«Στα άδυτα της Μαφίας: Σικάγο», η νέα σειρά της ΕΡΤ3

Uncategorized

Η νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «Στα άδυτα της μαφίας» του John Ealer θα προβληθεί στην ΕΡΤ3 και αυτήν τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, στις 23:00.
H σειρά ξεκινάει με τα πρώτα χρόνια του Καπόνε στη Νέα Υόρκη, και συνεχίζει με τη μετακόμισή του στο Σικάγο, όπου πήγε για να δουλέψει με τον μέντορά του. Όταν ξεκινά η ποτοαπαγόρευση, οι συμμορίες της πόλης μάχονται για το ποια θα κυριαρχήσει στο λαθρεμπόριο, και ο Καπόνε αποφασίζει να τα βάλει με τις αντίπαλες συμμορίες. Όσο εδραιώνει την κυριαρχία του, καταφέρνει να γίνει θρύλος με τις αμείλικτες τακτικές του και το εξεζητημένο στιλ του που τραβάει την προσοχή μέχρι και του Προέδρου Χέρμπερτ Χούβερ.

Χρησιμοποιώντας μια μίξη δραματοποιημένων σκηνών, αρχειακού υλικού και ειδικών εφέ, η σειρά περιέχει δηλώσεις ιστορικών, συγγραφέων, ηθοποιών, αστυνομικών και της οικογένειας του Καπόνε. Μεταξύ άλλων μιλούν οι ηθοποιοί Βίνσεντ Παστόρε και Μάικλ Μάντσεν, ο συγγραφέας Τζόναθαν Έιγκ και ο πρώην δήμαρχος του Λας Βέγκας, Όσκαρ Γκούντμαν.

Στο επεισόδιο της Δευτέρας, που έχει τίτλο «Δρόμοι γεμάτοι αίμα», θα δούμε μια προδοσία που καταστρέφει την ειρήνη στο Σικάγο, και ο Τόριο με τον Καπόνε αναζητούν εκδίκηση ενάντια στις ιρλανδικές συμμορίες. Ο «πόλεμος της μπίρας» θα καταστήσει τον Καπόνε τον ηγετικό γκάνγκστερ του Σικάγο.

Πρωταγωνιστούν: Michael Kotsohilis, Paolo Rotondo, Jason Fitch ,Christopher Valente, Emmett Skilton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *