ντοστογιέφσκι.

Στις 10 Μαρτίου στο Cinobo

Μια Γυναίκα: Ο Κώδικας της Σιωπής (Una Femmina – The Code of Silence)

Φραντσέσκο Κοστάμπιλε

Μια νέα γυναίκα αντιστέκεται στη μοίρα της και ζητά εκδίκηση, στη βασισμένη σε αληθινά περιστατικά ιστορία χρωματισμένη από την πατριαρχία, την εκκλησία και τη μαφία της Νότιας Ιταλίας.

Στις 14 Μαρτίου στο Cinobo

Κινέττα

Γιώργος Λάνθιμος

Η αυτιστική αναπαράσταση φόνων ως νόημα στην κατακερματισμένη ύπαρξη. Ο νεαρός σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συστήνεται παρουσιάζοντας για πρώτη φορά το όραμα που έμελλε να κατακτήσει τον κόσμο.

Στις 16 Μαρτίου στο Cinobo

Το Τραγούδι των Σκορπιών (The Song of Scorpions)

Ανούπ Σινγκ

Ιστορία ενός καταραμένου έρωτα και της λυτρωτικής δύναμης ενός τραγουδιού. H Γκολισφτέ Φαραχανί (Πάτερσον) και ο Ιρφάν Καν (The Lunchbox) σε μια μαγευτική ταινία από το Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Στις 17 Μαρτίου στο Cinobo

Η Τρύπα (The Hole)

Μικελάντζελο Φραμαρτίνο

Έργο σιωπηρής ομορφιάς που αγγίζει το μυστικιστικό, καταγράφει μια επίσκεψη στα άγνωστα βάθη της ζωής και της φύσης και κάνει ένα παραλληλισμό μεταξύ δύο σπουδαίων εσωτερικών διαδρομών.

Στις 21 Μαρτίου στο Cinobo

Το Τέρας (The Monster)

Ρομπέρτο Μπενίνι

Ο αγαπημένος του κοινού Ρομπέρτο Μπενίνι πρωταγωνιστεί σε μια κλασική ιταλική κωμωδία των 90s μαζί με τη σύζυγό του, Νικολέτα Μπράσκι, σε μια σειρά ξεκαρδιστικών σλάπστικ παρεξηγήσεων.

Στις 23 Μαρτίου στο Cinobo

Ο Άνθρωπος που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin)

Κάουτερ Μπεν Χάνια

Το προσφυγικό και η «ευαισθησία» της υψηλής τέχνης για την επίλυσή του πέφτουν στο μπλέντερ μιας μοναδικής σάτιρας που έφτασε να είναι υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

Στις 24 Μαρτίου στο Cinobo

Ιερή Αράχνη (Holy Spider)

Αλί Αμπάσι

Η υπόθεση ενός serial killer του 2001 σε ένα αγωνιώδες θρίλερ που αποκαλύπτει τον μισογυνισμό του συλλογικού ιρανικού ασυνείδητου. Βραβείο στις Κάννες και η πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ.

Στις 28 Μαρτίου στο Cinobo

Η Εποχή της Βροχής (Wet Season)

Άντονι Τσεν

Έξι χρόνια μετά τη βράβευση στις Κάννες, ο σκηνοθέτης επιστρέφει με ένα ακόμα πανέμορφο δράμα για τη μοναξιά του αστικού τοπίου και τους μουσώνες που γεννούν τα ανεκπλήρωτα όνειρα.

Στις 30 Μαρτίου στο Cinobo

Αμάντα (Amanda)

Μικαέλ Ερς

Ο δεσμός ανάμεσα σ’ ένα παιδί που μεγαλώνει απότομα και σ’ έναν ενήλικα που δεν έχει ξεπεράσει την παιδική ηλικία, σε μια ταινία που χωρά όλα τα μυστήρια και τα θαύματα της ρευστής μας ζωής.

Στις 31 Μαρτίου στο Cinobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *