Η εβδομάδα στο Cinobo: Το έπος ζωής του Φρανσουά Τριφό και το βραβευμένο «Παλαβό Πορνό»

CINOBO Streaming

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 1 ως 7 Νοεμβρίου.

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της φετινής σεζόν έρχεται στο Cinobo. Το βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» του Ράντου Ζούντε, με μια ήδη πετυχημένη πορεία στις αίθουσες, γίνεται τώρα διαθέσιμο και για streaming.

Στις συλλογές, η εποποιία του Αντουάν Ντουανέλ έρχεται ολόκληρη στο Cinobo. Στο διάστημα πέντε ταινιών, ξεκινώντας από τα κλασικά «400 Χτυπήματα», ο Φρανσουά Τριφό ακολούθησε τον Αντουάν του Ζαν-Πιερ Λεό στην ενηλικίωση και τους έρωτές του. Η μικρού μήκους «Αντουάν και Κολέτ», δεύτερο κεφάλαιο της σειράς, προστίθεται αυτή την εβδομάδα στη βιβλιοθήκη τίτλων του Cinobo, ολοκληρώνοντας έτσι την συλλογή Doinel by Truffaut, που παρουσιάζεται ταυτόχρονα στους συνδρομητές.

Μαζί, στην πλατφόρμα έρχεται και το «Χρυσό Γάντι», η πιο πρόσφατη, ακραία ταινία του αγαπημένου του ελληνικού σινεφίλ κοινού, Φατίχ Ακίν.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

Συλλογή Cinobo

Doinel by Truffaut

Κι όμως, μια από τις σπουδαιότερες σειρές ταινιών του παγκόσμιου σινεμά την έχει γυρίσει ο Φρανσουά Τριφό. Ξεκινώντας από τα εμβληματικά

και στην μετέπειτα διαδρομή πέντε ταινιών μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ο Τριφό ακολούθησε τον νεαρό ήρωα εκείνης της ταινίας, τον Αντουάν Ντουανέλ του Ζαν-Πιερ Λεό στην ενηλικίωση, τους έρωτες, τα καρδιοχτύπια, τις καθημερινές αγωνίες του. O Ντουανέλ δεν επρόκειτο εξαρχής να γίνει χαρακτήρας που επανέρχεται ξανά και ξανά στο έργο του Τριφό, όμως όπως πολύ καλά ξέρουμε, κάποιες φορές το σινεμά απλά αποκτά μια ολόκληρη ζωή από μόνο του.

Από τις 4 Νοεμβρίου στο Cinobo

Cinobo Exclusives

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)
Ράντου Ζούντε

Αναπαραγωγή Βίντεο

Ένα ζευγάρι κινηματογραφεί το δικό του ερασιτεχνικό porn tape, όταν όμως αυτό διαρρέει στο διαδίκτυο, η πρωταγωνίστρια του προσπαθεί να διασφαλίσει τη θέση της στο σχολείο όπου εργάζεται, όσο η κοινωνική συνοχή παραπαίει εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Απόλυτα επίκαιρη, απόλυτα μοντέρνα και απόλυτα meta, η καυστική κοινωνική σάτιρα του Ρουμάνου Ράντου Ζούντε, που θριάμβευσε στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021 κερδίζοντας τη Χρυσή Άρκτο, αποτελεί την πρώτη σπουδαία κινηματογραφική αποτύπωση της εποχής του Covid-19.

Από τις 2 Νοεμβρίου στο Cinobo

New in Cinobo

Αντουάν και Κολέτ (Antoine and Colette)
Φρανσουά Τριφό

Καθώς παρακολουθεί μια συναυλία του Μπερλιόζ, ο 17χρονος Αντουάν παρατηρεί την Κολέτ, της οποίας την καρδιά θέλει να κερδίσει. Οι γονείς του κοριτσιού τον καλωσορίζουν, αλλά η Κολέτ τον θεωρεί μόνο καλό φίλο. Μετά τα «400 Χτυπήματα», ο Φρανσουά Τριφό συνεχίζει την ιστορία του Αντουάν Ντουανέλ, με τον Ζαν-Πιερ Λεό να επιστρέφει στον καθοριστικό ρόλο της καριέρας του. Η μικρού μήκους ταινία γυρίστηκε ως μέρος μιας ανθολογίας του 1962, όμως για την κινηματογραφική εποποιία του Αντουάν ήταν μόλις ένα μικρό βήμα πριν επιστρέψει σε τρεις ακόμα κλασικές ταινίες του Τριφό.

Από τις 4 Νοεμβρίου στο Cinobo

Το Χρυσό Γάντι (The Golden Glove)
Φατίχ Ακίν

Αμβούργο, δεκαετία του ‘70. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι» και κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας… Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πολυβραβευμένου «Μαζί ή Τίποτα», ο Φατίχ Ακίν εμπνέεται από την πραγματική ιστορία ενός διαβόητου Γερμανού κατά συρροή δολοφόνου και επιστρέφει με την πιο τολμηρή και αμφιλεγόμενη ταινία της καριέρας του. Για γερά στομάχια.

Από τις 5 Νοεμβρίου στο Cinobo

Checklist εβδομάδας

  • Τρίτη 2 Νοεμβρίου: Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό
  • Πέμπτη 4 Νοεμβρίου: Αντουάν και Κολέτ
  • Πέμπτη 4 Νοεμβρίου: ΝΕΑ ΣΥΛΛΟΓΗ – Doinel by Truffaut
  • Παρασκευή 5 Νοεμβρίου: Το Χρυσό Γάντι

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *