Viasat Nature: ΟΙ πιο άγριες γωνιές της Ευρώπης κ στον «Άγριο Κόσμο του Πάτρικ Άριε»

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ



Ακολουθήστε τον φημισμένο Βρετανό βιολόγο και εξερευνητή Πάτρικ Άριε καθώς ταξιδεύει ανά την υφήλιο. Ο «Άγριος Κόσμος του Πάτρικ Άριε» φέρνει τους θεατές σε μια αποστολή να απαντήσει κάποια μεγάλα ερωτήματα γύρω από τον τεράστιο φυσικό μας κόσμο. Από τις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα έως τα δάση της Βρετανικής Κολούμπια, και από τις κορυφές των δέντρων μέχρι τον άγνωστο κόσμο κάτω από τα πόδια μας, ο Πάτρικ αποκαλύπτει το σύνθετο κόσμο της αλληλεπίδρασης που συνδέει τα μικρότερα πλάσματα με τα μεγαλύτερα σαρκοφάγα ζώα του πλανήτη.

Σε αυτή τη διαδρομή, ο Πάτρικ εξερευνά το πώς οποιαδήποτε αναστάτωση σε ένα οικοσύστημα δύναται να έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις ανάμεσα στα διάφορα είδη. Ενώνει τις δυνάμεις του με ντόπιους ακτιβιστές και ερευνητές οι οποίοι αποκαλύπτουν ιστορίες που εμπνέουν γύρω από την βιοποικιλότητα και την περιβαλλοντική ανάκαμψη. Γιατί κάποιοι κάτοικοι των βαθιών νερών λάμπουν στο σκοτάδι; Πώς αντέχουν τα ζώα της ερήμου χωρίς νερό; Πώς κάποια ζώα μπορούν και ζουν εκατοντάδες χρόνια; Και, τι στο καλό συμβαίνει με τον πλατύποδα;

Στο πρώτο επεισόδιο ο Πάτρικ εξερευνά ένα από τα πιο διαταραγμένα οικοσυστήματα στη γη: Τις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής. Μια συγκεκριμένη ιστορία έχει τραβήξει την προσοχή του. Είναι αποφασισμένος να αντιληφθεί τον πολύπλοκο ιστό που συνδέει τις άδενδρες πεδιάδες και τους κάνθαρους με το βίσωνα και την επιβλητική αρκούδα γκρίζλι.

Κατόπιν ο Πάτρικ πηγαίνει στη Βρετανική Κολούμπια για την ετήσια μετανάστευση σολωμού. Μια συναρπαστική μετανάστευση που όχι μόνο διασφαλίζει την επιβίωση ενός είδους, αλλά επιπλέον υποστηρίζει ολόκληρο το οικοσύστημα του δάσους. Με τον πληθυσμό του σολωμού σε μεγάλη μείωσε, ο Πάτρικ ενώνει δυνάμεις με τοπικούς ερευνητές με σκοπό να γίνει μάρτυρας από πρώτο χέρι αυτής της αλλαγής του περιβάλλοντος.

Στο τρίτο επεισόδιο βλέπουμε τον Πάτρικ να ταξιδεύει σε ένα απομονωμένο εθνικό πάρκο στην Κόστα Ρίκα για να δει από κοντά την «Arribada», το ετήσιοφαινόμενο μαζικού κτισίματος φωλιών, όπου χιλιάδες θαλάσσιες χελώνες βγαίνουν στην ακτή για να γεννήσουν τα αυγά τους. Αλλά υπάρχει μία επιπλοκή.Το ίδιο φαινόμενο προσελκύει και ακόμη ένα ζώο, τους ιαγουάρους, οι οποίοι έχρονται για να σκοτώσουν. Κακά νέα για τις -στο φάσμα του αφανισμού- χελώνες.

Στο τελευταίο επεισόδιο, ο Πάτρικ εισχωρεί βαθύτερα στις ζούγκλες της Κόστα Ρίκα. Καταστροφικές ξηρασίες και πλημμύρες έχουν τραγικό αντίκτυπο στον αριθμό των εντόμων. Και ο Πάτρικ είναι αποφασισμένος να μάθει πόσο βαθιά φτάνει και τι αντίκτυπο έχει αυτή η μείωση πληθυσμού. Κατά πως φαίνεται, οι διαφοροποιήσεις των καιρικών φαινομένων έχουν άμεσο αντίκτυπο σε κάθε είδος ζώου μέσα σε αυτή την εντυπωσιακή πανίδα. Αλλά υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Ανακαλύψτε την  πρώτη σεζόν του Άγριου Κόσμου του Πάτρικ Άριε που κάνει πρεμιέρα στο Viasat Nature τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 8 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.viasatnature.eu

Ακοουθήστε μας στο: www.facebook.com/ViasatNatureGR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *