«Η Αυλή των Χρωμάτων πάει παραλία και σας εύχεται καλό καλοκαίρι»

Μουσικές Εκπομπές Πολιτιστικές Εκπομπές ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ‘Αυλή των Χρωμάτων’ κλείνει τη φετινή τηλεοπτική σεζόν με ένα ιδιαίτερο, χαρούμενο, κεφάτο πρόγραμμα. Οι οικοδεσπότες της, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος έχουν ετοιμάσει μία εκπομπή ‘Αφιέρωμα στη Θάλασσα’ και τα τραγούδια που έγραψαν και συνέθεσαν κορυφαίοι δημιουργοί, σπουδαίοι που εμπνεύστηκαν από αυτή, την  ‘ύμνησαν’ και την απέδωσαν σε όλο της το μεγαλείο.

Η Θάλασσα, στην ελληνική μυθολογία, ήταν αρχέγονη, ιδεατή ανθρωπόμορφη Θεότητα.

Μία έννοια πολυδιάστατη… συνυφασμένη με τη ροή, τη ζωή, τον έρωτα, τη συνέχεια. Συνδεδεμένη με θύμησες, αναμνήσεις, πίκρες, χαρές, σκέψεις, όνειρα, προσδοκίες.

Ταυτισμένη με την ελευθερία, την απόδραση, την κάθαρση, τη λύτρωση. Ερμηνευμένη από τον καθένα διαφορετικά, ανάλογα με τα βιώματα και τα θέλω του. 

Τραγούδια για τη θάλασσα, ανεξάντλητα, παντοτινά, με μπουνάτσες, με μποφόρια, με καλοκαίρια και φθινοπώρια, με τρικυμίες και με βροχές… κυριολεκτικά και μεταφορικά στην ψυχή και το μυαλό, δοσμένα με μεράκι και σοφία από τους μεγάλους μουσικούς δημιουργούς.

«..Θάλασσες τα ατέλειωτα μας λάθη.., θάλασσες τα μικρά μας πάθη..,

Θάλασσες.. μας χτυπούν και είμαστε μονάχοι, κρίνουμε των αλλονών τα λάθη..

Μείνανε στη μέση τα όνειρα μας.., μια στιγμή κρατάει η χαρά μας… Θάλασσες..!». Όπως λέει και το τραγούδι του Αντώνη Βαρδή, μέσα από τον εμπνευσμένο στίχο και την εκπληκτική σύνθεσή του που απογείωσε ερμηνευτικά, το 1983, ο Ηλίας Κλωναρίδης.

Όμορφες, φρέσκιες παρουσίες με εξαιρετικές, εκφραστικές φωνές,  ερμηνεύουν τα διαχρονικά κομμάτια, οι: Βασιλική Νταντά, Μαρίνα Μανωλάκου, Θανάσης Βασιλάκος, Μαρία Κορέλλι, Χριστίνα Ράλλη

Το Σάββατο 16 – 07,  στο καθιερωμένο ραντεβού 22.00 – 24.00, στην ΕΡΤ2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *