«ISTORIMA – Συνδέσου με την Ιστορία σου»: Αποκλειστικά στο ERTεcho και στη Φωνή της Ελλάδας | Εβδομάδα 24-30.04.2023

ERTecho Podcast ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Ένα μήνυμα ή απλά κάτι όμορφο; Όπως και αν το αντιμετωπίζει κάποιος, κάθε tatoo έχει  τη δική του ιστορία μάς λέει ο παλαιότερος tattoo artist της Κέρκυρας, μεταφέροντάς μας κάποιες από αυτές τις ιστορίες.Ήταν τελικά ο Αριστείδης Παγκρατίδης ο δράκος του Σέιχ Σου; Τις σοβαρές αμφιβολίες του αναπτύσσει ένας πρώην εισαγγελέας.Ιστορίες ανθρώπων, που οι ζωές κι εμπειρίες τους δεν καταγράφονται στα βιβλία της Ιστορίας και που θα μπορούσαν να χαθούν στο χρόνο.

Τις ιστορίες αυτές συλλέγει και καταγράφει το Istorima, που συνυπογράφουν η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου και η ιστορικός Katherine Fleming και μπορείτε να τις ακούσετε στο ομώνυμο podcast στο ERTecho.

Tην εβδομάδα 24 έως 30 Απριλίου 2023 θα ακούσουμε:

Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

«Η ντισκοτέκ του χωριού»

Ποιος δεν θα «φάει» πόρτα; Τι νέο θα βάλει ο DJ; Γιατί η πίστα γλιστράει τόσο πολύ; Ένας νέος δουλεύει στην πρώτη ντισκοτέκ του Φιλώτα Φλώρινας και θυμάται τα όμορφα, αλλά και ακραία σκηνικά της νέας -για εκείνη την εποχή- μόδας στη νύχτα.

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

«Ήμουν η πρώτη χασάπαινα της Αθήνας»

Είναι δουλειά για μια γυναίκα το κρεοπωλείο; Μια ερώτηση που δεν απασχόλησε ποτέ τη Βαγγελιώ Πέτρου, που με τέχνη, αγάπη και επιμονή έγινε η πρώτη γυναίκα κρεοπώλης της Αθήνας.

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

«Τα μυθικά δρακόσπιτα»

Η ανάσα του δράκου, η φυλακισμένη πριγκίπισσα κι οι παππούδες που ήταν ιππότες και νεράιδες: Μύθοι και θρύλοι των δρακόσπιτων της Καρύστου.

Κάθε Κυριακή ακούστε ένα επεισόδιο στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά.

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

«Όμηρος σε πειρατεία λεωφορείου»

Το πρωινό της 29ης Μαΐου 1999, η Ελένη Τσόλακα επιβιβάζεται σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και παρατηρεί έναν νεαρό με περίεργο βλέμμα, ανάμεσα στους επιβάτες. Τις επόμενες ώρες θα εξελιχθεί ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό, που θα τερματιστεί με τραγικό τρόπο σε αλβανικό έδαφος

«The lost baby of the Civil War»

In the Pierian mountains, during the Civil War, two young guerilla fighters get married and have a baby. When their unit is chased by a detachment of the opposing army, the baby’s crying risks betraying their position.

Βρείτε τις συγκλονιστικές ιστορίες στο ERTecho στην κατηγορία Podcasts κάθε Δευτέρα-Τετάρτη και Παρασκευή (διαθέσιμα από τις 21:00). Κυριακή το ελληνικό επεισόδιο από τις 11:00 και το αγγλικό από τις 17:00. Τις ίδιες ημέρες μεταδίδονται και από τη Φωνή της Ελλάδας.

Επιμέλεια για το ERTεcho: Καλλιόπη Καπετανοπούλου

Επιμέλεια για τη Φωνή της Ελλάδας: Ερμιόνη Κατσιγιάννη

_____________

Info

Το Istorima δημιουργήθηκε από τη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου και την ιστορικό Katherine Fleming και υλοποιείται με ιδρυτική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για Ενίσχυση κι Επανεκκίνηση των Νέων. Τα podcasts και τα βίντεο του Istorima προκύπτουν από το έργο πάνω από 1.000 νέων ερευνητών σε όλη την Ελλάδα, που αναλαμβάνουν να εντοπίσουν και να συλλέξουν προσωπικές ιστορίες ανθρώπων κι ιστορίες του τόπου τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *