«Φινάλε» για τη σειρά «Η Γενιά του ‘30» της COSMOTE TV

BLACK COSMOTE TV Σειρές

Αυλαία «ρίχνει» το Σάββατο 14/5 η σειρά της COSMOTE TV, «Η Γενιά του ‘30», για τη ζωή και το έργο κορυφαίων Ελλήνων λογοτεχνών, που διαμόρφωσαν και σημάδεψαν την πορεία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Τι κάνει τη «Γενιά του ‘30» να παραμένει το φωτεινό λογοτεχνικό ορόσημο της νεότερης εποχής; Ποιο είναι το έργο και το στίγμα των λογοτεχνών που εμφανίστηκαν στα τέλη της δεύτερης και άνθισαν στην τρίτη δεκαετία του 20ου αιώνα; Γιατί η λογοτεχνική προσέγγιση αυτής της γενιάς αποτέλεσε τομή στη νεότερη πεζογραφία και ποίηση; Σε αυτά τα ερωτήματα θα «ρίξει φως» το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 14/5 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD.

Στο επεισόδιο, σύγχρονοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και της λογοτεχνίας, όπως ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, ο κ. Γιάννης Μπασκόζος, ο κ. Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, η κα Χριστίνα Ντουνιά και η κα Ελισάβετ Κοτζιά επιχειρούν να ανασυνθέσουν το παζλ μιας γενιάς-ορόσημου, που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ού αιώνα.

Το docudrama «Η Γενιά του ‘30», σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, αποτελείται συνολικά από 15 επεισόδια, καθένα από τα οποία είναι αφιερωμένο σε σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές της εποχής, όπως οι Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Ηλίας Βενέζης, Γιώργος Σεφέρης, Γιώργος Θεοτοκάς, Ανδρέας Εμπειρίκος, Παντελής Πρεβελάκης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Εγγονόπουλος, Άγγελος Τερζάκης, Στράτης Μυριβήλης κ.ά. Όλα τα επεισόδια είναι διαθέσιμα για on demand θέαση στην COSMOTE TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *