Έρχονται τον Νοέμβριο στο Cinobo

BLACK CINOBO Σειρές Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Αφιέρωμα στον Ρόι Άντερσον, το νέο φιλμ της Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ξαβιέ Ντολάν, Φασμπίντερ, και δυστοπική ισπανική μίνι σειρά στο Cinobo

Ο Νοέμβριος έρχεται στο Cinobo με δύο μεγάλες σειρές: Μέσα από πέντε αυτοτελή επεισόδια, στο Μεγάλο Μπλακάουτ οι πέντε σημαντικότεροι νέοι Ισπανοί δημιουργοί σκηνοθετούν τον αγώνα για επιβίωση σε ένα δυστοπικό μέλλον. Ενώ το θρυλικό Berlin Alexanderplatz του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ σε αποκατεστημενη μορφή, προβάλλεται μετά από πάρα πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Σε αποκλειστική πρεμιέρα βλέπουμε την τελευταία ταινία της πάντα υπέροχης Ιζαμπέλ Ιπέρ, Εύκολος Στόχος του Ζαν-Πολ Σαλομέ, την απίστευτη αληθινή ιστορία μιας πληροφοριοδότη. Το βραβευμένο στις Κάννες Ράδιο Μετρονόμ του Αλεξάντρου Mπελκ, και το μυστηριώδες Εκτός Συγχρονισμού του Χουάνχο Χιμένες Πένια με την εντυπωσιακή ερμηνεία της Μάρτα Νιέτο στον ρόλο μιας sound designer που βλέπει ξαφνικά όραση και ακοή να γίνονται ασύγχρονες.

Μαζί με αυτά, ξεχωρίζουν το πολυσυζητημένο Μετά τον Γιανγκ του Κογκονάντα με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φάρελ, το σπαρακτικό Λόρενς για Πάντα του αγαπημένου enfant terrible, Ξαβιέ Ντολάν, το οικουμενικά θεραπευτικό Minari του Λι Άιζακ Τσανγκ, και το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ The Times of Harvey Milk του Ρομπ Έπστιν, για τον ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων -έναν από τους πρώτους ανοιχτά ομοφυλόφιλους εκλεγμένους πολιτικούς στις Η.Π.Α. Ενώ συμπληρώνεται στην πλατφόρμα η φιλμογραφία ενός από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας, Ρόι Άντερσον, με τα Τραγούδια από τον Δεύτερο Όροφο, Εσείς, οι Ζωντανοί, και Μια Ερωτική Ιστορία.

Αναλυτικά οι σειρές του μήνα

Berlin Alexanderplatz
Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Σε χρόνια που η απόσταση μεταξύ κινηματογράφου και τηλεόρασης ήταν πολύ μακρινή, ο Φασμπίντερ παρουσίασε μια σειρά-ορόσημο της arthouse TV, που παραμένει ένα από τα σημαντικότερα έργα του.
Από τις 6 Νοεμβρίου στο Cinobo

Το Μεγάλο Μπλακάουτ (Offworld)
Ροντρίγκο Σορογκόγιεν, Ραούλ Αρέβαλο, Ίσα Κάμπο, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, Ισάκι Λακουέστα
Πέντε από τους πιο ταλαντούχους νέους σκηνοθέτες της Ισπανίας, φαντάζονται μέσα από πέντε αυτοτελή επεισόδια τη σταδιακή κατάρρευση του πολιτισμού και τον αγώνα για επιβίωση σε έναν δυστοπικό κόσμο.
Από τις 20 Νοεμβρίου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

Μετά τον Γιανγκ (After Yang)
Κογκονάντα
Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους σκηνοθέτες της γενιάς του συνθέτει ένα θεματικά φιλόδοξο και εικαστικά άψογο οικογενειακό sci-fi δράμα, που στοχάζεται πάνω στο τι μας καθιστά ανθρώπους.
Στις 2 Νοεμβρίου στο Cinobo

Λόρενς για Πάντα (Laurence Anyways)
Ξαβιέ Ντολάν
Το enfant terrible του γαλλόφωνου σινεμά παραδίδει ένα επικό μπαρόκ μελόδραμα για την εντροπική δύναμη της αγάπης και το περίπλοκο ταξίδι της μετάβασης, γεμάτο χρώμα και συναίσθημα.
Στις 3 Νοεμβρίου στο Cinobo

Εύκολος Στόχος (The Sitting Duck)
Ζαν-Πολ Σαλομέ
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει τα πάντα. Στο βασισμένο σε αληθινή συνταρακτική ιστορία πολιτικό θρίλερ, δίνει ακόμα μία πολυεπίπεδη ερμηνεία ως ατρόμητη συνδικαλίστρια.
Στις 7 Νοεμβρίου στο Cinobo

22 Ιουλίου (Utøya: July 22)
Έρικ Πόουπ
Πριν την ταινία του Πολ Γκρίνγκρας για το Netflix, η νορβηγική εκδοχή για ένα φρικτό γεγονός και πρόσφατο τραύμα της χώρας, είναι περισσότερο συναισθηματική αλλά και αντίστοιχα αγωνιώδης.
Στις 9 Νοεμβρίου στο Cinobo

Minari
Λι Άιζακ Τσανγκ
Τρυφερή και σαρωτική ιστορία για τις ρίζες των ανθρώπων, από τα εικαστικά ομορφότερα οικογενειακά δράματα του πρόσφατου αμερικανικού σινεμά. Υποψήφιο για 6 Όσκαρ, βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου.
Στις 10 Νοεμβρίου στο Cinobo

Ράδιο Μετρονόμ (Metronom)
Αλεξάντρου Mπελκ
Βαθιά προσωπική κατάθεση για την εφηβεία και το τι σημαίνει να μεγαλώνεις σε έναν κόσμο όπου η φαντασία δείχνει την έξοδο κινδύνου. Βραβείο Σκηνοθεσίας Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάννες.
Στις 14 Νοεμβρίου στο Cinobo

Τραγούδια από τον Δεύτερο Όροφο (Songs from the Second Floor)
Ρόι Άντερσον
Ο Μπέργκμαν και ο Τατί βρίσκουν κοινή γλώσσα χάρη στο αριστούργημα των 00s όπου ο παραλογισμός της καθημερινότητας συναντά τους προβληματισμούς για μια κοινωνία που προχωρά χωρίς ηθική πυξίδα.
Στις 17 Νοεμβρίου στο Cinobo

The Times of Harvey Milk
Ρομπ Έπστιν
Το Όσκαρ Ντοκιμαντέρ και το Μεγάλο Βραβείο στο Σάντανς είναι μερικές μόνο από τις διακρίσεις για ένα από τα σημαντικότερα LGBTQ ντοκιμαντέρ, που ενέπνευσε τον Γκας Βαν Σαντ για το Milk.
Στις 22 Νοεμβρίου στο Cinobo

Εσείς, οι Ζωντανοί (You, the Living)
Ρόι Άντερσον 
Το ανθρώπινο ον, το μεγαλείο και η ποταπότητά του, η χαρά και η λύπη του, η αυτοπεποίθηση και το άγχος του. Μια τραγική κωμωδία ή μήπως μια κωμική τραγωδία για εμάς τους ίδιους;
Στις 24 Νοεμβρίου στο Cinobo

Εκτός Συγχρονισμού (Out of Sync)
Χουάνχο Χιμένες Πένια
Πώς θα αντιδρούσατε αν ξαφνικά η ακοή ήταν ασυγχρόνιστη με την όρασή σας; Εντυπωσιακή ερμηνεία από τη Μάρτα Νιέτο (Εξαφανισμένος), σε μια πιο μυστηριώδη εκδοχή του Sound of Metal.
Στις 28 Νοεμβρίου στο Cinobo

Μια Ερωτική ιστορία (A Swedish Love Story)
Ρόι Άντερσον 
Στο ντεμπούτο του το 1970, ο σουρεαλιστής auteur επηρεάζεται από το τσέχικο νέο κύμα και αφηγείται την ιστορία αγάπης δύο εφήβων. Πολυβραβευμένο και αναγκαίο για κάθε φαν του Άντερσον.
Στις 30 Νοεμβρίου στο Cinobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *