“Τα Κίτρινα Γάντια” στον Alpha

Ταινίες ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μία από τις κλασσικότερες ασπρόμαυρες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου προβάλλει ο ALPHA την Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 21:30.

Παρότι έχουν περάσει 60 χρόνια από την πρώτη φορά που βγήκε η ταινία στους κινηματογράφους, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, χαρίζει αβίαστα το γέλιο κάθε φορά που προβάλλεται.

Η υποκριτική δεινότητα των μεγαθηρίων της εποχής έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμα της ταινίας. Ο παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος Νίκος Σταυρίδης, ο «μουστάκιας» Μίμης Φωτόπουλος, η απηυδισμένη σύζυγος Μάρω Κοντού, και η αθώα υπηρέτρια Μάρθα Βούρτση μπλέκουν σε μια απίστευτη ιστορία παρεξηγήσεων, χαρίζοντάς μας μερικές από τις καλύτερες στιγμές του ελληνικού κινηματογράφου.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον απίστευτο διάλογο των Ορέστη και Μπρίλη, κατά κόσμο Νίκο Σταυρίδη και Γιάννη Γκιωνάκη, για μία πορτοκαλάδα στο καφενείο:

Μπρίλης: Τί θέτε; Θέτε τίποτα;

Ορέστης: Έχεις μια πορτοκαλάδα ρε;

Μπρίλης: Πορτοκαλάδα θέτε;

Ορέστης: Ναι.

Μπρίλης: Από πορτοκάλια;

Ορέστης: Όχι από μούσμουλα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Ένας πλούσιος κύριος, ο Ορέστης, ζηλεύει παθολογικά τη νεαρή όμορφη γυναίκα του και συνέχεια υποπτεύεται πως κάποιοι περίεργοι μουστακαλήδες παραμονεύουν έξω από το σπίτι γι’ αυτήν. Από την άλλη, η υπηρέτριά του η Τούλα διατηρεί κρυφά δεσμό με έναν μουστακαλή ταξιτζή. Η υπηρέτρια, ο ταξιτζής, ο ζηλιάρης σύζυγος, μια γειτόνισσα που έχει δανειστεί από τη γυναίκα του τα ρούχα της και ο αρραβωνιαστικός της βρίσκονται κάποια στιγμή σε ένα καφενείο έξω από την Αθήνα και αρχίζει ένα άγριο μπλέξιμο με παρεξηγήσεις που οδηγούν το σύζυγο στο συμπέρασμα πως η γυναίκα του τον απατά.

«Τα Κίτρινα Γάντια» αποτελούν την κινηματογραφική μεταφορά της θεατρικής επιτυχίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Η Ρένα εξόκειλε».

Ταυτότητα

Κωμωδία ελληνικής παραγωγής 1960

Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος, Χρήστος Γιαννακόπουλος

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Μάρω Κοντού,

Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης, Μπέμπη Κούλα, Κώστας Δούκας

Διάρκεια: 79 λεπτά

«Τα Κίτρινα Γάντια», Κυριακή 31 Οκτωβρίου στις 21:30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *