Η εβδομάδα στο Cinobo: «Digger», «Ένα Ψηλό Κορίτσι» και το My French Film Festival με 30 ταινίες

CINOBO Streaming Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μια πλούσια εβδομάδα ξεκινά στο Cinobo, με την ταινία που σάρωσε στα βραβεία Ίρις να έρχεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα σε πρώτη προβολή μετά την κυκλοφορία στους κινηματογράφους. Το «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, με τον Βαγγέλη Μουρίκη, τον Αργύρη Πανταζάρα και τη Σοφία Κόκκαλη, κάνει ψηφιακή πρεμιέρα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου.

Ενώ την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, το My French Film Festival που διοργανώνεται ψηφιακά για 12η χρονιά, μιλά για πρώτη φορά ελληνικά, μέσα από το Cinobo! Μερικές από τις πιο συναρπαστικές και σημαντικές γαλλόφωνες ταινίες της χρονιάς οι οποίες δεν βρήκαν διανομή στη χώρα μας, θα βρίσκονται στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους για έναν μήνα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του My French Film Festival.

Ακόμα, δύο από τις κορυφαίες φεστιβαλικές προτάσεις των τελευταίων χρόνων συμπληρώνουν το πρόγραμμα της εβδομάδας. Το αριστούργημα «Ένα Ψηλό Κορίτσι» του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ και το συγκλονιστικό κοινωνικό δράμα «Ένας Ακέραιος Άνθρωπος» του Μοχάμαντ Ρασούλοφ προστίθενται στον κατάλογο της πλατφόρμας.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Cinobo Exclusives

Digger
Τζώρτζης Γρηγοράκης

Αποτραβηγμένος σε ένα ορεινό δάσος, ένας άνδρας αντιστέκεται σθεναρά στην επέκταση μιας βιομηχανικής μονάδας στην περιοχή. Η άφιξη του αποξενωμένου γιου του μετά τον θάνατο της πρώην γυναίκας του και η διεκδίκηση του μέρους του κτήματος που αναλογεί στον τελευταίο από την κληρονομιά δεν θα αργήσουν να φέρουν τη σύγκρουση ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Δέκα βραβεία Ίρις της Ακαδημίας Ελληνικού Κινηματογράφου, επίσημη πρόταση της Ελλάδας για το Ξενόγλωσσο Όσκαρ, πλήθος φεστιβαλικών συμμετοχών και διακρίσεων και δύο εξαιρετικές ερμηνείες από τον Βαγγέλη Μουρίκη και τον Αργύρη Πανταζάρα, για το αποκαλυπτικό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Τζώρτζη Γρηγοράκη που τολμά να συγκεράσει το γουέστερν, την οικολογία και την αρχαία τραγωδία στην ελληνική επαρχία.

Από τις 11 Ιανουαρίου στο Cinobo

My French Film Festival

Το My French Film Festival, το πρώτο online φεστιβάλ γαλλόφωνου κινηματογράφου, επιστρέφει για 12η χρονιά, από τις 14 Ιανουαρίου έως τις 14 Φεβρουαρίου 2022 και θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά με ελληνικό υποτιτλισμό στη streaming πλατφόρμα του Cinobo. Οι 30 νέες ταινίες Α’ προβολής θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους στην τιμή των 5,99€ με την αγορά του Festival Pass, και δωρεάν για τους συνδρομητές Cinobo. Μείνετε συντονισμένοι στο blog του Cinobo για την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος. Διάβασε περισσότερα 

Από τις 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Ένα Ψηλό Κορίτσι (Beanpole | Dylda)
Καντεμίρ Μπαλάκοφ

Στο Λένινγκραντ του 1945, δύο νεαρές γυναίκες προσπαθούν να ορθοποδήσουν από τα συντρίμμια του πολέμου. Ο Ρώσος Κάντεμιρ Μπαλάκοφ δικαιώνει απόλυτα τις προσδοκίες που δημιούργησε με το «Οι Δικοί μου Άνθρωποι» κι εμπνέεται από ένα βιβλίο της βραβευμένης με Νόμπελ Σβετλάνα Αλεξέιβιτς για μια αριστουργηματική και σπαρακτική κινηματογραφική εμπειρία που αγγίζει επίπεδα αρχαίας τραγωδίας.

Από τις 10 Ιανουαρίου στο Cinobo

Ένας Ακέραιος Άνθρωπος (A Man of Integrity | Lerd)
Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Ένας 35χρονος άνδρας μετακομίζει με την οικογένειά του από την Τεχεράνη στην επαρχία προκειμένου να ξεφύγει από τη διαφθορά του κατεστημένου, γρήγορα όμως θα διαπιστώσει ότι η σήψη έχει προχωρήσει σε όλη την επικράτεια της χώρας του. Με μια δίκαιη νίκη στην κατηγορία “Ένα Κάποιο Βλέμμα” του Φεστιβάλ των Καννών το 2017, η ταινία που έφερε στο προσκήνιο τον Μοχάμαντ Ρασούλοφ είναι άλλη μια απόδειξη της δύναμης του ιρανικού σινεμά να υπερβαίνει τις αντιξοότητες της εγχώριας λογοκρισίας και να κάνει ακόμα ένα δυνατό σχόλιο για το μέγεθος της διαφθοράς σε ένα θεοκρατικό, κατά τα άλλα, κράτος.

Από τις 13 Ιανουαρίου στο Cinobo

Ομάρ (Omar)
Χάνι Αμπού Ασάντ

«Το να πηδάει κανείς το Τείχος είναι μέρος της καθημερινής ζωής στην Παλαιστίνη». O Χάνι Αμπού-Ασάντ (του “Παράδεισος: Τώρα”) αφηγείται μια καθημερινή, ανθρώπινη ιστορία αγάπης σε ένα απάνθρωπο φόντο. Βραβευμένο στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών. Στην ταινία, ο Ομάρ είναι συνηθισμένος να αποφεύγει τις σφαίρες των σκοπών όταν περνά το Τείχος που χωρίζει στα δύο την πόλη ώστε να επισκεφθεί την κρυφή του αγάπη, τη Νάντια. Αλλά η κατεχόμενη Παλαιστίνη δεν γνωρίζει ούτε την απλή αγάπη, ούτε τον ξεκάθαρο πόλεμο. Στην άλλη μεριά του τείχους, ο ευαίσθητος νεαρός φούρναρης, Ομάρ, γίνεται ένας μαχητής της ελευθερίας, ο οποίος θα χρειαστεί να έρθει αντιμέτωπος με οδυνηρές επιλογές για τη ζωή και το τι σημαίνει να είσαι άνδρας.

Όταν ο Ομάρ συλλαμβάνεται μετά από μία θανατηφόρα πράξη αντίστασης, ξεκινά ένα παιχνίδι γάτας και ποντικού με την στρατιωτική αστυνομία. Η καχυποψία και ο φόβος της προδοσίας απειλούν να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του Ομάρ στους συνεργούς και παιδικούς του φίλους, Αμτζάντ και Τάρεκ, ο στρατευμένος αδελφός της Νάντια. Τα αισθήματα του Ομάρ δεν αργούν να γίνουν τόσο διχασμένα όσο και το Παλαιστινιακό τοπίο. Αλλά, σύντομα, γίνεται εμφανές ότι οτιδήποτε κάνει, είναι εξαιτίας της αγάπης του για τη Νάντια.

Από τις 20 Ιανουαρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

  • Δευτέρα 10 Ιανουαρίου: Ένα Ψηλό Κορίτσι
  • Τρίτη 11 Ιανουαρίου: Digger
  • Πέμπτη 13 Ιανουαρίου: Ένας Ακέραιος Άνθρωπος
  • Παρασκευή 14 Ιανουαρίου: My French Film Festival
  • Πέμπτη 20 Ιανουαρίου: Ομάρ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *