Το διαχρονικό χιούμορ του πρωτοπόρου Ζακ Τατί στο Cinobo

CINOBO Ταινίες

Tο Cinobo συνεχίζει τα αφιερώματα στους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του σινεμά και παρουσιάζει έξι ταινίες του υπέροχου ανανεωτή της κωμωδίας.

Αν υπάρχει μια χούφτα ανθρώπων που ανανέωσαν την κωμωδία στον κινηματογράφο, ο ευφυής, ευγενής, εύστοχος και μελαγχολικός Ζακ Τατί βρίσκεται σίγουρα ανάμεσά τους. Αν και γύρισε ελάχιστες ταινίες, ο σπουδαίος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και ηθοποιός, κατατάσσεται μεταξύ των πιο αγαπημένων από όλες τις κινηματογραφικές ιδιοφυΐες.

Όπως ένας χορευτής μαθαίνει να χορεύει, ένας σωματικός κωμικός μαθαίνει να χρησιμοποιεί τα πόδια τουΖακ ΤατίUnion

Ξεκινώντας τη δεκαετία του ‘30 από τα music hall και τη μιμική, ο Τατί έχτισε μια φιλόδοξη κινηματογραφική καριέρα που αναδιαμόρφωσε τη slapstick, σωματική κωμωδία, φέρνοντάς την στο επίπεδο της υψηλής τέχνης. Έγραψε και πρωταγωνίστησε και στις έξι μεγάλου μήκους ταινίες που σκηνοθέτησε, στις τέσσερις από αυτές υποδυόμενος το alter ego του, Κύριο Ιλό. Μέσα από τον γλυκό και θορυβώδη χαρακτήρα, με το αποφασιστικά αναποφάσιστο βήμα, τη ομπρέλα στο χέρι και την πίπα στο στόμα, ο Τατί επινόησε ένα γοητευτικό σύμβολο της ανθρωπότητας που χάθηκε σε μια εποχή που εκσυγχρονίζεται αδυσώπητα.

Το Cinobo συνεχίζει τα αφιερώματα στους μεγαλύτερους σκηνοθέτες στην ιστορία του σινεμά και παρουσιάζει 6 ταινίες του γάλλου πρωτοπόρου που απογείωσε τη μοντέρνα κωμωδία, οι οποίες συνθέτουν μια φιλμογραφία που σπάνια προβάλλεται στο σύνολό της. Ο Ζακ Τατί και ο Κύριος Ιλό του τα βάζουν με τον μοντέρνο κόσμο και παραδίδουν μαθήματα μοντέρνου και διαχρονικού χιούμορ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *