«Kitchen Lab» με γκουρμέ και funky συνταγές

BLACK Μαγειρική ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σαββατοκύριακο, 18 και 19 Νοεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Comfort συνταγές, δημιουργικές, εύκολες προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για αύριο Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 16:40 , συνταγές που θα μπορούσε να δει κάποιος στο μενού ενός funky εστιατορίου ή και μιας ταβέρνας, συνταγές που κάθε μια ξεχωριστά αλλά και όλες μαζί είναι πεντανόστιμες.

Ένα απλό ορεκτικό, φέτα πανέ με σουσάμι, είναι το πρώτο πιάτο στο σαββατιάτικο μενού. Η συνταγή αυτή είναι η ζωντανή απόδειξη πως δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να φάτε κάτι νόστιμο, πέρα από λίγη εφευρετικότητα και κάποια μικρά μυστικά στην παρασκευή που κάνουν τη διαφορά. Σερβίρει με επιπλέον κρέμα βαλσάμικο. Για κυρίως γεύμα προτείνει την απόλυτη ανατροπή για όσους θεωρούν τις συνταγές για vegetarian μονότονες, αφού θα κάνει ένα vegetarian «βρώμικο» με κοτομπουκιές, σερβιρισμένο με τηγανιτές πατάτες. Για γλυκό ετοιμάζει ένα κέικ banoffee που θα αλλάξει τα δεδομένα της λέξης κέικ, το οποίο σερβίρει με  montée (γκανάς) καραμέλας, ξύσμα σοκολάτας και φύλλα δυόσμου.

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα Kitchen Lab στις 16:40 πολύ γκουρμέ, αφού οι συνταγές του μπορούν άνετα να κοσμήσουν το μενού ενός γκουρμέ εστιατορίου σε όλον τον κόσμο.

Το μενού ανοίγει μεμια τάρτα με παντζάρια που είναι τόσο εκλεπτυσμένη και νόστιμη που θα την λατρέψετε. Στη Γαλλία είναι γνωστή ως galette, είναι πολύ σικάτο πιάτο, πεντανόστιμο και με τέλειες ισορροπίες. Για κυρίως γεύμα φτιάχνει ένα χοιρινό με πετιμέζι και γλυκοπατάτες που θα λιώνει στο στόμα σερβιρισμένο με θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.

Για επιδόρπιο επιλέγει να φτιάξει μία κρέμα πορτοκάλι, τη γνωστή orange curd, που κανονικά γίνεται με αυγά και βούτυρο, αλλά εκείνος σας δείχνει έναν εναλλακτικό τρόπο να φτιάχνετε κρέμα, πολύ πιο απλά και χωρίς κόπο. Σερβίρει με φέτες πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.

Δείτε το trailer εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=1HHO_RbB_AE

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *