Η “Οικογένεια Ντάρελ” ξανά στην ΕΡΤ2

Uncategorized

Σε επανάληψη μεταδίδεται από σήμερα η ξένη σειρά «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΤΑΡΕΛ» από την ΕΡΤ2 στις 18:00 σε live streaming από το στο ERTFLIX. Η ξένη σειρά «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ» συνεχίζεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 15:30.

Πρόκειται για μια ευχάριστη και διασκεδαστική τηλεοπτική σειρά που αφηγείται την περιπέτεια μιας βρετανικής οικογένειας σ’ ένα πανέμορφο νησί  της Ελλάδας, όταν αναγκάστηκε να μετακομίσει εκεί, αφήνοντας πίσω όλη την προηγούμενη ζωή της.

Στη σειρά αυτή, που είναι βασισμένη στην πολυαγαπημένη «Τριλογία της Κέρκυρας» του γνωστού Βρετανού μυθιστοριογράφου Τζέραλντ Ντάρελ, θα γνωρίσουμε τη Λουίζα Ντάρελ, μια οικονομικά κατεστραμμένη αλλά γεμάτη ζωντάνια χήρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών. Μπροστά στο αδιέξοδο  που αντιμετωπίζει, στην Αγγλία της  δεκαετίας του ’30, αποφασίζει να εγκατασταθεί με τα παιδιά της, Λέσλι, Μάργκο, Λάρι και Τζέρι, σ’ ένα ηλιόλουστο ελληνικό νησί.

Θα δούμε από κοντά την προσαρμογή της οικογένειας στον νέο τόπο και τρόπο ζωής, τις νέες προκλήσεις στις οποίες καλούνται να ανταποκριθούν, καθώς και τη γνωριμία τους με νέους φίλους, εχθρούς  – και ζώα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 1η Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο. Βρισκόμαστε στη δεκαετία του ’30. Η Λουίζα Ντάρελ, χήρα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Έχει χάσει όλη την περιουσία της και τα παιδιά της δείχνουν να παίρνουν τον κακό δρόμο. Έτσι, αποφασίζει να αλλάξει τρόπο ζωής και να εγκατασταθεί στην Κέρκυρα. Με τη βοήθεια του Σπύρου, ενός ντόπιου, θα βρουν  σπίτι για να μείνουν και μια οικιακή βοηθό, την υποχόνδρια Λουγκαρέτσια. Ο Λάρι εκδικείται τον Λέσλι που επιμένει να πυροβολεί τα πάντα. Η Μάργκο απολαμβάνει το

ειδυλλιακό κλίμα του νησιού. Ο μικρός Τζέρι περνά το χρόνο του, εξερευνώντας την ύπαιθρο παρέα με το νέο του φίλο, τον Θεόδωρο Στεφανίδη.

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2o. H Λουίζα αδυνατεί να πληρώσει την επισκευή της οροφής του σπιτιού και  ζητεί από τα παιδιά της να τη βοηθήσουν. Ο Τζέρι προσθέτει κι άλλα μέλη στα κατοικίδιά του. Ο Λέσλι είναι απασχολημένος με τη νέα του αγάπη, την Αλεξία. Η γνωριμία της Λουίζα με τη σύζυγο του γιατρού του νησιού δεν έχει και τόσο αίσια κατάληξη. Ο Λάρι αρρωσταίνει σοβαρά. Θα καταφέρουν ο Θεόδωρος και ο Σβεν να τον σώσουν;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 3ο. Όσο ο Θεόδωρος λείπει από το νησί, o Τζέρι πιάνει φιλίες με τον μυστηριώδη Κωστή, έναν κατάδικο. Όμως, η Λουίζα έχει έντονες επιφυλάξεις γι’ αυτή τη γνωριμία.

Η Μάργκο είναι υπερήφανη για τη νέα της θέση στο ιατρείο του δόκτορος Πετρίδη.

Ο Λέσλι αισθάνεται προδομένος όταν συναντά τυχαία την Αλεξία με τον πρώην αγαπημένο της.

Για άλλη μία φορά, η συνάντηση της Λουίζα με τον Σβεν καταλήγει σε παρεξήγηση.

 

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 4o. Η Λουίζα δέχεται να βγει για βαρκάδα με τον καπετάνιο Κριτς, ελπίζοντας ότι θα κάνει τον Σβεν να ζηλέψει.

Ο Λάρι κλείνει τον Λέσλι στην τουαλέτα,  όπου ο μικρός Τζέρι φιλοξενεί τις αγαπημένες του νυχτερίδες. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πάθος του μικρού για τα ζώα.

Η Μάργκο περνά αρκετές ώρες στο σπίτι της κοντέσας. Εκεί, θα συναντήσει τον αρρενωπό κηπουρό Έιντζελ, ο οποίος  θα τραβήξει την προσοχή της. 

Ο Λέσλι θα κατηγορηθεί ότι σκότωσε γαλοπούλες και η Λουίζα θα προσπαθήσει να σώσει το γιο της.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Η Λουίζα περιμένει την επίσκεψη της θείας Ερμιόνης από την Αγγλία, η οποία αποδοκιμάζει τη νέα ζωή της οικογένειας. Η Λουίζα, για να της αποδείξει το αντίθετο, οργανώνει μια εκδρομή με το αμάξι του Σπύρου. Η Μάργκο είναι ενθουσιασμένη με τη νέα της αγάπη, τον κηπουρό. Ο Λάρι κλείνεται στο δωμάτιό του μετά την απόρριψη του τελευταίου βιβλίου του. Η συνεργασία του Τζέρι με τη φιλόζωη κυρία Βαδρουλάκη διακόπτεται απότομα, όταν εκείνη τον βλέπει να κυνηγά σπουργίτια με τον Λέσλι και παρεξηγεί τις προθέσεις του. 

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6o. Όλα μοιάζουν πανέμορφα στην Κέρκυρα, καθώς η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει. Ο Σβεν περνά με επιτυχία την «ανάκριση» από τη μέλλουσα οικογένειά του, όμως είναι πράγματι όλα όπως φαίνονται; Ο μικρός ζωολογικός κήπος του Τζέρι μεγαλώνει, όμως εκείνος αρχίζει να αναρωτιέται κατά πόσο είναι σωστό να κρατά αιχμάλωτα τα ζώα του. Και, στο μεταξύ, θα καταφέρει η Μάργκο να πείσει την κλεισμένη στη βίλα της κοντέσα να συμμετάσχει στο γεγονός της χρονιάς για το νησί; 

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο. Ο Τζέρι είναι ενθουσιασμένος με την αυξανόμενη συλλογή του από ζώα. Για την υπόλοιπη οικογένεια, οι καιροί είναι δύσκολοι. Η Λουίζα ανακοινώνει ότι η κατάσταση πρέπει ν’ αλλάξει και αποφασίζει να πουλήσει τα φτωχικά τους προϊόντα στην τοπική αγορά, τραβώντας έτσι την προσοχή του Άγγλου Χιου Τζάρβις. Στο μεταξύ, ο Λάρι αντιμετωπίζει συγγραφικό αδιέξοδο και η Βασιλεία, η καινούργια σπιτονοικοκυρά, φαίνεται αποφασισμένη να δυσκολέψει τη ζωή όλων τους.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2ο. Το τελευταίο μυθιστόρημα του Λάρι εκδίδεται στην Αγγλία, όμως όλοι φαίνονται πολύ απασχολημένοι για να το προσέξουν. Το ενδιαφέρον του Λέσλι κεντρίζεται, όταν ακούει τυχαία τη Μάργκο και τον Παύλο να συζητούν τον τρόπο παρασκευής του λικέρ κουμκουάτ. Βλέποντάς το σαν μια πιθανή επιχείρηση, παρασύρει και τον Λάρι στα σχέδιά του. Ο Χιου ενημερώνει τη Λουίζα ότι είπε στη Βασιλεία πως όλα έχουν τελειώσει μεταξύ τους και παρακαλεί τη Λουίζα να έρθει για δείπνο. Ο Θεόδωρος αρνείται την προσφορά της Λουίζα να γίνει δάσκαλος του Λάρι, λέγοντας ότι προτιμά να είναι φίλος του. Νιώθοντας ότι απογοητεύει όλα της τα παιδιά, η Λουίζα αποφασίζει να οργανώσει μια βραδιά ανάγνωσης για τον Λάρι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 3ο. Η οικογένεια Ντάρελ σχεδιάζει να οργανώσει ένα πάρτι γενεθλίων για τη Λουίζα. Ο Τζέρι αναγκάζεται να γίνει πιο ευπρεπής για το πρώτο του μάθημα με τον κύριο Κραλέφσκι. Ο Λάρι φαίνεται αποφασισμένος να ζήσει μια εργένικη ζωή, ενώ ο Χιου παραδέχεται ότι η Βασιλεία είναι επικίνδυνη και πιθανότατα έχει ήδη σκοτώσει έναν εραστή της. Βλέποντας ένα όμορφο αγόρι στην αγορά, η Μάργκο ενημερώνει τον, αισθητά πιο ευπρεπή, Τζέρι ότι εγκατέλειψε την ιδέα να γίνει μοναχή. Ο Θεόδωρος έρχεται επίσκεψη, έπειτα από μια μέρα φωτογράφισης της υπαίθρου και ο Λέσλι πιστεύει ότι θα μπορούσε να λύσει τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας ως φωτογράφος πορτρέτων.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 4ο. Ο Λάρι έχει μαγουλάδες και κατηγορεί τη Βασιλεία. Η Λουίζα ανακοινώνει ότι αυτή είναι μια καλή δικαιολογία για να κρατήσουν τη θεία Ερμιόνη μακριά από το σπίτι, καθώς αυτή πρόκειται τους επισκεφτεί από την Αγγλία. Η θεία Ερμιόνη και η ταξιδιωτική της σύντροφος, η κυρία Χάντοκ, φτάνουν μία μέρα νωρίτερα και αναζητούν καταφύγιο από μια καταιγίδα στο σπίτι του Θεόδωρου. Η κυρία Χάντοκ είναι μέντιουμ και δηλώνει ότι θα κάνει μια συνεδρία, ώστε να μπορέσει η Λουίζα να μιλήσει με το σύζυγό της μια τελευταία φορά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 5ο. Ο Ντόναλντ προσπαθεί μάταια να κάνει μάθημα με τον Τζέρι στη βεράντα, καθώς η προσοχή του μικρού αποσπάται από ένα γεράκι που επιτίθεται στις ενυδρίδες του.

Ο Λάρι συνειδητοποιεί ότι θα δώσει τέλος στη σχέση του με τη Βασιλεία, ενώ ο Τζέρι ανακοινώνει ότι ο Ντόναλντ καταστρέφει τη ζωή του, επειδή ο έρωτάς του για τη Μάργκο δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Ο Χιου και ο Σπύρος ανταγωνίζονται για την προσοχή της Λουίζα και αποφασίζουν να διεξάγουν έναν αγώνα κρίκετ μεταξύ Ελλήνων και Βρετανών.

Η Βασιλεία είναι αποφασισμένη να παντρευτεί τον Λάρι, μέχρι τη στιγμή που ξαναβρίσκεται με τον Χιου και την κατακλύζουν τα παλιά της συναισθήματα.

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Ο Χιου ζητά από τη Λουίζα να γίνει δική του και να γυρίσει μαζί  

του στην Αγγλία.

Η Λουίζα αποφασίζει ότι είναι ερωτευμένη με την Κέρκυρα, άρα δεν μπορεί να είναι με τον Χιου.

Η Βασιλεία, σε μια κρίση ζήλιας, μαχαιρώνει τον Χιου και το σκάει από το νησί.

Ο Λέσλι ξεγεννάει μόνος του το μωρό της Λεονόρα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΝΤΑΡΕΛ» (THE DURRELS) – Γ΄ ΚΥΚΛΟΣ

Βιογραφική δραματική κομεντί, παραγωγής Αγγλίας 2018

Σκηνοθεσία: Ρότζερ Γκόλντμπι, Νάιαλ ΜακΚόρμικ

Σενάριο: Σάιμον Νάι

Παραγωγή: Sid Gentle Films Ltd για το ITV

Παίζουν: Κίλι Χόους, Μίλο Πάρκερ, Λέσλι Καρόν, Τζος Ο’ Κόνορ, Αλέξης Γεωργούλης, Γιώργος Καραμίχος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Άννα Σάββα, Ντέιζι Γουότερστοουν, Κάλουμ Γούντχαουζ, Μπάρμπαρα Φλιν, Τζέιμς Κόσμο

Γενική υπόθεση Γ΄ Κύκλου. Το μαγευτικό νησί των Φαιάκων συνεχίζει να ασκεί τη δική του ιδιαίτερη γοητεία στην οικογένεια των Ντάρελ. Ακόμα και η επίσκεψη της θείας Ερμιόνης δεν αποτελεί πλέον τραυματική εμπειρία, καθώς έχει υιοθετήσει ένα πιο χαλαρό στυλ και έχει αφήσει τον έρωτα να μπει στη ζωή της. Ο Λέσλι απολαμβάνει την -κατά πολύ- βελτιωμένη ερωτική του ζωή με τρεις κοπέλες, όμως τίποτα δεν κρατάει για πάντα, όταν η μητέρα και τα αδέλφια του αποφασίζουν να ανακατευτούν. Η Μάργκo, για την ώρα, έχει αφήσει στην άκρη τους έρωτες και έχει βρει κάτι άλλο που της κινεί το ενδιαφέρον, ενώ η εμμονή του Τζέρι για τα ζώα αυξάνεται συνεχώς.

Η Λουίζα κάνει ένα ταξίδι στην Αγγλία μαζί με τον Λάρι, για να επιλύσουν κάποιες οικογενειακές υποθέσεις και θυμάται τους περιορισμούς που ήταν αναγκασμένη να υφίσταται στην προηγούμενη ζωή της. Κατά τη διάρκεια του σύντομου περάσματος από το Λονδίνο και καθώς συναναστρέφεται τους μποέμ καλλιτέχνες, συνειδητοποιεί ότι η καρδιά της ανήκει στην Κέρκυρα.

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο. Ο Λάρι είναι εξοργισμένος με την υποδοχή του τελευταίου βιβλίου του, ενώ η Μάργκο, προσπαθώντας να γεμίσει τον χρόνο της, αποφασίζει να δοκιμάσει ένα νέο χόμπι. Ο Τζέρι εξακολουθεί να φέρνει ζώα στο σπίτι, παρά την αποδοκιμασία της μητέρας του. Τα πράγματα, όμως, δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο για τη Λουίζα, όταν η Μάργκο της αποκαλύπτει ότι ο Λέσλι βγαίνει με τρία διαφορετικά κορίτσια… ταυτόχρονα. Αποφασισμένη να προστατεύσει τον ευαίσθητο Λέσλι, η Λουίζα ζητεί τη βοήθεια του Σπύρου και θέτει σ’ εφαρμογή ένα σχέδιο.

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2ο. Ο Τζέρι είναι απασχολημένος με την παρατήρηση των «ενοίκων» του κήπου και η Μάργκο αναλαμβάνει καθήκοντα ως βοηθός του Θίο στο νέο ακτινολογικό ιατρείο του στην Κέρκυρα, με τον Ζόλταν να την πολιορκεί. Δύο αναπάντεχα γεγονότα, όμως, θα αναστατώσουν τον Λέσλι και όλη την οικογένεια, ενώ προκύπτει η ανάγκη για ένα ταξίδι πίσω στην πατρίδα, την Αγγλία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 3ο. Με τη Λουίζα και τον Λάρι να λείπουν στην Αγγλία για την κηδεία της θείας Ερμιόνης, ο Λέσλι ανακοινώνει ότι αυτός είναι υπεύθυνος για την οικογένεια, και όταν διαβάζει στην εφημερίδα ότι κυκλοφορεί ελεύθερη μια συμμορία, αποφασίζει να λάβει μέτρα για την ασφάλεια του σπιτιού. Ο Σπύρος ανακοινώνει στη Μάργκο ότι, όσο λείπει η μητέρα της, απαγορεύεται να συναντιέται με τον Ζόλταν, ενώ ο Τζέρι τα βάζει με όσους στο νησί κακομεταχειρίζονται τα γαϊδούρια. Στο μεταξύ, στην Αγγλία, ο Λάρι αποφασίζει να μείνει στο Λονδίνο σ’ ένα φιλικό σπίτι, όπου καταφτάνει και η Λουίζα μετά την κηδεία. Ένα χαμένο κολιέ, όμως, θα περιπλέξει τα πράγματα.

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 4ο. Η οικογένεια λαμβάνει τηλεγράφημα από τον Λάρι, ο οποίος είναι στην Αθήνα για ένα σύντομο ταξίδι. Ανακοινώνει ότι θα έρθει να μείνει μαζί τους ένας φίλος του, ο Πρίγκιπας Τζιτζιμπόι, που φτάνει την επόμενη μέρα. Πίσω στην Κέρκυρα, ο Θίο και ο Τζέρι μελετούν τα φλαμίνγκο τους, δίνοντάς τους διάφορες τροφές για να δουν αν αλλάζει το χρώμα τους. Η Λουίζα, ανήσυχη για την επικείμενη άφιξη του Πρίγκιπα, πίνει ένα ποτό για να ηρεμήσουν τα νεύρα της. Βλέπει τις σχολικές εργασίες του Τζέρι στο τραπέζι της κουζίνας και συνειδητοποιεί ότι, αντί να κάνει τα μαθήματά του, εκείνος ζωγραφίζει εικόνες και γράφει χαζές ιστορίες. Του ανακοινώνει ότι θ’ αρχίσει να πηγαίνει σ’ ένα τοπικό ελληνικό σχολείο.

Ο Σπύρος καταφθάνει με τον Πρίγκιπα Τζιτζιμπόι και, τις επόμενες ημέρες, η γοητεία του και η αγάπη του για τη ζωή μοιάζουν να επηρεάζουν τους άλλους, μεταξύ αυτών και τη Λουίζα, η οποία φαίνεται να διασκεδάζει πραγματικά. Ο Λάρι επιστρέφει και ανακοινώνει ότι έφερε πίσω μεθυσμένο τον Καπετάνιο Κριτς, ο οποίος ήταν απελπισμένος και δεν είχε πουθενά αλλού να πάει. Η Λουίζα επισκέπτεται τον Θίο για συμβουλές σχετικά με την εκπαίδευση του Τζέρι. Ο Καπετάνιος Κριτς ανακοινώνει ότι θέλει να πουλήσει τη βάρκα του, την οποία ο Λάρι συμφωνεί ν’ αγοράσει για δέκα λίρες. Αφού δεν ξέρει να την κυβερνήσει, ο Λέσλι συμφωνεί να του μάθει. Ξεκινούν και λίγο μετά αρχίζουν να μαλώνουν. Ο Λέσλι αποφασίζει να πηδήξει στο νερό και να γυρίσει κολυμπώντας, αφήνοντας τον Λάρι έρμαιο στη θάλασσα. Η οικογένεια συγκεντρώνεται για δείπνο, όταν καταφθάνει ο Σπύρος μ’ ένα μεγάλο δέμα. Είναι από τον Τζιτζιμπόι. Ο Σπύρος το ανοίγει κι αποκαλύπτει έναν βραδύποδα, που τους ανταποδίδει το βλέμμα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Αν και χαίρεται που βλέπει τον Σπύρο, η Λουίζα ενοχλείται που η πρόσφατη απουσία του από τη ζωή τους είναι επειδή φροντίζει μια νέα οικογένεια. Οι όμορφοι Φεράρι ήρθαν από την Ιταλία για ν’ αρχίσουν μια νέα ζωή, ακριβώς όπως οι Ντάρελ, και ο Σπύρος μοιάζει μαγεμένος απ’ αυτούς. Αυτό ανησυχεί τη Λουίζα, η οποία αποφασίζει να μάθει ποιους ακριβώς ανταγωνίζεται.

Όταν ο Γκουίντο (ο κύριος Φεράρι) καλεί τους Ντάρελ σε γεύμα, σύντομα γίνεται φανερό ότι ο ίδιος και τα παιδιά του φαίνονται τέλειοι από κάθε άποψη. Ιδίως η Μάργκο θαμπώνεται από την ωραία Ιταλίδα, Κλάρα. Η μητέρα τους έχει πεθάνει και ο Γκουίντο ρωτά αγχωμένος τη Λουίζα αν μπορεί να διδάξει τις κόρες του να κουμαντάρουν ένα σπίτι. Επίσης, ζητεί από τον Λέσλι να διδάξει στον Πάολο ναυσιπλοΐα. Η αρχική ζήλια της Λουίζα μετατρέπεται σε περιέργεια, όταν όσο περισσότερο συναναστρέφονται οι Ντάρελ τους Φεράρι, τόσο πιο εμφανές γίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Γκουίντο. Όταν ο Λέσλι τους πληροφορεί ότι έφυγαν βιαστικά από την Ιταλία, η οικογένεια αποφασίζει ν’ αποκαλύψει το σκοτεινό μυστικό των Φεράρι. Με το ακτινολογικό του μηχάνημα χαλασμένο, ο Θίο εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να βγαίνει στη φύση με τον Τζέρι, αναζητώντας σπάνια όρνεα. Αυτό που δεν περιμένει είναι ν’ ανακαλύψει ο Τζέρι τη Γαλήνη, για την οποία ίσως ενδιαφέρεται.

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Είναι τα δέκατα τρίτα γενέθλια του Τζέρι και η οικογένεια ετοιμάζει γιορτή. Ο Λέσλι είναι περήφανος για την εναέρια τροχαλία του, την οποία κατασκεύασε ειδικά για την περίσταση. Όμως, είναι και η εποχή των κουνουπιών και η οικογένεια αναγκάζεται να μεταφερθεί μέσα στο σπίτι. Ο Σπύρος καταφτάνει, φορώντας ένα γελοίο αυτοσχέδιο καπέλο με δίχτυ για να κρατά μακριά τα έντομα. Η οικογένεια αστειεύεται, όμως εκείνος δεν έχει διάθεση και η Λουίζα ανησυχεί, γιατί εδώ και κάποιο διάστημα δεν είναι ο συνηθισμένος αισιόδοξος εαυτός του. Σύντομα γίνεται σαφές ότι η Λουίζα δυσκολεύεται να δεχτεί ότι ο μικρότερος γιος της μεγαλώνει και η ένταση κορυφώνεται ανάμεσα στην ίδια και στον Τζέρι, όταν εκείνη κάνει δύο φορές λάθος την ηλικία του. Καθώς ο Τζέρι αποσύρεται στο δωμάτιό του, κάτω η Μάργκο αλλάζει τη διάθεση, βάζοντας τους ενηλίκους να παίξουν τα παιδικά παιχνίδια με μια παραλλαγή.

Ο δόκτωρ Πετρίδης δυσαρεστείται όταν οι καλεσμένοι τού ζητούν συμβουλές επί τόπου, ενώ εκείνος θέλει μόνο να συμμετάσχει στη γιορτή. Παρά τα κουνούπια, η εναέρια τροχαλία του Λέσλι αρέσει στη Μάργκο και στον Παύλο, που φαίνονται στα μάτια του Ζόλταν να τα πηγαίνουν υπερβολικά καλά. Ο Λέσλι ενθουσιάζεται με την άφιξη τής σε προχωρημένη εγκυμοσύνη Δάφνης και φαίνεται να έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι θα γίνει πατέρας.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, στις 18:00

(Γ΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 7ο. Ο Λάρι προσκαλεί τον Χένρι Μίλερ στο σπίτι και η Λουίζα το βρίσκει αμήχανο. Ο Χένρι κυκλοφορεί γυμνός και η οικογένεια κάνει έντονες συζητήσεις για τα φιλελεύθερα μυθιστορήματά του. Η παρουσία του ξυπνά τη ριζοσπαστική πλευρά του Λάρι, που ξεσπά κατά της φασιστικής ελληνικής κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να πατάξει την «ανήθικη συμπεριφορά». Η οικογένεια του Σπύρου είναι ακόμα στην Αθήνα κι εκείνος έχει εξαφανιστεί από τη ζωή της οικογένειας Ντάρελ. Η Λουίζα και η Μάργκο τον επισκέπτονται και βρίσκουν ένα ακατάστατο σπίτι και το αυτοκίνητό του χαλασμένο. Όλοι οι Ντάρελ προσπαθούν να τον βοηθήσουν, είτε το θέλει, είτε όχι.

Ο Λέσλι αναγκάζεται να συλλάβει τον Σβεν λόγω των σεξουαλικών του προτιμήσεων. Ο Λάρι εξοργίζεται και κάνει διάρρηξη στο σπίτι της κόμισσας, αναζητώντας βιβλία για κακοδικίες και καταπολέμηση του φασισμού, της μισαλλοδοξίας και των προκαταλήψεων. Όλοι ενώνουν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους για να αποφυλακιστεί ο Σβεν, αλλά η προσπάθεια αποτυγχάνει. Τι πρέπει να κάνουν;

Επεισόδιο 8ο (τελευταίο Γ΄ Κύκλου). Ο Σπύρος, θέλοντας να αποφύγει το άδειο σπίτι του, περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι των Ντάρελ, γεγονός που χαροποιεί τη Λουίζα. Ο Λάρι δεν καταφέρνει να εκδώσει το βιβλίο του και για να βγάλει λίγα χρήματα καταφεύγει στο να στέλνει διανθισμένα και υπερβολικά άρθρα για την Κέρκυρα σε αγγλικές εφημερίδες. Στην πόλη γνωρίζει την Ελένα, το κορίτσι-λάστιχο ενός τσίρκου, και ερωτεύεται παράφορα.

Ο Λέσλι κάνει πρόταση γάμου στη Δάφνη, αλλά σύντομα αποκαλύπτονται πληροφορίες για την πατρότητα του παιδιού της που τον βάζουν σε σκέψεις. Η Μάργκο ανησυχεί για το τι κρύβεται πίσω από την ξαφνική αλλαγή συμπεριφοράς του Ζόλταν.

Σύσσωμη η οικογένεια Ντάρελ αποφασίζει να βοηθήσει το πλανόδιο τσίρκο να αυξήσει την προσέλευση του κοινού. Η Λουίζα και ο Σπύρος διαφημίζουν την παράσταση, ο Τζέρι βοηθά με τα ζώα, αφού βεβαιώνεται ότι δεν τα κακομεταχειρίζονται, και η Μάργκο με τον Λέσλι παρουσιάζουν ένα νούμερο που κόβει την ανάσα.

Στο τελευταίο επεισόδιο του κύκλου, η αγωνία κορυφώνεται. Η Λουίζα και ο Σπύρος έρχονται ακόμα πιο κοντά. Υπάρχει μέλλον για τους δυο τους; Ο Λάρι ανακαλύπτει ότι τα άρθρα του είχαν μεγάλη απήχηση στους Άγγλους αναγνώστες, οι οποίοι καταφτάνουν στο σπίτι των Ντάρελ, ψάχνοντας κατάλυμα. Τι θα αλλάξει στη ζωή της οικογένειας;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *