«Η γη της ελιάς»: Τα επόμενα επεισόδια

Σειρές ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η επιτυχημένη σειρά του MEGA «Η γη της ελιάς» έρχεται με δραματικές εξελίξεις. Ο Κίμωνας κάνει πρόταση γάμου στη Δήμητρα, αλλά η μοίρα θα παίξει τραγικό παιχνίδι. Ένα μυστικό από το παρελθόν οδηγεί τη Βασιλική και τον Φίλιππο στον χωρισμό. Μία απρόσμενη περιπέτεια με την υγεία της Μαρίνας αναστατώνει τον Μάνο.

Όσα θα δούμε από την Κυριακή 22 έως και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 21:00

Επεισόδιο 83 (Κυριακή 22 Ιανουαρίου)

Η Μυρτάλη, ηττημένη και πιο μόνη από ποτέ, μάταια γυρεύει παρηγοριά στον Αλέξη, ο οποίος παίρνει το αίμα του πίσω για όλες τις προσβολές που έχει ακούσει από κείνη. Την ίδια ώρα, η Μαρία του βάζει «χέρι» για τη συμπεριφορά του απέναντι στη Μαργαρίτα και απαιτεί να την αφήσει να φτιάξει τη ζωή της. Ο Κωνσταντίνος, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαλλαγεί από το κύκλωμα, ζητά από την Ισμήνη να μετακομίσουν στην Αθήνα. Ο Μάνος και η Μαρίνα γυρνούν από τις Σπέτσες και η μικρή χαίρεται πολύ με την επιστροφή τους. Στη βάση τους επιστρέφουν και η Χάιδω, με τη Μαργαρίτα και την Αθηνά. Ο Κίμωνας απειλεί τον πατέρα του ότι θα παντρευτεί τη Δήμητρα και αργότερα της κάνει πρόταση γάμου. Η Βασιλική τακτοποιεί τις τελευταίες κούτες από τη μετακόμιση και βρίσκει κάτι που θα τινάξει την οικογενειακή της ευτυχία στον αέρα.

Επεισόδιο 84 (Δευτέρα 23 Ιανουαρίου)

Ένα ψέμα του Φίλιππου εξοργίζει τη Βασιλική και κλονίζει την εμπιστοσύνη της, με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έρθει σε ρήξη. Αργότερα, η Βασιλική ζητά από τη Μαρίνα τα κλειδιά του παλιού της σπιτιού για να μετακομίσει εκεί. Η Δήμητρα φοράει το μονόπετρο που της αγόρασε ο Κίμωνας και το αρραβωνιασμένο ζευγάρι δείχνει πιο ερωτευμένο από ποτέ. Τελεσίγραφο δίνει ο Αποστόλης στην Άννα και τον Λεωνίδα, πιέζοντάς τους να παντρευτούν το συντομότερο δυνατό, αλλιώς ο Λεωνίδας θα πρέπει να φύγει από το σπίτι. Ο Δημοσθένης δεν δέχεται τη Δήμητρα για νύφη του και ο Κίμωνας αποφασίζει να παρατήσει τη δουλειά του και να κάνει ένα δικό του, ανεξάρτητο ξεκίνημα. Παρά τις ενστάσεις του Μάνου, ο Ισίδωρος αποφασίζει να κόψει κάθε επαγγελματική συνεργασία με τον Στάθη. Στο μεταξύ, η μεταβίβαση των μετοχών ολοκληρώνεται και η Μυρτάλη νιώθει προδομένη. Ο Αλέξης ζητά συγγνώμη από τη Μαργαρίτα για τη συμπεριφορά του, μέσα του όμως δείχνει να μην την εννοεί. Η Βασιλική μαζεύει τα ρούχα της και φεύγει από το σπίτι μαζί με το μωρό λέγοντας στον Φίλιππο ότι παίρνουν διαζύγιο. Δύο μέλη της συμμορίας του «Κεφάλα» μπουκάρουν στο σπίτι του Δημοσθένη και μπροστά στα μάτια του πυροβολούν τον Κίμωνα εν ψυχρώ.

Επεισόδιο 85 (Τρίτη 24 Ιανουαρίου)

Η Βασιλική μετακομίζει στο σπίτι της Μαρίνας και δείχνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε διαζύγιο, παρά τις παρακλήσεις του Φίλιππου να γυρίσει κοντά του. Η είδηση για την υποτιθέμενη απόπειρα αυτοκτονίας του Κίμωνα συγκλονίζει το χωριό. Πιο συντετριμμένος από όλους είναι ο Δημοσθένης, ο οποίος γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον τραυματισμό  του γιου του και βασανίζεται από τις τύψεις. Ο Στάθης και η Αρετή σπεύδουν στο πλευρό της οικογένειας παραμερίζοντας όσα τους χωρίζουν, προκειμένου να συμπαρασταθούν στην Ασπασία που καταρρέει. Τραγική φιγούρα και η Δήμητρα, η οποία αρνείται να πιστέψει πως ο Κίμωνας αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του ενώ της είχε κάνει πρόταση γάμου. Έτσι, παρακαλεί τον Κουράκο να ξεκινήσει έρευνα. Η Αθηνά, επηρεασμένη από το συμβάν, βρίσκει συμπαράσταση στο πλευρό του Μιχάλη που προσπαθεί απεγνωσμένα να την πλησιάσει. Την ίδια ώρα, ο Μάνος και η Μαρίνα κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την οριστική υιοθεσία της Αγγελικής. Η κατάσταση της υγείας του Κίμωνα επιδεινώνεται ραγδαία στο νοσοκομείο και η Ασπασία με τον Δημοσθένη καλούνται να πάρουν την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής τους.

Επεισόδιο 86 (Τετάρτη 25 Ιανουαρίου)

Η είδηση ότι ο Κίμωνας είναι εγκεφαλικά νεκρός συγκλονίζει την οικογένεια. Σε μια στιγμή αδυναμίας, μέσα στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ο Δημοσθένης ζητάει συγγνώμη από τον γιο του και η Ασπασία απορεί με την κίνησή του. Ο Κουράκος ερευνά το όπλο της απόπειρας και ανακαλύπτει ότι έχει αποκτηθεί παράνομα. Φίλοι και συγγενείς συμπαραστέκονται στην οικογένεια, με τη Δήμητρα να μη λείπει λεπτό από το νοσοκομείο. Η Ασπασία αποφασίζει να σπάσει τον πάγο και την πλησιάζει πρώτη, δίνοντάς της την άδεια να δει τον Κίμωνα. Παράλληλα, ο γιατρός προτείνει στην οικογένεια να δωρίσουν τα όργανά του. Ο Δημοσθένης είναι αρνητικός, αλλά η Ασπασία θα πάρει την τελική απόφαση, θεωρώντας πως αυτό είναι κάτι που θα ήθελε ο γιος της. Ο Δημοσθένης, η Ασπασία, η Ειρήνη και η Δήμητρα μαζεύονται στην εντατική με σκοπό να αποχαιρετίσουν τον Κίμωνα.

Επεισόδιο 87 (Πέμπτη 26 Ιανουαρίου)

H Βασιλική δεν πιστεύει τον Φίλιππο και του λέει ότι στο εξής θα μιλάει μόνο με τον Λυκούργο. Παράλληλα, η Μυρτάλη ζητά συγγνώμη από τον Αλέξη για όλα και τον παρακαλάει να της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Ο Φίλιππος ζητά από τη Μαρίνα να διώξει τη Βασιλική από το σπίτι της ώστε να επιστρέψει στο δικό τους. O Γιώργης πηγαίνει από το σπίτι του Δημοσθένη και κάνει μια σειρά ερωτήσεων σε όλους, προσπαθώντας να βγάλει άκρη. Παρά τις ενστάσεις του Δημοσθένη, η Ασπασία καλεί τη Δήμητρα στην αγρύπνια του Κίμωνα. Το αποτέλεσμα του τεστ DNA αποδεικνύει ότι ο Φίλιππος και η Ειρήνη είναι αδέλφια, και η Χάιδω πρέπει να το κρατήσει μυστικό πάση θυσία. Στο μεταξύ, ο Δημοσθένης παραδέχεται στον Κωνσταντίνο ότι ο Κεφάλας σκότωσε τον Κίμωνα και αρχίζει να σχεδιάζει την εκδίκησή του. Σε απόγνωση βρίσκεται η Ειρήνη μετά την απώλεια του αδελφού της και παίρνει χάπια με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μπροστά στη Βασιλική. Ο Φίλιππος βρίσκει το αποτέλεσμα του τεστ DΝΑ στο σπίτι και η Χάιδω αναγκάζεται να του πει όλη την αλήθεια για την Ειρήνη.

Επεισόδιο 88 (Παρασκευή 27 Ιανουαρίου)

Ο Φίλιππος μαθαίνει την αλήθεια για τη συγγένειά του με την Ειρήνη και σοκάρεται. Η Χάιδω όμως του ζητά να σεβαστεί το πένθος της οικογένειάς της και να μην κάνει καμία νύξη. Την ίδια ώρα, η Βασιλική σώζει την Ειρήνη από βέβαιο θάνατο και ο Στάθης την εκλιπαρεί να σταματήσει τις τρέλες, γιατί αυτή θα είναι η χαριστική βολή για τους γονείς της. Στην αγρύπνια του Κίμωνα, η Ασπασία με τη Δήμητρα στέκονται δίπλα στο φέρετρο και μοιρολογούν. Το ξημέρωμα, όλο το χωριό παρίσταται στην κηδεία του, με την οικογένεια και τη Δήμητρα να βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Ο Δημοσθένης ορκίζεται να πάρει εκδίκηση από τον Κεφάλα και ο Κωνσταντίνος του δίνει όσες πληροφορίες κατάφερε να συλλέξει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν μια ακόμα επίσκεψη στο σπίτι του Ισίδωρου και όλα δείχνουν πως η αναφορά τους θα έχει θετικό πρόσημο. Ο Χρήστος δέχεται απειλές από μπράβους της νύχτας που πουλούν προστασία στα μαγαζιά, αλλά εκείνος δεν ενδίδει στις απαιτήσεις τους. Ο Κουράκος μετράει τις μέρες μέχρι την έκδοση του διαζυγίου του. Η Μαρίνα αισθάνεται αδιαθεσία και ο Μάνος θορυβείται.

Σκηνοθεσία: Αντρέας Γεωργίου 

Σενάριο: Βάνα Δημητρίου 

Με τον Νίκο Γαλανό

Πρωταγωνιστούν: Αφροδίτη Λιάντου, Πασχάλης Τσαρούχας, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Τάσος Ιορδανίδης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Μίχας, Έλενα Χριστοφή, Πανίκος Πιλάλης, Ιφιγένεια Τζόλα, Διονύσης Παπανδρέου και συμβολαιογράφος ο Μάξιμος Μουμούρης, Εύα η Χρύσα Παπά, Αντωνία Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαρτίδης, Ιφιγένεια Πιερίδου, Στέφανη Χαραλάμπους, Γιάννης Κρητικός, Αλέξανδρος Σκουρλέτης, Αντιγόνη Νεοφύτου, Ήβη Νικολαΐδου, Ραφαήλ Καριωτάκης, Νίκος Μέλλος, Αγγελική Κιντώνη, Μελίνα Κόντη, Ζωή Γεράζη

Εισαγγελέας, ο Φοίβος Μαρκιανός

Αγγελική, η μικρή Κλειώ

Στον ρόλο του Κίμωνα, ο Βαγγέλης Κακουριώτης

Guest: Θέμης Πάνου, Τόνυ Δημητρίου

Και οι:

Στέλα Φυρογένη

Κούλλης Νικολάου

Βάσια Παναγοπούλου

Φιλική συμμετοχή, Άντζελα Γκερέκου

Λυκούργος, ο Γιώργος Παρτσαλάκης

Στον ρόλο της Μαργαρίτας, η Λυδία Κονιόρδου

Guest star, Μάρω Κοντού

Εκτέλεση Παραγωγής: MAKE IT PRODUCTIONS

Παραγωγή: ALTER EGO MASS MEDIA S.A. MEGA 2022-2023

#GiTisElias

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *