Έρχονται τον Ιούλιο στο Cinobo

BLACK CINOBO Ταινίες

Το πολυβραβευμένο Full Time σε Α’ αποκλειστική προβολή, Γκασπάρ Νοέ και ουσίες, συνάντηση κορυφής φιλμ νουάρ και animation, το δικό μας Open Air σινεμά και το Πανόραμα Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ, έρχονται μεταξύ άλλων στην πλατφόρμα του Cinobo.

Συλλογές

Cinobo Open Air
Τις απολαύσαμε τα τελευταία χρόνια στο θερινό της γειτονιάς μας, είτε ως νέες κυκλοφορίες είτε ως επανεκδόσεις. Γελάσαμε, συγκινηθήκαμε και ονειρευτήκαμε μαζί τους κάτω από τα αστέρια. Το Cinobo σάς καλεί να στρέψετε την τηλεόραση στο μπαλκόνι και να φτιάξετε το δικό σας open air, επιλέγοντας 14 ταινίες που συνδέθηκαν με τα θερινά σινεμά της χώρας μας.
Από τις 13 Ιουλίου στο Cinobo

6o Πανόραμα Τμήματος Κινηματογράφου ΑΠΘ
Πιστό στην αποστολή του να στηρίζει και να προβάλλει νέους Έλληνες δημιουργούς, το Cinobo φιλοξενεί στην πλατφόρμα από τις 27 Ιουλίου και για τους επόμενους 3 μήνες τις 13 ταινίες μικρού μήκους που πήραν μέρος στο 6ο Πανόραμα Ταινιών του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Από τις 27 Ιουλίου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα

Οι Κόρες της Ντροπής (Magdalene Sisters)

Πίτερ Μάλαν

Δίκαιο Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία το 2002 για ένα καταιγιστικό και βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα δράμα κοινωνικού ρεαλισμού που σοκάρει, εξοργίζει, προβληματίζει και συγκινεί.

Στις 4 Ιουλίου στο Cinobo

Πήγαινέ με Κάπου Ωραία (Take Me Somewhere Nice)

Ένα Σεντιγιάρεβιτς

Το Πέρα από τον Παράδεισο του Τζάρμους συναντά τον Καουρισμάκι, σε ένα εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο που ζει κι αναπνέει ανάμεσα σε παραδοξότητα, συντροφικότητα και τραγωδία.

Στις 5 Ιουλίου στο Cinobo

Με τα Μάτια Ανοιχτά (As I Open My Eyes)

Λέιλα Μπουζίντ

Ορμητική ιστορία ενηλικίωσης γεμάτη επαναστατική ροκ μουσική με φόντο τον προάγγελο της αραβικής άνοιξης καθώς μια 18χρονη κοπέλα χαράζει τη δική της διαδρομή σε μια χώρα που αλλάζει.

Στις 7 Ιουλίου στο Cinobo

Αναζητώντας τον Χέντριξ (Smuggling Hendrix)

Μάριος Πιπερίδης

Καθαρόαιμη κωμωδία που σατιρίζει τον παραλογισμό που έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας των κατοίκων της διχοτομημένης Λευκωσίας, χωρίς να προσπαθεί να λύσει το Κυπριακό.

Στις 8 Ιουλίου στο Cinobo

Σοφία (Sofia)

Μεριέμ Μπενμ’Μπαρέκ-Αλοΐζί

Βραβείο σεναρίου στο τμημα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών για την αποκαλυπτική ταινία που τολμά να μιλήσει για τις ταξικές και φυλετικές ανισότητες στη σημερινή μαροκινή κοινωνία.

Στις 11 Ιουλίου στο Cinobo

Ο Μικρος Σαμεντί (Petit Samedi)

Παλόμα Σερμόν-Ντάι

Απρόσμενα αστείο, βαθιά διορατικό κι ανεπιτήδευτα τρυφερό πορτρέτο ενός ανθρώπου και της μάχης με όσα τον στοιχειώνουν. Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στις Νύχτες Πρεμιέρας 2020.

Στις 12 Ιουλίου στο Cinobo

Αδέλφια εξ Αίματος (Boys Cry)

Νταμιάνο Ντ’ Ινοτσένζο, Φάμπιο Ντ’ Ιντοτσένζο

Στην παράδοση του Γόμορρα, σπιντάτο, σοκαριστικό και υποσχόμενο ντεμπούτο με φόντο τη μαφία της Ρώμης, για δυο αδερφικούς φίλους με όνειρα για εύκολο και γρήγορο πλουτισμό.

Στις 14 Ιουλίου στο Cinobo

Γιατρός στο Χωριό (Irreplaceable)

Τομά Λιλτί

Ο έμπειρος Φρανσουά Κλουζέ σηκώνει στις ερμηνευτικές πλάτες του μια γλυκόπικρη κομεντί για τις δεύτερες ευκαιρίες στη ζωή και στον έρωτα, στην όχι και τόσο ειδυλλιακή γαλλική επαρχία.

Στις 15 Ιουλίου στο Cinobo

Full Time

Ερίκ Γκραβέλ

Ηλεκτρισμένο κοινωνικό δράμα γύρω από μια μέρα γεμάτη απρόοπτα, σε μια ταξική συνθήκη όπου μοιάζει αδύνατο να βγεις νικητής. Σπουδαία ερμηνεία της Λορ Καλαμί του «Call My Agent».

Στις 19 Ιουλίου στο Cinobo

Λευκή Υπεροχή (White Material)

Κλερ Ντενί


Το τέλος της αποικιοκρατίας όπως δεν το έχετε ξαναδεί, σε μια ταινία όπου η εσωτερική δύναμη της πάντα συγκλονιστικής Ιζαμπέλ Ιπέρ απλώνεται στις αχανείς εκτάσεις της Μαύρης Ηπείρου. 

Στις 21 Ιουλίου στο Cinobo

Ζίζοτεκ (Zizotek)

Βαρδής Μαρινάκης

Αινιγματική, γοητευτική ιστορία ενηλικίωσης που αγγίζει τη μυσταγωγία χάρη και στην εξαιρετική φωτογραφία, συνεχίζοντας εκεί που σταμάτησε η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη, Μαύρο Λιβάδι.

Στις 22 Ιουλίου στο Cinobo

Ο Κολλητός μου (Mon Meilleur Ami)

Πατρίς Λεκόντ

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης καταπιάνεται με το πολύπαθο είδος της γαλλικής κωμωδίας και με τη βοήθεια του Ντανιέλ Οτέιγ παραδίδει ένα από τα πιο ραφιναρισμένα και ολοκληρωμένα δείγματά της.

Στις 25 Ιουλίου στο Cinobo

Οι Χρυσές Φωνές (Golden Voices)

Εβγκένι Ρούμαν

Γλυκόπικρο κι αξιαγάπητο φιλμ για μια αργοπορημένη δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, ένα ταξίδι που φέρνει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από τις μεταγλωττίσεις ταινιών στην πρώην ΕΣΣΔ ως το άγνωστο.

Στις 26 Ιουλίου στο Cinobo

Enter the Void
Γκασπάρ Νοέ

Καλειδοσκοπικά LSD αισθητικής ταξίδι μιας χαμένης ψυχής σε έναν κόσμο που άφησε πίσω, σε αυτό το σκηνοθετικό tour de force για σινεφίλ με γερό στομάχι και αγνή διάθεση περιπέτειας.

Στις 28 Ιουλίου στο Cinobo

Film Noir

Ντ. Τζαντ Τζόουνς

Πώς θα έμοιαζε το νουάρ αν το διασκευάζαμε σε άκρως στυλιζαρισμένα κινούμενα σχέδια, μέσα σε -φυσικά!- ασπρόμαυρο φόντο; Ακριβώς έτσι. Ταινία must για τους λάτρεις του είδους.

Στις 29 Ιουλίου στο Cinobo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *