Ο Γιώργος Θεοτοκάς στη «Γενιά του ‘30» της Cosmote Tv

COSMOTE TV Ντοκιμαντέρ

Η ζωή και το έργο του συγγραφέα Γιώργου Θεοτοκά, «αναβιώνει» μέσα από τη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, «Η Γενιά του ‘30». Ποια γεγονότα καθόρισαν τη ζωή και την πορεία του «ιδεολογικού καθοδηγητή» της Γενιάς του ’30; Τι αποτέλεσε έμπνευση για το έργο του; Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου στις 21:00, στο COSMOTE HISTORY HD.

Μέσα από μια φανταστική ραδιοφωνική συνέντευξη, οι τηλεθεατές της COSMOTE TV θα παρακολουθήσουν τον Γιώργο Θεοτοκά να εκφράζει την ανάγκη για μια νέα γλώσσα που θα εκφράσει την πνευματική αναζήτηση του σύγχρονου ανθρώπου. Ο ριζοσπάστης συγγραφέας εμπνέεται από την ορμή της νιότης και το όραμα ενός νέου κόσμου, εν μέσω σημαντικών κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Αφηγείται τη μετεξέλιξη της ελληνικής ταυτότητας μέσα στην ιστορική δίνη, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το ελεύθερο πνεύμα του. Από το ταξίδι μνήμης του Γιώργου Θεοτοκά δεν λείπουν οι ήρωες των μυθιστορημάτων του, οι οποίοι εμφανίζονται ως ηθοποιοί, που παίρνουν μέρος σε ηχογράφηση στο διπλανό στούντιο.

Τον Γιώργο Θεοτοκά υποδύεται ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, ενώ στο επεισόδιο συμμετέχουν οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Μπουφίδης, Ζωή Σιγαλού κ.α.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *