Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 είναι στον αέρα

Μαγειρική Ντοκιμαντέρ Πολιτιστικές Εκπομπές Σειρές Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Τηλεπαιχνίδια
Από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 για τη τηλεοπτική σεζόν 2022-2023 βγαίνει στον αέρα από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022 και ξεχωρίζει.

Ντοκιμαντέρ, ελληνικές και ξένες ταινίες, αλλά και σειρές, εκπομπές για τον πολιτισμό, αλλά και την ψυχαγωγία, πρεμιέρες και τηλεπαιχνίδια, δίνουν και φέτος στην ΕΡΤ2 έναν ξεχωριστό χαρακτήρα με κεντρικό πυλώνα τον πολιτισμό και την ποιοτική ψυχαγωγία.

Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ2 είναι χωρισμένο σε τέσσερις μεγάλες κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι πολιτιστικές εκπομπές, καθώς και οι εκπομπές λόγου.

Μεταξύ αυτών η νέα εκπομπή «Η λέσχη του βιβλίου», που επιμελείται και παρουσιάζει ο διδάκτωρ Συγκριτικής Γραμματολογίας της Σορβόννης, συγγραφέας, δημιουργός ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ, Γιώργος Αρχιμανδρίτης. «Η λέσχη του βιβλίου» θα  παρουσιάζει κλασικά έργα που σφράγισαν την ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος με τον αφηγηματικό τους κόσμο, τη γλώσσα και την αισθητική τους. Από τον Όμηρο και τον Σαίξπηρ, μέχρι τον Ντοστογιέφσκι, τον Προυστ και τη Βιρτζίνια Γουλφ, τα προτεινόμενα βιβλία συνιστούν έναν οδηγό ανάγνωσης για όλους, μια «ιδανική βιβλιοθήκη» με αριστουργήματα που ταξιδεύουν στον χρόνο και συνεχίζουν να μας μαγεύουν και να μας συναρπάζουν. Η εκπομπή θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 20:55 και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 8 Οκτωβρίου.

Συνεχίζονται, επίσης, με νέα επεισόδια «Η εποχή των εικόνων» με την Κατερίνα Ζαχαροπούλου, το «Μονόγραμμα», «Ες αύριον τα σπουδαία», «Στα Άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα, «Αrt Week» με τη Λένα Αρώνη, «Η ζωή είναι στιγμές» με τον Ανδρέα Ροδίτη και οι «Επικίνδυνες» με τις Μαρία Γιαννιού, Στέλλα Κάσδαγλη και Μαριάννα Σκυλακάκη.

Στην κατηγορία ψυχαγωγία περιλαμβάνονται οι εκπομπές «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, «Μαμά-δες» που κάνει πρεμιέρα με την ηθοποιό Τζένη Θεωνά, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 17:00, «Κάτι γλυκό» με τους Κρίτωνα Πουλή, Λένα Σαμέρκα και Άλκη Μουτσάη, «Πλάνα με ουρά» με την Τασούλα Επτακοίλη και «Η αυλή των χρωμάτων» με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου.

Το νέο της πρόγραμμα η ΕΡΤ2 θα περιλαμβάνει και το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι «Δες και βρες», με παρουσιαστή τον Νίκο Κουρή, που θα κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται καθημερινά στις 13:00. Ο γνωστός ηθοποιός θα τεστάρει όχι μόνο τις γνώσεις και τη μνήμη μας, αλλά κυρίως την παρατηρητικότητα, την αυτοσυγκέντρωση και την ψυχραιμία μας. Και αυτό διότι οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκονται κρυμμένες μέσα στις ίδιες τις ερωτήσεις.
Σε κάθε επεισόδιο, τέσσερις διαγωνιζόμενοι καλούνται να απαντήσουν σε 12 τεστ γνώσεων και παρατηρητικότητας. Αυτός που απαντά σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις διεκδικεί το χρηματικό έπαθλο και το εισιτήριο για το παιχνίδι της επόμενης ημέρας.

Στην τρίτη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εκπομπές που είναι αφιερωμένες στις μικρότερες ηλικίες των τηλεθεατών και θα μεταδίδονται σε καθημερινή βάση, αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Μεταξύ αυτών είναι η νέα ελληνική παιδική εκπομπή «Λάχανα και Χάχανα» που θα ξεκινήσει το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 9 το πρωί. Επίσης, η εκπομπή «Γέγονε – Μέσα στο μουσείο» που θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στις 09:45 και θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο την ίδια ώρα. Πρόκειται για μια νέα ελληνική παιδική σειρά stop motion animation που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 9 ετών. Σκοπός της είναι να δημιουργήσει μια πρώτη επαφή των παιδιών με τα μουσεία, μέσα από μια ψυχαγωγική αφήγηση. Ταυτόχρονα, δημιουργεί το έδαφος για οικογενειακή ψυχαγωγία και συζήτηση ανάμεσα σε παιδιά και γονείς, αλλά και μέσα σε μουσεία και σχολεία.
Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους των παιδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του κάθε μουσείου, έχουν επιλεγεί χαρακτηριστικά εκθέματα που αντιπροσωπεύουν το κάθε μουσείο. Τo «Γέγονε» φέρνει τα παιδιά κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά, ξεκλειδώνει τη φαντασία τους, αλλά και τις πόρτες του κάθε μουσείου.

Στην τέταρτη κατηγορία, περιλαμβάνονται τα ντοκιμαντέρ.
Η ΕΡΤ2 θα μεταδίδει καθημερινά, ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ για τη φύση και το περιβάλλον, την τεχνολογία και την επιστήμη, για τη γαστρονομία, τα ταξίδια, τη μαγειρική, αλλά και άλλα ενδιαφέροντα και ξεχωριστά θέματα.

Η ΕΡΤ2 αγαπάει βέβαια και τον κινηματογράφο. Στο πλαίσιο αυτό θα μεταδίδει καθημερινά, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, ελληνικές ταινίες, όπως και ταινίες από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, καθώς και σειρές μυθοπλασίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *