Στα «Παραδείσια» Πατήσια ο

Uncategorized

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος αυτή την Κυριακή 2 Απριλίου στις 17.45 επιστρέφει με τις «Γειτονιές στο Πιάτο» στα Πατήσια. Άλλωστε τα «Παραδείσια», όπως ήταν μια από τις ονομασίες τους στο παρελθόν, είναι μια γειτονιά που είναι δύσκολο να εξαντλήσεις σε μια και μοναδική εξερεύνηση.

Ο κ. Παναγιώτης και η κα Γεωργία γνωρίζουν πολύ καλά τα συστατικά ενός καλού παραδοσιακού πιάτου, για αυτό μια βόλτα από την παραδοσιακή ταβέρνα «Σπανός» δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την επίσκεψη στα Πατήσια.  

Λίγο πιο κάτω, σε μια ήσυχη γωνία της γειτονιάς κοντά στον Άγιο Ελευθέριο, ο Δημήτρης ανακαλύπτει το «Marzimanu Marzipan» το χρωματιστό μαγαζάκι της Μανίνας! Εκεί θα δοκιμάσει Μάρζιπαν σε κάθε σχήμα και γεύση, ενώ η Μανίνα του διηγείται πως από την Καλών Τεχνών, βρέθηκε ανάμεσα σε αμυγδαλόπαστες, ζαχαροδημιουργίες και… αστερόσκονη!

Ο Δευκαλίων Κόμης, είναι μια τεράστια προσωπικότητα των Πατησίων. Το εστιατόριο του στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της Λασκαράτου, τις χρυσές εποχές πέρασε από τον «Κόμη» όλη η αφρόκρεμα της Αθήνας. Σήμερα παραμένει εμβληματικό ενώ σερβίρει απλά πιάτα που έχουν δοκιμαστεί στο χρόνο.

Η βόλτα στα Πατήσια θα ολοκληρωθεί με ένα πέρασμα από το εστιατόριο «Θανάσης 1948», ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Αθήνας. Ένα μαγαζί που δεν περιμένεις να βρεις στα Πατήσια, με μοναδικά κρέατα από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερες κοπές.

Όταν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επιστρέφει στο στούντιο ετοιμάζει δύο ξεχωριστές συνταγές: αλμυρές τηγανίτες με σπανάκι και Σουρωτό Πάρου και κιουνεφέ.  

Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμα γειτονιά!  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *