«Ονειρεύτηκα το Δέντρο – το βραβευμένο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αλχατζίδη στο OPEN

Ντοκιμαντέρ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Την Πέμπτη 19 Μαΐουημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, το OPEN με συνέπεια κάθε χρόνο, τιμά τον Ποντιακό Ελληνισμό και μέσα από το ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αλχατζίδη «Ονειρεύτηκα το Δέντρο – The Tree I Dreamt», μας ταξιδεύει στην ιστορία και στα όσα τραγικά γεγονότα έζησαν οι Έλληνες του Πόντου, όταν εκδιώχθηκαν από τον τόπο τους.

Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ «Ονειρεύτηκα το Δέντρο – The Tree I Dreamt» αποτελεί μία ζωντανή μαρτυρία για τους διωγμούς των Ποντίων από τις πατρογονικές τους εστίες και τις βαρβαρότητες που βίωσαν, μέχρι την επιστροφή τους στην Ελλάδα. Μέσα από τις αφηγήσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών, περιγράφονται οι διαδοχικοί διωγμοί που υπέστησαν οι Έλληνες του Πόντου κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Από την εκδίωξη τους από τις ακτές της βόρειας Τουρκίας και την ιστορική τους πατρίδα κατά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την εγκατάσταση τους στη Σοβιετική Κριμαία και τον εκπατρισμό τους από το σταλινικό καθεστώς στο Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν στο τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, μέχρι την επιστροφή τους στην αρχαία τους πατρίδα, την Ελλάδα, μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης.

Η αγωνία, η πικρία και οι κακουχίες που πέρασαν οι Έλληνες του Πόντου αποτυπώνονται με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Αλχατζίδη, αλλά κυρίως, αυτό που βλέπουμε στα μάτια των ηρώων και αυτό που τελικά μένει στις ψυχές τους, είναι η δύναμη, η ελπίδα και η αγάπη τους για την Ελλάδα. Απ’ όσες πατρίδες κι αν πέρασαν, όσα χώματα και αν πάτησαν, το όνειρο για τη μητέρα Ελλάδα δεν έσβησε ποτέ…

«Ονειρεύτηκα το Δέντρο – The Tree I Dreamt», την Πέμπτη 19 Μαΐου στις 22:30 στο OPEN

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=wkjmjiDm7Uk

Συντελεστές

Ιδέα/Σενάριο: Δημήτρης Αλχατζίδης, Μαρία Δημητροπούλου

Παραγωγός: Δημήτρης Αλχατζίδης

Σκηνοθέτης: Δημήτρης Αλχατζίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *