Οι καθηλωτικές ιστορίες ανθρώπων που επέζησαν στις μεγάλες, εθνικές τραγωδίες στο Mega

Ενημερωτικές εκπομπές ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς μαζεύουμε τα συντρίμμια μας μετά την τραγωδία;

Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 00:10, η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA Stories» καταγράφουν τις καθηλωτικές ιστορίες ανθρώπων που επέζησαν στις μεγάλες, εθνικές τραγωδίες, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το μετατραυματικό στρες και να διεκδικήσουν από την αρχή τη ζωή τους.

Ο Πέτρος Βερτζάγιας, φοιτητής στη Θεσσαλονίκη, επιζών από το πρόσφατο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, αναπλάθει τις εικόνες αποκάλυψης που βίωσε και μιλά για τους φόβους αλλά και τη ζωή μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο Βάιος Μαλέκας, καθηγητής στο Λύκειο Φαρκαδόνας και συνοδός των μαθητών σε μια μοιραία -όπως αποδείχτηκε- εκδρομή τον Σεπτέμβριο του 2004 στην Αθήνα για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, μιλά για τη διαχείριση του πένθους από τους γονείς, το σχολείο και μια ολόκληρη επαρχιακή τοπική κοινωνία. Ο Σάκης, μαθητής τότε και επιζών της ίδιας τραγωδίας, εξηγεί πώς 20 χρόνια μετά αναμετράται ακόμα με τις σκοτεινές μνήμες του.

 Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συναντά, ακόμα, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, επιζώντα του ναυαγίου του Εξπρές Σάμινα, ο οποίος το 2000 κατέκτησε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, καταφέρνοντας να σώσει όχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και πολλούς συνεπιβάτες του.

Η Μαρία Μπεγλίτη, διπλωματική υπάλληλος,  περιγράφει πώς βγήκε ζωντανή από την πτήση του πρωθυπουργικού Falcon το 1999, στην οποία σκοτώθηκαν επτά επιβάτες.

Είναι το τραύμα μια ισόβια κληρονομιά που κουβαλούν στις αποσκευές τους οι επιζώντες; Πώς ξημερώνει η επόμενη μέρα της ζωής τους; Είναι εκείνοι που επέζησαν καταδικασμένοι να φέρουν εφόρου ζωής ένα άρρητο, αλλά υπαρκτό κοινωνικό στίγμα; Εκείνοι που επέζησαν δίνουν τις απαντήσεις μέσα από τις ιστορίες τους.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος

Υπεύθυνη Έρευνας και Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη

Έρευνα: Κώστας Μπουρούσης

Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη

Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team

Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή

Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

«MEGA STORIES» ΜΕ ΤΗ ΔΩΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 00:10

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΨΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»

#MegaStories

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *