Οι Φωνές των νεκρών: Πρεμιέρα για το συναρπαστικό ντοκιμαντέρ στο Viasat History

BLACK SCANNER Ντοκιμαντέρ

Την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00 είναι προγραμματισμένη η πρεμιέρα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του Viasat History «Οι φωνές των νεκρών», με παρουσιάστρια την ιστορικό Μπέτανι Χιούζ.

Η Μπέτανι ηγείται μιας ιατροδικαστικής έρευνας σχετικά με μερικά από τα πιο διαχρονικά μυστήρια του αρχαίου κόσμου, φέρνοντας τους θεατές πρόσωπο με πρόσωπο με εξαιρετικούς ανθρώπους του παρελθόντος που ανακαλύπτει στην πορεία. Και ενώ εξερευνά επικές και ενίοτε εκρηκτικές στιγμές της ιστορίας, αποκαλύπτει ακόμη και τον ήχο των χαμένων φωνών τους.

Αξιοποιώντας τις πιο πρόσφατες επιστημονικές και ιστορικές ανακαλύψεις, η Μπέτανι και η ομάδα της σκαλίζουν τα μυστικά του Τουταγχαμών, φέρνοντας στο φως απαντήσεις που έχουν διαφύγει από τους αιγυπτιολόγους για δεκαετίες και ανακαλύπτοντας ανησυχητικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ο Τουταγχαμών προερχόταν από έναν σκοτεινό κόσμο γεμάτο βασιλικές ίντριγκες, όπου ο πατέρας του ήταν ατιμασμένος και η μητέρα του δολοφονήθηκε βάναυσα.

Η Μπέτανι μελετάει σε βάθος τις τελευταίες έρευνες και τα νέα στοιχεία, ανασυνθέτοντας την ταυτότητα και τη μοίρα πέντε θυμάτων της καταστροφικής έκρηξης του Βεζούβιου – ενός μικρού αγοριού, ενός στρατιώτη, μιας εγκύου γυναίκας, ενός σκλάβου και ενός επιστάτη. Με τη βοήθεια ενός ειδικού γεωλόγου, συνενώνει τις λεπτομέρειες της μοιραίας αντίστροφης μέτρησης που κατέληξε σε μία από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές της ιστορίας. Η σειρά παρουσιάζει επίσης τις τελευταίες γεωλογικές και ιατροδικαστικές έρευνες, αποκαλύπτοντας την αλληλουχία των γεγονότων που έλαβαν χώρα όταν ο Βεζούβιος εξερράγη, με αποκορύφωμα τον τραγικό και συγκλονιστικό θάνατο των χαρακτήρων μας και τη βίαιη καταστροφή της Πομπηίας και του Ερκουλάνεουμ.

Η σειρά Οι φωνές των νεκρών φέρνει τους θεατές πρόσωπο με πρόσωπο με ξεχωριστούς χαρακτήρες του παρελθόντος – σε μερικές από τις πιο επικές στιγμές της ιστορίας. Πρεμιέρα στο Viasat History από την Κυριακή 10 Ιουλίου στις 22:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *