«Φλόγα και άνεμος» – Η πολιτική καριέρα του Παπανδρέου αρχίζει…

Σειρές ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Γεώργιος πηγαίνει στην Αθήνα για να συναντήσει τον Βενιζέλο, ο οποίος του αναθέτει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Η συνάντησή του με την Κυβέλη είναι αναπόφευκτη. Μια παράνομη θυελλώδης σχέση ανάμεσα σε δύο αντισυμβατικούς χαρακτήρες αρχίζει. Πόσο θα επηρεάσει, άραγε, την καριέρα τους; Με φόντο σημαντικά γεγονότα της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής της χώρας, οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές στο πέμπτο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, στις 22:00 στην ΕΡΤ1.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, ώρα 22:00

Επεισόδιο 5ο: 1920-1927 Ο Γεώργιος πηγαίνει στην Αθήνα για να συναντήσει τον Βενιζέλο μόνος, χωρίς την οικογένειά του. Η συνάντησή του με την Κυβέλη είναι αναπόφευκτη. Ξεκινάει μια παράνομη σχέση, ενώ ο Βενιζέλος τού αναθέτει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Πόσο θα επηρεάσει η σχέση τους την πολιτική του καριέρα; Αλίκη και Μιράντα, οι κόρες της Κυβέλης, αποφασίζουν να ακολουθήσουν την καριέρα της μητέρας τους και βγαίνουν στο θέατρο.

1968 Ο Παπανδρέου στο νοσοκομείο… Η κατάστασή του δεν είναι καλή. Η Κυβέλη είναι χαμένη στις αναμνήσεις της, σκέφτεται τον χωρισμό τους. Δίπλα της η Βαλεντίνη τής συμπαραστέκεται πάντα. Ο έρωτας της Αγάπης και του Σπύρου εξακολουθεί να μένει κρυφός. Ο Φώντας αποφασίζει να κάνει δώρο στη γυναίκα του και βγάζει εισιτήριο για την παράσταση του Χορν. Θα προλάβει να της το δώσει; Ο Μιχάλης και η Φωτεινή ψάχνουν να βρουν τι λάθος έχουν κάνει στη ζωή τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, να τους καταδιώκει ένας θάνατος. Στο γραφείο του Γκούβερη στήνονται συνωμοσίες εις βάρος των δημοκρατικών διαδικασιών και της δημόσιας ζωής.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ1.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο θυελλώδης έρωτας του Γεωργίου Παπανδρέου και της Κυβέλης ξεδιπλώνεται με όλες τις κρυφές πτυχές του στη νέα δραματική ιστορική σειρά μυθοπλασίας «Φλόγα και άνεμος», που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου και μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο, στις 22:00.

Με τη σκηνοθετική ματιά της Ρέινας Εσκενάζυ, το ευρηματικό σενάριο της Ρένας Ρίγγα, τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρη Λεμπεσόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, και μ’ ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, μέσα από 12 συναρπαστικά επεισόδια, έρχονται στο φως τα μυστικά της ερωτικής ιστορίας που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Μια καταιγιστική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο αντισυμβατικούς και ελεύθερους χαρακτήρες, τον Γέρο της Δημοκρατίας και την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου, σε μια εποχή με έντονη πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη) επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου (Άρης Λεμπεσόπουλος), ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο Μιχάλης (Δημήτρης Καταλειφός) και η Φωτεινή (Θέμις Μπαζάκα) έρχονται στην πόλη για να εκτελέσουν μια μυστική αποστολή της καρδιάς, που θα τους συνδέσει με τις μυστικές υπηρεσίες, τον Φώντα (Αργύρης Πανταζάρας) και τη γυναίκα του, Όλγα (Λένα Παπαληγούρα).

Λάθη και πάθη μέσα στη δίνη της Ιστορίας και στο κέντρο δύο από τις σημαντικότερες οικογένειες στην ιστορία της χώρας. Πώς, όμως, γνώρισε ο ιδρυτής της μεγάλης πολιτικής δυναστείας την ηγερία του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου; Μέσα από το καλειδοσκόπιο σε παράλληλη δράση ακολουθούμε τους ήρωες, την Κυβέλη (Μαρία Παπαφωτίου) και τον Γεώργιο Παπανδρέου (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) από τα πρώτα τους χρόνια ώς τη γνωριμία, τον έρωτα, τον γάμο και τον χωρισμό τους το 1951.

Η ιστορία τους μας ταξιδεύει στη Σμύρνη, στο Παρίσι, στο Βερολίνο και στη Χίο. Κοντά τους συναντάμε ιστορικές προσωπικότητες της θεατρικής και της πολιτικής σκηνής, όπως η Μαρίκα Κοτοπούλη (Πέγκυ Τρικαλιώτη), ο Δημήτρης Χορν (Αναστάσης Ροϊλός), ο Μήτσος Μυράτ (Θανάσης Τσαλταμπάσης) και μέλη των οικογενειών, όπως τη Μιράντα Μυράτ (Πέγκυ Σταθακοπούλου), τη Βαλεντίνη Ποταμιάνου (Λυδία Σγουράκη), τον Γιώργο Παπανδρέου του Γεωργίου (Γεράσιμος Σκαφίδας) κ.ά. Το 1968, ο επιτελής της χούντας Γκούβερης (Θέμης Πάνου) και ο λοχαγός (Αργύρης Αγγέλου) βασανίζουν τους ήρωες της ιστορίας μας.

Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης.

Στον ρόλο της Μαρίας Αδριανού, μητέρας της Κυβέλης, η Κόρα Καρβούνη.

Τη Ροζίτα Σεράνο υποδύεται η Δωροθέα Μερκούρη.

Τη μουσική της σειράς, καθώς και το ομότιτλο τραγούδι υπογράφει ο Γιώργος Χατζηνάσιος. Ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, (Κυβέλη), Άρης Λεμπεσόπουλος (Γεώργιος Παπανδρέου), Δημήτρης Καταλειφός (Μιχάλης Κροντηράς), Θέμις Μπαζάκα (Φωτεινή Κροντηρά), Μαρία Παπαφωτίου (Κυβέλη σε νεαρή ηλικία), Γιώργος Τριανταφυλλίδης (Παπανδρέου σε νεαρή ηλικία), Δημήτρης Σαμόλης (Κώστας Θεοδωρίδης), Λευτέρης Βασιλάκης (Αλέξανδρος Παναγούλης), Αργύρης Πανταζάρας (Φώντας), Λένα Παπαληγούρα (Όλγα), Πέγκυ Τρικαλιώτη (Μαρίκα Κοτοπούλη), Αναστάσης Ροϊλός (Δημήτρης Χορν), Θανάσης Τσαλταμπάσης (Μήτσος Μυράτ), Πέγκυ Σταθακοπούλου (Μιράντα Μυράτ), Λυδία Σγουράκη (Βαλεντίνη Ποταμιάνου), Γεράσιμος Σκαφίδας (Γιώργος Παπανδρέου του Γεωργίου), Θέμης Πάνου (Γκούβερης), Γιώργης Χριστοδούλου (Αττίκ), Αργύρης Αγγέλου (λοχαγός), Ισιδώρα Δωροπούλου (Σοφία Μινέικο), Ελίνα Γιαννάκη (Χρυσούλα Κοτοπούλη), Χριστόδουλος Στυλιανού (Βύρωνας), Μιχάλης Συριόπουλος (Βενιζέλος), Εύα Σιμάτου (Κυβέλη Θεοχάρη), Δημήτρης Μαύρος (Αναστάσης, πατέρας της Κυβέλης), Νικόλας Μπράβος (Σπύρος, οδηγός της Κυβέλης), Γωγώ Κωβαίου (Αγάπη, οικονόμος της Κυβέλης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Ρέινα Εσκενάζυ

Σενάριο: Ρένα Ρίγγα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *