Η σειρά “Chucky”

COSMOTE TV Σειρές ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Chucky (Thriller) 2021 USA NBC Universal

COSMOTE TV PLUS / Wed 13/10/ 1 eps per week 24 hrs after USA / 2021 USA /SYFY/NBC Universal

Μια μικρή – και φαινομενικά ειδυλλιακή – αμερικανική πόλη βυθίζεται σε απόλυτο χάος όταν μια κούκλα Chucky εμφανίζεται σε ένα τοπικό υπαίθριο παζάρι. Μετά από μια σειρά αλλεπάλληλες στυγερές δολοφονίες τα βρώμικα μυστικά και οι υποκριτικές συμπεριφορές των κατοίκων της πόλης έρχονται στο φως.

Η σειρά λειτουργεί σαν η άμεση συνέχεια της ταινίας Cult of Chucky, αλλά και σαν πρίκουελ για το, ατιτλοφόρητο ακόμα, όγδοο φιλμ του franchise και θα κάνει αναδρομή στην ιστορία του Chucky, ενώ στο πρωταγωνιστικό καστ θα συμμετέχουν η Jeniffer Tilly (Bride of Chucky) αλλά και ο Brad Dourif που έχει δανείσει τη φωνή του στην κινηματογραφική απεικόνιση της φονικής κούκλας.Ο Ντον Μαντσίνι, εκτός από σεναριογράφος και showrunner του CHUCKY, εκτελεί και χρέη σκηνοθέτη στο πρώτο επεισόδιο που έχει τίτλο “Death by Misadventure”.

Η σειρά επικεντρώνεται στην πασίγνωστη, από τη σειρά ταινιών Child’s Play (ή, απλά, Chucky), κούκλα με τα κόκκινα μαλλιά και τις φακίδες που είναι κυριευμένη από την ψυχή του περιβόητου κατά συρροή δολοφόνου Τσαρλς Λι Ρέι.

Το πρώτο φιλμ με τον Chucky με τίτλο Child’s Play κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 1988 σε σκηνοθεσία Τομ Χόλαντ (Tales from the Crypt). Ακολούθησαν έξι σίκουελ, ένα ριμέικ, διάφορα κόμικ, ένα video game και, τώρα, η τηλεοπτική σειρά. Το πρώτο, το δεύτερο και το τέταρτο φιλμ ήταν μεγάλες εισπρακτικές επιτυχίες. Συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και των σχετικών παιχνιδιών, το franchise έχει αποφέρει μέχρι στιγμής καθαρά κέρδη άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι σταρ των ταινιών Chucky, Άλεξ Βίνσεντ και Κριστίν Μακκάρθι, πρωταγωνιστούν κι εδώ.Ο Άλεξ Βίνσεντ έπαιξε αρχικά τον ρόλο του Άντι Μπράκλεϊ στο Child’s Play όταν ήταν μόλις έξι χρόνων. Τον επανέλαβε σε αρκετά από τα σίκουελ, όπως το Child’s Play 2 και το Curse of Chucky. Η Κριστίν Μακάρθι υποδύεται την Κάιλ, ρόλο που είχε και στα Child’s Play 2, Cult of Chucky. Η Μακάρθι είναι γνωστή και από το τηλεοπτικό χιτ των 90’ς Beverly Hills, 90210 (σαν Έμιλι Βαλεντάιν).

Η κούκλα Chucky θεωρείται βασικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας των 80’ς και των 90’ς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *