Με Βαλτινό το «Famagusta»

Σειρές ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ένας πολύ σημαντικός ηθοποιός εντάσσεται στο δυναμικό της νέας δραματικής σειράς του MEGA «Famagusta», που υπογράφουν ο Αντρέας Γεωργίου, η Βάνα Δημητρίου και ο Κούλλης Νικολάου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός θα υποδυθεί τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Μακάριο, έναν εμβληματικό ρόλο, ένα ιστορικό πρόσωπο-κλειδί στα κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της Κύπρου.

Ο πρωταγωνιστής με τη μακρόχρονη πορεία στον χώρο του θεάτρου, επιστρέφει στην τηλεόραση οκτώ χρόνια μετά την επιτυχημένη συνεργασία του με τη σεναριογράφο Βάνα Δημητρίου, στη σειρά «Δίδυμα Φεγγάρια» (2015-2017).

Με αφορμή την επέτειο των 50 χρόνων από την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο, η σειρά «Famagusta», εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα  με επίκεντρο μία ιστορία αγάπης, έρχεται να μας καθηλώσει. Μέσα από 24 επεισόδια, θα πιάσει το νήμα των τραγικών συμβάντων από την αρχή. Επιστρέφοντας στο σημείο μηδέν, εκεί όπου πάγωσε ο χρόνος, το σενάριο που υπογράφει η Βάνα Δημητρίου με τη συμβολή του Δημήτρη Τοκαρή στην έρευνα, θα φωτίσει πρόσωπα και γεγονότα βαθιά χαραγμένα στη συλλογική μας μνήμη.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενσαρκώνοντας έναν τόσο σημαντικό ρόλο και δίνοντας εκ νέου πνοή σε ένα πρόσωπο της Ιστορίας, εντάσσεται στο δυναμικό της σειράς, κάνοντας την αναμονή μας ακόμη μεγαλύτερη.

Τα γυρίσματα της σειράς, που θα ξεκινήσουν τον Μάιο, θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, την Αθήνα και το Λονδίνο. 

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Μπέζος, Κοραλία Καράντη, Αντρέας Γεωργίου, Γιώργος Ζένιος  κ.ά.

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου

Έρευνα και συγγραφή αληθινών ιστοριών των αγνοουμένων/ Ιστορικά γεγονότα: Δημήτρης Τοκαρής

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Ραφαέλος Γεωργίου  

Executive Producer: Κούλλης Νικολάου

Εκτέλεση παραγωγής: G&N MAKE IT PRODUCTIONS LTD

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *