«Σωματική Επαφή»: Ντοκιμαντέρ για την σεξουαλικότητα των Ατόμων με Αναπηρίες

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το θέμα-ταμπού της σεξουαλικότητας των ατόμων με αναπηρίες καθώς και μια νέα «υπηρεσία» για την ικανοποίηση αυτής της σεξουαλικότητας πραγματεύεται το ντοκιμαντέρ, γερμανικής παραγωγής, με τίτλο «Σωματική Επαφή/Berührungen /Touching», που θα προβάλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 12 Μαρτίου 2022.

«Δεν διαφέρω από τους άλλους» δηλώνει ο Τόρστεν, ο οποίος είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. «Κι εγώ θέλω στοργή, οικειότητα και σεξ!» Η σεξουαλικότητα των ατόμων με αναπηρία είναι συνήθως κάτι που αποφεύγεται ή και απορρίπτεται ως ταμπού. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Νίνα, η Ίντιθ και ο Ρόναλντ, που βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, και δηλώνουν «σεξουαλικοί βοηθοί». Μπορεί να μην προσφέρουν αγάπη και συντροφικότητα, αλλά τα ίδια τα άτομα με αναπηρία το γνωρίζουν αυτό και αποζητούν τις υπηρεσίες τους και τις ιδιαίτερες φροντίδες τους. 

Ο Τόρστεν, για παράδειγμα, δεν μπορεί και δεν αντέχει πλέον χωρίς τις συναντήσεις του με την Ίντιθ. Στην Κριστίν, επίσης, λείπει ένας σύντροφος. Και οι δύο αποφασίζουν ότι, όσο δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν το μεγάλο αυτό όνειρο για ερωτικό σύντροφο, δεν θα καταπνίξουν την επιθυμία τους για στοργή και σωματική επαφή. Επικοινωνούν, λοιπόν, με βοηθούς σεξ. «Η σεξουαλική βοήθεια είναι μια υπηρεσία για την οποία πληρώνεις», εξηγεί η Νίνα ντε Βρι, πρωτοπόρος της σεξουαλικής βοήθειας στη Γερμανία. Είναι, λοιπόν, μια μορφή πορνείας; Η ταινία ρίχνει μια ματιά στις επιθυμίες της Κριστίν και του Τόρστεν, αλλά υπογραμμίζει επίσης τις δεξιότητες και την ευαισθησία που χρειάζονται οι σεξουαλικοί βοηθοί για να μπορούν να σχετίζονται με τους πελάτες τους.

• Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX , για 14 ημέρες μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *