Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο «Μουσικό Κουτί»

Πολιτιστικές Εκπομπές ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης συναντιούνται στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00, και ερμηνεύουν για πρώτη φορά στην τηλεόραση τα τραγούδια που τους ενώνουν.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται στην πρώτη εκπομπή του χρόνου δύο κορυφαίους ‘Έλληνες καλλιτέχνες, αφουγκράζονται τις ιστορίες της ζωής τους και συζητούν μαζί τους για τον Μίκη, τον Μάνο, τους Beatles, τα Κύθηρα, τη Νέα Υόρκη και την Πριγκίπισσα Σίσσυ.

Τα εμβληματικά τραγούδια της Μαρίας Φαραντούρη «Άσμα ασμάτων», «Περσεφόνη»,
«Ποιος τη ζωή μου» συνδυάζονται με τα διαχρονικά κομμάτια του Αλκίνοου Ιωαννίδη
«Προσκυνητής», «Όνειρο ήτανε», «Με τόσα ψέματα» και το «Μουσικό Κουτί» αποκτά συλλεκτική αξία. Τα «Όνειρα» του Νίκου Γκάτσου, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι «μπλέκονται» με τα «Όνειρα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη και τη φωνή της Μαρίας Φαραντούρη.

Στο καθηλωτικό Juke box της εκπομπής, η μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» έχει την τιμητική της. Ετοίμασε διασκευές που θα γράψουν ιστορία και συνδύασε τα ασυνδύαστα! «Σαν τον μετανάστη», «Πατρίδα», «Sometimes», «Ο γέρο Νέγρο Τζιμ», «Exit music», «Να με προσέχεις», «Ναυαγός», «Hallelujah», «Ο ύπνος σε τύλιξε», «Λίγο ακόμα»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *