Έρχονται τον Ιούνιο στο Cinobo

BLACK CINOBO Ταινίες

Σε Α’ προβολή η γαλλική ταινία Αγαπητή Λεά με τον Γκρεγκορί Μοντέλ του Call My Agent, ο Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης, αγαπησιάρικο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Λιθουανία, και Ο Ορίζοντας, το φρέσκο και αρχετυπικά… γαλλικό σκηνοθετικό ντεμπούτο μιας πολλά υποσχόμενης δημιουργού. Το ελληνικό σινεμά εκπροσωπείται από το The Waiter με τους Άρη Σερβετάλη και Γιάννη Στάνκογλου, καθώς και το Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου με μια σαρωτική Σοφία Κόκκαλη, σε Α’ προβολή. Ξεχωρίζουν επίσης το υπερεπιτυχημένο Αγάπα Με Αν Τολμάς με τους Γκιγιόμ Κανέ και Μαριόν Κοτιγιάρ, καθώς και οι πλέον αγαπητοί σκηνοθέτες του ελληνικού κοινού: Χούλιο Μέντεμ με το Δωμάτιο στη Ρώμη, Ντενί Βιλνέβ με το Πολυτεχνείο και Γουόνγκ Καρ Γουάι με το The Grandmaster. Αυτές και άλλες πολλές ταινίες στριμάρουν από αυτό τον Ιούνιο στο Cinobo.

Όμως το καλοκαίρι στην ελληνική πλατφόρμα, μπαίνει δυναμικά και από άποψη συλλογών, ξεκινώντας από τα Italian Classics. Η ιστορική Dolce Vita του Φεντερίκο Φελίνι, σε αποκατεστημένη κόπια από το Film Foundation του Μάρτιν Σκορσέζε, κάνει το καλοκαίρι μας ομορφότερο μαζί με ακόμη 3 ταινίες-θρύλους από την εποχή του κλασικού ιταλικού σινεμά, το Οι Βιτελόνοι (επίσης του Φελίνι), την Κόκκινη Έρημο του Μικελάντζελο Αντονιόνι και τη Mamma Roma του Πιερ Πάολο Παζολίνι.  Τέλος, το Cinobo παρουσιάζει τη συλλογή On The Road, με 13 ταινίες δρόμου.

Συλλογές

Italian Classics
Ο Φεντερίκο Φελίνι με τη Dolce Vita του σε αποκατεστημένη κόπια από το Film Foundation του Μάρτιν Σκορσέζε και το Οι Βιτελόνοι, ο Μικελάντζελο Αντονιόνι με την Κόκκινη Έρημο και ο Πιέρ Πάολο Παζολίνι με τη Mamma Roma, κάνουν το καλοκαίρι στο Cinobo ομορφότερο.
Από τις 13 Ιουνίου στο Cinobo

On The Road
Ένα καθοριστικό συμβάν, μια κρίση ηλικίας, μια σημαντική απόφαση. Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους, κινηματογραφικοί ήρωες παίρνουν τους δρόμους και ετοιμάζονται για περιπλανήσεις που θα αλλάξουν τις ζωές τους, μέσα από 13 ταινίες.
Από τις 29 Ιουνίου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

The Grandmaster

Γουόνγκ Καρ Γουάι

Βροχερό ποίημα πολεμικών τεχνών και χρωματικών αποχρώσεων από τον αξεπέραστο Καρ Γουάι με τον μόνιμο συνεργάτη του, Τόνι Λιούνγκ, σε απολαυστικές κουνγκ φου μάχες με τη Ζανγκ Ζιγί.

Στις 2 Ιουνίου στο Cinobo

Δωμάτιο στη Ρώμη (Room in Rome)

Χούλιο Μέντεμ

Πλημμυρισμένη από ερωτική διέγερση, η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Μέντεμ (Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου) απεικονίζει τις σχέσεις δύο γυναικών κατά τη διάρκεια μιας νύχτας.

Στις 3 Ιουνίου στο Cinobo

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις (Moon, 66 Questions)

Ζακλίν Λέντζου

Ένα χειροποίητο, καθηλωτικά προσωπικό και ατόφια συναισθηματικό ντεμπούτο για μια κόρη κι έναν πατέρα, μακριά και κοντά την ίδια στιγμή, με τη Σοφία Κόκκαλη σε μια σαρωτική ερμηνεία.

Στις 7 Ιουνίου στο Cinobo

Πολυτεχνείο (Polytechnique)

Ντενί Βιλνέβ

Όταν ο Βιλνέβ ήταν ακόμη άγνωστος (και) στο ελληνικό κοινό, κέρδισε την εκτίμηση των φεστιβάλ αναπαραστώντας σε ασπρόμαυρο φιλμ ένα φρικτό γεγονός που συνέβη στο Μόντρεαλ το 1989.

Στις 9 Ιουνίου στο Cinobo

Το Βαποράκι (The Mule)

Τόνι Μαχόνι, Άνγκους Σάμψον

Ο Χιούγκο Γουίβινγκ δεν είναι πια ο Agent Smith, μα κακομοίρης ντετέκτιβ σε επικίνδυνη αποστολή: να πείσει ένα βαποράκι να ενεργηθεί ώστε να βγάλει τα ναρκωτικά που κρύβει στο στομάχι του.

Στις 10 Ιουνίου στο Cinobo

Αγαπητή Λεά (Love Letter)

Ζερόμ Μπονέλ

Τι θα γράφατε στο ταίρι σας ώστε να αποτρέψετε τον χωρισμό σας; Ο εξαιρετικός Γκρέγκορι Μοντέλ (Call my Agent) σε μια ρομαντική δραμεντί απ’ αυτές που μόνο οι Γάλλοι ξέρουν να κάνουν.

Στις 14 Ιουνίου στο Cinobo

Το Απώτατο Σημείο της Ανθρωπότητας (The Farthest)

Έμερ Ρέινολντς

Το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ μάς ταξιδεύει στην απεραντοσύνη του σύμπαντος με χιούμορ, συγκίνηση, αγωνία και τον ενθουσιασμό μιας γνώσης που κατακτάται κι επεκτείνεται.

Στις 16 Ιουνίου στο Cinobo

Αγάπα με Αν Τολμάς (Love Me If You Dare)

Γιάν Σαμιέλ

Γκιγιόμ Κανέ & Μαριόν Κοτιγιάρ οδηγούν το παιχνίδι του έρωτα στα άκρα σε μια σκοτεινή αλλά εξίσου τρυφερή εκδοχή της Αμελί, που δίκαια σημείωσε εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.

Στις 17 Ιουνίου στο Cinobo

The Waiter

Στιβ Κρικρής

Μοντέρνο φιλμ νουάρ με επιρροές από κλασικές ταινίες του είδους (και μια δόση Ντέιβιντ Λιντς!) και με τους Άρη Σερβετάλη και Γιάννη Στάνκογλου σε δύο εξαιρετικές ερμηνείες.

Στις 20 Ιουνίου στο Cinobo

Οδηγός Καλοκαιρινής Επιβίωσης (Summer Survivors)

Μαρία Καβταράτζε

Μία ψυχολόγος, δύο ασθενείς ψυχιατρικής κλινικής και μία νοσοκόμα, σε ένα ασυνήθιστο road trip που διασχίζει με χιούμορ και ανθρωπιά μερικές από τις πιο πικρές αλήθειες της ζωής.

Στις 21 Ιουνίου στο Cinobo

Amazing Grace

Αλαν Ελιοτ, Σίντνεϊ Πόλακ

Ένα δώρο του Πόλακ που ανακαλύψαμε χρόνια μετά τον θάνατό του: η ηλεκτρισμένη performance της μοναδικής Αρίθα Φράνκλιν στην Εκκλησία των Βαπτιστών του LA. Προσκυνάμε!

Στις 24 Ιουνίου στο Cinobo

Υπόθεση: Άγνωστο DNA (L’ Affaire SK1)

Φρεντερίκ Τελιέ

Λίγα χρόνια πριν το Mindhunter, το φιλμ κουβάλησε την παράδοση του γαλλικού policier και του χιτσκοκικού σινεμά, βασισμένο σε αληθινή υπόθεση serial killer που συγκλόνισε τα 90s.

Στις 27 Ιουνίου στο Cinobo

Ο Ορίζοντας (The Horizon)

Εμιλί Καρπεντιέ

Αγνός ιδεαλισμός και ερωτικές, υπαρξιακές και οικολογικές ανησυχίες μιας νεολαίας που ψάχνει την ταυτότητά της, σ’ ένα φρέσκο και αρχετυπικά… γαλλικό σκηνοθετικό ντεμπούτο.

Στις 28 Ιουνίου στο Cinobo

Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες (Buñuel in the Labyrinth of the Turtles)

Σαλβαδόρ Σιμό

Animated κινηματογραφική βιογραφία του σκηνοθέτη Λουίς Μπουνιουέλ που ακριβώς επειδή γυρίστηκε έτσι ανοίγει ορίζοντες για να τονιστεί το υπερρεαλιστικό σύμπαν που τον συνόδευε.

Στις 30 Ιουνίου στο Cinobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *