Οι Πειρατές της Γραμβούσας»: Πρεμιέρα για τη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

COSMOTE TV ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Την Κυριακή 2/6 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD

-Αφηγητής, ο δημοφιλής ηθοποιός Δημήτρης Γκοτσόπουλος

29 Μαΐου 2024

Την ιστορία της Γραμβούσας και τον ρόλο που διαδραμάτισαν οι πειρατές, τόσο στην εξέλιξη της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης, όσο και στην αναγέννηση ολόκληρου του Έθνους, καταγράφει η νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, με τίτλο «Οι Πειρατές της Γραμβούσας». Το docudrama 2 επεισοδίων θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 2/6 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο επίσημοYouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Η σειρά, σε σκηνοθεσία Δήμητρας Μπαπαδήμα, ακολουθεί τον Αχιλλέα (Δημήτρης Γκοτσόπουλος), έναν νεαρό συγγραφέα, ο οποίος γοητευμένος από τις ιστορίες που διάβαζε όταν ήταν παιδί, αποφασίζει να γράψει ένα βιβλίο για πειρατές. Ξεκινά την έρευνά του από τη Γραμβούσα, μια βραχονησίδα στο βορειοδυτικότερο άκρο της Κρήτης. Σύντομα ανακαλύπτει πως παρά το μικρό της μέγεθος και το άγονο έδαφός της, η Γραμβούσα υπήρξε μήλον της έριδος μεταξύ των επίδοξων κατακτητών της ανά τους αιώνες. Επιπλέον, μέσα από την πειρατική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε εκεί τα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Άνδρο πειρατών ή ορμητήριο επαναστατών; Ιστορικοί και μελετητές απαντούν και φέρνουν στο φως πληροφορίες για την μικρή, άγονη βραχονησίδα με τα πολλά μυστικά.

Το 2ο επεισόδιο της σειράς θα προβληθεί την Κυριακή 9/6 στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD. Κάθε επεισόδιο, μετά την προβολή του στο κανάλι, θα είναι διαθέσιμο για θέαση on demand και σε 4K ανάλυση. Η σειρά ντοκιμαντέρ προβάλλεται στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος «Πειρατές και Ναυμαχίες».

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μπαμπαδήμα

Σενάριο: Δήμητρα Μπαμπαδήμα, Αγγελική Καραχάλιου, Μαρίλια Σταυρίδου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Θοδωρής Παπαδουλάκης

Μουσική: Ερμής Γεραγίδης

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χαράλαμπος Ντουκάκης

Μotion graphics/ Αnimation & 3D artwork: Αλέξης Κουβαριτάκης

Μοντάζ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

Ηχοληψία: Pasquale Valle

Επιστημονικός σύμβουλος: Γιάννης Σκαλιδάκης

Executive Producer: Φαίη Τσιτσιπή

Παραγωγός: Ιωάννα Δάβη

Εκτέλεση Παραγωγής: Indigo View Productions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *